Ha ismét lezajlana az evolúció, nagyjából ugyanilyen élőlények alakulnának ki, vagy teljesen eltérőek?
No... Wadmalac koma...
Muti már, mi a problémád?
:D
Érveid nincsenek? Csak a nekem tulajdonított és általam soha el nem hangzott állításokkal tudsz vitatkozni?
Pl.:
Wadmalac: ""tehát ha a pörgettyűben tárolt lendületből repülést aktívnak nevezed"
Idézem az aktív repülés egyik definícióját:
def1: "Active flight consists in moving through the air by flapping the wings; passive flight involves gliding and soaring."
Magyarázd el akkor, hogy az itt meghatározott aktív repülésbe miképpen illeszthető bele a te pörgettyűs példád, amivel lealázni akartál. Magyarázd el, hogy a példád miért nem egyértelműen a passzíív repülés definícióját elégíti ki ezen def. szerint. Hol van a példádban a csapkodó szárny?
Hol van itt olyan, hogy ha van tehetetlenségi erő, akkor az már aktív repülés? Nem! Csapkodó szárny! Az kell.
Veszed már egyszer végre a fáradtságot arra, hogy legalább egy def.et elolvass tőlem? Nem akarod észrevenni, hogy a példádnak semmi köze az aktív repüléshez, tehát olyat soha nem állíthattam ez alapján se, mint amit te a számba adsz?
Wadmalac(#278): "Ha a köpködésedben rólunk hiányként állított általános iskolás fizikai képességek nem belőled hiányoznának, már rég ezt a példát kellett volna felhoznod "fegyvertényként"."
Micsoda önteltség...
Ezt írom a #222-ben, vagyis már réges régen...
Pombe(#222): "Ha te egy motorral működtetsz egy olyan rögzített propellert, amely egyébként felemelkedne, majd a motort kikapcsolod, ami egyúttal a rögzítést is megszünteti, akkor a propellert már csak a tehetetlenségi erő fogja forgatni, de ugyanúgy fel fog szállni, mintha még hajtaná a motor."
És utána elemzem a folyamatot a repülés elejétől a végéig.
És tudod, hogy kinek írtam ezt réges régen?
Nem egy távoli galaxis fórumlakóinak, hanem pont Wadmalac úrnak itt a Földön! :(
Pont azt az esetet, amit te most egy fimben bemutattál, és amivel le akartál alázni.
És ott vannak a #222-ben a linkelt definíciók (passzív/aktív repülésre) is NEKED címezve!
Érthetővé válik immár így az is, hogy miért nem olvastad el egyetlen egy definíciómat se? Hát persze!
Zefram Cochrane 2063-ban feltalálja a térhajtóművet, ezzel megadva a lehetőséget az emberiségnek, hogy távoli világokba legyen képes ellátogatni.
...
Mialatt...
...
#8736229942 Pombe válasza: A JUHARFA MÁRPESIG AKTÍV REPÜLŐ!!!44!!4
Wadmalac - #282
Ha ilyenbe bele akarunk menni, arra javasolnám új kérdés felvetését. Itt elveszik a komment-rengetegben. Én magam is azt tapasztaltam, hogy szörnyű nehéz bármit visszakeresni (még úgy is, ha kb. emlékszem, hol mi volt).
@296
sadam drága!
Ugye azért magadon is nevetsz ilyenkor? :)
A Pombe féle #8736229942 megjegyzés csak válasz lehet a #8736229941-re...
Ja... amikor a gúnyolódó magából csinál bohócot. :D
@294
Az egész vita itt kezdődött általam.
(#4): "Annak a termésnek a repülése bizony aktív a repülés bizonyos fázisaiban. Aerodinamikailag a termés formája és súlyozása pont hogy az aktív repülést teszi lehetővé a szárny gyorsuló mozgásával, és ezáltal történik sokszor emelkedés is."
Nagyon jó a megjegyzésed! Kétségkívül dicséretesen ápolod a színvonalatokat, éppen ezért megfejthetetlen rejtély, hogy sadam hogy jutott el erre a felismerésre ilyen hamar a #4-es után:
sadam(#248): ".... előfordulhat olyan eset, hogy a termés annyira felpörög, hogy a felhajtóerő miatt emelkedni tudjon. Ezt nem is akartam cáfolni"
Jóóóó... :D Végig ezt tette. 244 megjegyzés után jutott el oda sadam, ahova neked még most se sikerült... nem baj! Talán majd egyszer...
