Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha ismét lezajlana az evolúció...

Ha ismét lezajlana az evolúció, nagyjából ugyanilyen élőlények alakulnának ki, vagy teljesen eltérőek?

Figyelt kérdés

2019. aug. 18. 21:54
 531/533 Pombe ***** válasza:

Na ez az...

[link]

2019. szept. 11. 15:39
 532/533 Wadmalac ***** válasza:

Ismerem a filmet. Nem volt rossz.

Gondolom onnan indult az alapötlet, hogy a fák tényleg képesek egymással kommunikálni.

Van valami afrikai fafajta, ami, ha a zsiráf elkezdi rágcsálni, elkezd egy olyan anyagot termelni, amitől keserű lesz a levele. A trükk az, hogy kibocsát egy olyan vegyületet, amit a környező fák érzékelnek és erre azok is elkezdik termelni a keserű anyagot, amit még meg sem rágtak.

Gyanítom, hogy ez van továbbkövetkeztetve a filmben.

Végül is, az akármilyen egyedek összessége, mint együtt egy magasabb tudati szintű elme itt is beleképzelhető.

2019. szept. 12. 07:34
 533/533 Pombe ***** válasza:

Egyébként az a csodálatos, hogy nem tudunk olyat kitalálni, amit a természet akármilyen minimális kivitelben nem tálal legalább alapötletként, méghozzá itt is a Földön, mint valami mikróuniverzumban.

Emlékszem, amikor a 8. utast a halálos kivitelből néztem egészen fiatal kivitelben, elképedtem, hogy milyen zseniális ötletek vannak benne, ahogy a lény...

Azután megtudtam, hogy a lény átalakulásait nyilván a valós földi, biológiai jelenségek inspirálták... persze akkor is jók a továbbgondolások, de mégis továbbgondolások "csak".

Úgy tűnik, hogy amikor a fantaszták elképesztően más világokat álmodnak meg, azok totál mások, mint ami itt a Földön van, pedig mindegyik elképzelést a Földi bioszféra működése ágyazza meg.

Lehet, hogy lesz olyan életforma valahol, ami minden létező formában totál más lesz, mint itt a Földön, és csak nézünk nagyokat, hogy erre aztán senki se gondolhatott (még Stanislaw Lem és a többiek se), mert egyszerűen nem állt rendelkezésünkre olyan tudás, amiből táplálkozhatott volna az a fantáziánk, amit pedig korlátlannak tartunk, holott...

Pl. én már arra is gondoltam, hogy esetleg a fekete lyukak "tömörödve" élővé változnak, mivel valamiféle olyan szabályos belül mobilizálható és szerkeszthető kristályszerkezet jön létre, amelyek változó kapcsolódásai jól helyettesíthetik a biokémiai reakciókat, funkciókat. És az ilyen fekete lyukak vándorolva azért nem "tömörödnek" tovább, mert az életerejük a felszippantott energiákat a gravitációval szembe tudják állítani az elöregedésükig. Vagyis az ilyen fekete lyukaknak érdekükben áll a csillagokat "felszívni", mert az a táplálékuk.

Anno írtam is egy olyan novellát, hogy mi történhet, ha az ember terjeszkedése a galaxisban összetalálkozna az ilyen szintén terjeszkedő "kicsi" fekete lyukakból álló társadalommal. Két totálisan egymással szembemálló érdekhalmaz, és semelyik se gonoszságból tenné azt, ami a másiknak maga a halál.

2019. szept. 12. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!