Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha ismét lezajlana az evolúció...

Ha ismét lezajlana az evolúció, nagyjából ugyanilyen élőlények alakulnának ki, vagy teljesen eltérőek?

Figyelt kérdés

2019. aug. 18. 21:54
 521/533 anonim ***** válasza:

(A hipervulgár Grafit képregényt meg csak a teregetés miatt raktam be. + mivel valamiért előszeretett része a tudományos szubkultúrának. Talán a viták erőszakosságának a levezetése a vulgária :d)

Kommenteket olvasom, hamarosan. Érdekes téma.

2019. szept. 9. 21:07
 522/533 Pombe ***** válasza:

@71%-ocska

Nem ígértem semmiféle békét, csak témaváltást.

A tárgyilagosság még mindig nem az erősséged... :D

2019. szept. 9. 21:16
 523/533 Pombe ***** válasza:

@Wadmalac

Az első verzióhoz az #518-ban...

Persze kellene az éles versenyen túl valamiféle eszközhasználat is mozgás nélkül.

Pl. arra gondoltam, hogy az így kialakuló lények akár több kilométer kiterjedésűek is lehetnének, iszonyatos mennyiségű csáp-szondával terjeszkedve a föld alatt, ami okán rengeteg különböző kémiai kontextushoz kellene egy lény több csápjának adaptálódnia, vagyis egy lényen belül rengeteg kémiai jellegű "tudás" összpontosul, amire válasz gyanánt a lényben rengeteg kémiai viszontválasz-központ alakul ki. Az lenne az eszközhasználat, hogy a lény a különböző környezetekben terjeszkedve a belső kémiai laborjában felhalmozott ismereteket használná eleinte ösztönösen különböző számára hasznos kémiai folyamatok kikényszerítésére, vagy katalizálására (vagy egymás ellen kémiai fegyvereket vetnek be), és itt is a verseny végül az ösztönöket egyre inkább... stbstb.

A negyedik verzióban egyelőre nem jut eszembe eszközhasználatra ötlet... :(

2019. szept. 9. 23:08
 524/533 Pombe ***** válasza:
Ja, és persze az előzőhöz... Nyilvánvalóan a lény egyes részeiben a kémiai energia átalakítására is sor kerül elektromos energiává - elektromos fegyver és kommunikáció stb. valamint új eszköz az elektrokémia kifejlődésére..
2019. szept. 9. 23:30
 525/533 Wadmalac ***** válasza:

Pombe: ahogy én nézem, ez már a globálisra kiterjedt tudatú lény felé húz. Mint az Avatar idegcsimbókos fái és azok gyökér-agy-hálózata.

Hm.

Ott mondjuk keményen specializálódott volt a struktúra, nem derült ki, hogy egyedi lények összekapcsolódása, vagy esetleg gomba-módszerrel jött létre.

A kérdés bennem némi plagizálás révén vetődött fel.

Aki olvasta Frank Schätzing: Raj könyvét, az tudni fogja, miért.

Ott az entitás specializálatlan sejtekből, kémiai kapcsolattal és infrahanggal belső-kommunikálva működött, részben el-elkülönülve, közben viszont globálisan egységként.

2019. szept. 11. 13:45
 526/533 Pombe ***** válasza:

Nem plagizáltam... :)

Ez jutott eszembe.

Pontosabban írtam azt a természeti jelenséget, ahonnan plagizáltam.

Ez szerintem semennyire se hasonlít az Avatárra amúgy, és itt az összekapcsolódás is evolúciós jellegű, nem konnektoros.

De tőlem veheted akárminek, csak leírtam a kérésednek megfelelően egy verziót, ami talán működőképes.

2019. szept. 11. 15:07
 527/533 Pombe ***** válasza:

[link]

Valóban némiképp hasonlít, de én a kémiát eszközhasználat "pótló" dologként írtam le. Abban is ilyen kifejlődés van levezetve?

Másrészt nem hiszem, hogy ilyen lények kialakulnának ott, ahol könnyedén lehetne három dimenzióban közlekedni (a könyv írja, hogy a tengerfenéken vannak ezek...)

2019. szept. 11. 15:12
 528/533 Wadmalac ***** válasza:

"Nem plagizáltam... :)"

Nem, ÉN plagizáltam a Raj alapján. :D

A könyv lényei a komplett világóceánban jelen vannak, mindenhol. Kvázi-értelmes lényként, más tengeri lények agyát megszállva irányítani tudják azokat, a fő tartózkodási hely a mélyóceánok, de gyakorlatilag csak miattunk, amúgy keményen 3D-ben bejárják.

2019. szept. 11. 15:16
 529/533 Pombe ***** válasza:

Ja!

Hogy itt védekezik a természet az ember ellen? - már ha jól értem, így átfutva..

Mondjuk nekem ötlethozóként az a film tetszett nagyon, amiben a fák olyan mittudoménmár mit terjesztettek a levegőben, amitől az emberek agya bedurrant és elkezdték egymást leöldököldökölni. A film címére nem emlékszem, meg a sztorira se (valszeg sokkal jobb sztorit ki lehetett volna hozni az alapötletből - azért az emlékhiány).

2019. szept. 11. 15:26
 530/533 Pombe ***** válasza:
Vagy nem is... a szuicid hajlamot erősítette a mittudoménmivel fertőzött levegő, és elkezdett mindenki öngyilkos lenni, meg talán egymást is... a franc tudja... vóóót ott minden... :D
2019. szept. 11. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!