De nem probléma sadam barátunknak, hogy ezzel tulajdonképpen véget ért a vita, azért még leírja: "Attól tartok, azt kell mondani, hogy a vita során semmiről nem tudtál meggyőzni"
Remek! Elismerte, hogy működik az elképzelésem, de azért erről juszt se tudtam meggyőzni. Így aztán - idézem: "...veled értelmetlen belemenni vitába"
Logikus! Beláthatod, hogy azért te korántsem vagy annyira humoros, mint sadam. Kicsit még tanulnod kell tőle.
@294
De Wadmalactól is van ám mit tanulnod! Mit szólsz ehhez?
Wadmalac ezt állítja a termésről: "Mert a azinte nulla tömegét a légellenállása azonnal megállítja, még ha fúrógéppel pörgeted fel, akkor is."
Wadmalac megmondta a frankót. Az a kis propeller hihetetlen könnyedén forog igen nagy sebességgel, és meg se kottyan neki a légellenállás. De ez a Wadmalac féle határ! Ha ennél jobban felpörgeti valami akármennyire, akkor is a megpörgetés után az a propeller mintha falba ütközne, és a Wadmalac féle határra fékeződik le azonnal, és ott hirtelen mintha megint nem lenne légellenállás. Nehogy má' Pombénak legyen igaza! - mondogatja ilyenkor magában a termés.
Logikus! :D Taps! Köszönjük meg Wadmalacnak ezt a szórakoztató elképzelést... :D
Wadmalacnak kissé több megjegyzés kellett, mire eljutott sadam szintjére. Ez a #278-as volt (nálad hány megjegyzésszámra tehető majd a legalább Wadmalac szint megértése és felfogása?)
https://www.youtube.com/watch?v=TW-lRARx47c
Wadmalac megállapítása a saját filmjéről: "Erre simán ráhúzható az aktív repülés fogalma."
Erre már sadamot a #74-ben figyelmeztettem, meg Wadmalacot is később, de az ilyen propeller csak akkor válhatott aktív repülővé, amikor Wadmalac a #4-es első mondatom után ezt 274 válasszal később engedélyezte azzal, hogy hülye vagyok, hogy ez nem jutott eszembe.
Ám a legédesebb mindezek után Wadmalac konklúziója: "Az hogy Sadam inkább rád hagyta, vagy a rögeszmés sugalmazásod egy részét elfogadta"
Tehát ha én mondom tök ugyanazt, mint ő, az rögeszme. Ha ő mondja, akkor az maga az isteni kinyilatkozás.
sadam is kitesz magáért. Ő a labdát repülőgépnek tartja, vagy madárnak. Teszi ezt azért, mert ott próbál megfúrni, hogy az aktív repülés definíciója mindenre ráhúzható. Bár Wadmalac a propellernél ezt nem így gondolja, de azért sadam megbocsátja neki ezt a bakiját, és nagyon törleszkedik hozzá, mivel Wadmalac meg azt nézi el sadamnak, hogy részben elkezdett nekem igazat adni. Ez egy csodás barátság kezdete! Milyen megható!
Sadam ilyen apró blöffökkel is bepróbálkozik a definícióim láttán: "Csak azt azért jó lenne felismerni, hogy a többség nem ezt a definíciót használja (konkrétan én egy ilyen példát sem láttam), szóval talán nem alázni kéne azt aki másik definíciót használ."
A zárójelek között kiderül, hogy még az én definíciómat se látta, de mintha másét se :DDD - mivel még most is madárnak képzeli a focilabdát, és nehéz olyan többségi definíciót elképzelni, ami ilyen látomásokat okozna. Az ilyen definíciókért nyilván sokat kérnek a dealerek... :D
Hát igen. Jó lenne felismerni a többségi definíciót. De hol is voltak ezek? Mit is használt mást sadam? Sadam csak az enyéimet használta, és nem állt be a többségbe. Igazán megtisztelő, hogy így megfeledkezett a többségről. Nagy hatással lehettem rá. :D
@294
Amúgy ti hárman együtt szoktatok fellépni valahol (vennék jegyet...), ha éppen nem itt teszitek tönkre a fórumot, és az értelmes eszmecsere lehetőségét? :)
@294
Humorka! Azért akarsz valamit tanulni is?
Mondtad, hogy nem tudod mi a különbség a feldobott kő, és a magától felreppenő propeller között repüléstípus kérdésben.
Na! Megvan a lehetséges infóforrásod...
Wadmalac is már végre nagy nehezen megértette. Ő mondta, hogy a filmjében bemutatott propellerrepülés már tényleg aktív repülés.
Kérdezd meg őt! Engem biztos azért nem értettél meg, mert nem volt képregényem hozzá.
Majd a sok humorgyártás közben azért ne felejtsd el! Azért jöttél ide, hogy ne te legyél itt az, akinek a #21345678-ik kérdése még mindig az lesz, hogy mifene különbség van a propeller és a kő között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!