Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha ismét lezajlana az evolúció...

Ha ismét lezajlana az evolúció, nagyjából ugyanilyen élőlények alakulnának ki, vagy teljesen eltérőek?

Figyelt kérdés

2019. aug. 18. 21:54
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
 371/533 Pombe ***** válasza:
0%

"Hagyjátok már ezr a pombe gyereket. Világosan látszik, hogy elmebeteg. "

nem ám az, aki a pörgő tehénről, meg porszemről azt állítja, hogy aktív repülő is tud lenni az általam bemutatott definíciók alapján, amiket nem én találtam ki, hanem idézettek szakmai oldalakról!

:D

Ilyenektől tanulsz tudományt?

2019. aug. 31. 15:21
 372/533 Pombe ***** válasza:
0%
Párdon a madárszerűek között értendő az alsó súlyhatár, de attól még van ilyen számítás, és nem tartoznak bele a bacik.
2019. aug. 31. 15:26
 373/533 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha a szakirodalomban említett legkisebb 150 mikronos rovar aktív repülő (méghozzá nem a te rögeszméd szerint, hanem belső motoros repüléssel aktív...)

Akkor hogy lehet, hogy az átlagos 300-500 mikronos tengeri homok tele mindenféle különös alakú kőrarabbal, rotoros planktonmaradvánnyal... már nem repül 😃

Te vagy egyedül ezen a bolygón a 8 milliárd emberből, aki a baktériumok és porszemek lebegését és sodródását nem tartod repülésnek...

Nevetséges egyszerűen.

2019. aug. 31. 15:29
 374/533 Pombe ***** válasza:
54%

És nincsenek a bacik a siklórepülők között sem. És a porszemek sem.

[link]

És úgy nincsenek benne, hogy az aktív repülés definíciója itt is ugyanaz, mint amiket eddig beírtam:

"Unlike most air vehicles, in which the objects that generate lift (wings) and thrust (engine/propeller) are separate and the wings remain fixed, flying animals use their wings to generate both lift and thrust by moving them relative to the body."

2019. aug. 31. 15:33
 375/533 anonim ***** válasza:
100%

#372 ...francokat van ilyen számítás.

Az aerodinamikának nincsen alsó határa.

Ahogy a fluidikában is van mikrodluidika egészen különös törvényszerűségekkel... ugyanúgy van itt is mikroaerodinamika.

Lehet máshogy kell számolni kissé, de kíváncsi vagyok mikor králják meg az első mikrométeres aktív drónt.

2019. aug. 31. 15:36
 376/533 anonim ***** válasza:
100%

#374, Szerintem most hagyjuk abba ezt a komédiát.

Tehát ha egy wikipédia oldalon nem tüntetnek fel egy evidens dolgot (amivel 9837371717 tanulmány foglalkozik, csak "bacterial floatingnak" vagy airborne baktériumoknak hívják őket) már nem is létezik. :ddd

Ezt így keretbe kéne foglalni. Szerintem végszónak tökéletes. Bár túlságosan megalázó. Inkább nyomnék egy x-et a kérdésre. Az lenne talán a legelegánsabb, miután beismerted a tévedést.

2019. aug. 31. 15:40
 377/533 Pombe ***** válasza:
0%

"Te vagy egyedül ezen a bolygón a 8 milliárd emberből, aki a baktériumok és porszemek lebegését és sodródását nem tartod repülésnek..."

Láthatod, hogy a szakmai oldal nem nevezi repülőnek, nem csak én nem teszem ezt.

Azt a repülést nem végzik a bacik, amit aktív és passzív néven fognak össze.

A kő nem repül a levegőben, hanem az csak egyszerűen áthalad a légtéren, ha eldobod. A köznyelv ezt repülésnek nevezi, de a szárnyas aktív és passzív repülés nem működne légtér hiányában. A kő az űrben is repül, mert így szoktuk mondani, meg van űrrepülő, holott az is ha kikapcsolják a hajtóművet, akkor csak egyszerűen halad tovább.

Az aktív repülés fogalmát használni az űrrepülő esetén a hajtómű munkavégzéséig van értelme, de utána semmit se csinál. Se nem siklórepül, se nem aktívan repül az űrben. Mint ahogy ott a kő sem, és a levegőben sem.

2019. aug. 31. 15:45
 378/533 anonim ***** válasza:
100%

... de elismerem nehéz. Egy fesztiválon csajoztunk, és belefutottunk egy kissé öntelt egyetemista lánytársasággal (bölcsészek)

A borozást követően egy elég kényes vitába keveredtem, hülyén fogalmaztam és egyértelműen nem tudtam megvédeni az állításomat. Józanul simán elpi..csáztam volna őket, de a sok fröccs után esélyem se volt. Ráadásul bevetette a "spirituális" érvet, amin felbosszantva magamat otthagytam őket. Pedig a barna simán játszható lett volna :(((

Fájt beismernem és túl öntelt voltam hogy beismerjem az első állításom oltári meggondolatlan volt :d Tény, hogy a spiri ezó érv után jogosan hagytam ott őket... de a vitát egyértelműen megnyerték és porba döngölt 3 egyetemista csaj😃

Tudom, hogy nehéz. De néha el kell engedni és feladni az önteltséget és a saját hibáinkat beismerni. Tudományosan ez a helyes.

2019. aug. 31. 15:46
 379/533 Pombe ***** válasza:
54%

"Az aerodinamikának nincsen alsó határa."

Nem az aerodinamikának van határa, hanem annak a repülési technikának, amit mi aktív vagy passzív repülésnek nevezünk.

Ezt a cikk világosan leírta, és azt is, hogy a bacik ezek egyikébe se tartoznak bele. Az állította ezt, aminek a definíciói ismét tökéletesen ugyanazok voltak, mint amiket eddig is idéztem más forrásokból.

Igen.

Szerintem is fejezzük be ezt a komédiát. Az állításaidat semmilyen szakmai oldalról alátámasztani nem tudtad. Nem fogadtad el, hogy a definícióim a tanított definíciókat mutatják.

A baktériumról külön kiemelték, hogy nem tartozhat egy repülési típusa se a repülése, lévén, hogy nem repül, hanem csak lebeg, vagy sodródik. Persze ha nem kifejezetten repülésdefiníciókkal terhelt értekezés van, akkor még a tudományos értekezésekben is a baktérium repül, meg a kő is, meg minden, ami átszeli a légteret.

Minden létező állításomat alá tudtam támasztani hiteles forrásokból, amikben pontosan az volt, amiket állítottam.

A komédia az, hogy valakinek ez nem elég, és rálegyint.

2019. aug. 31. 16:06
 380/533 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen embereknek felesleges egy ervet is felhozni, mert tudományba burkolt ezósok. 60x leérveled, akkor 61x is bebizonyitja hogy te vagy a hülye, az állitások elferditesevel. Csak ugye semmi magánéletük, azzal szórakoznak, hogy direkt olyan stilusban és moódon válaszolnak, hogy te felb@9szd magadat es újabb és újabb válaszokat írj, mert a hülyeség nem hagyható szó nélkül. Csak amig az ezo ufósok egymás idejét rabolják, addig ők olyan emberekét akik eheyett mondjuk a laborban kutathatnák a rák ellenszerét, vagy a családjukkal pihenhessenek. Ez a szomorú.
2019. aug. 31. 16:09
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!