Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha ismét lezajlana az evolúció...

Ha ismét lezajlana az evolúció, nagyjából ugyanilyen élőlények alakulnának ki, vagy teljesen eltérőek?

Figyelt kérdés

2019. aug. 18. 21:54
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/533 Pombe ***** válasza:
54%

sadam: "Mint mondtam el tudok fogadni másféle definíciót is. Csak finoman rámutattam, hogy az összes definíció szerint, amit példának hoztál, ha úgy értelmezzük őket, ahogy te, akkor a forgó focilabdát és a felgyorsult vitorlázó repülőgépet is aktív repülőnek kell vennünk."

Ezt sajnos nem olvastam.

Ilyet állíthatsz ugyan, csak éppen az égvilágon semmi köze az igazsághoz, és sose tudtál ilyennel előrukkolni.

2019. aug. 28. 21:49
 252/533 sadam87 ***** válasza:

"TE ILYET SOHA EL NEM ISMERTÉL!!!"

Idézném a 125. válaszomat. (Kivéve az utolsó mondatot, az irreleváns.)

"Na jó, ha jól értem a példád, az a lényeg, hogy bekerül a termés egy légörvénybe (ami persze jó irányba örvénylik), ott felpörög, és ezután ha eláll a szél, kicsit nagyobb lesz a forgási sebessége, mint eredetileg volt, így emelkedik. Ez szép, csak amikor meg bekerül az örvénybe, akkor meg a környező levegőhöz képest kisebb lesz a forgási sebessége, és így gyorsabban fog zuhanni, amíg fel nem pörög. Szóval én itt nem látok nyereséget."

Expliciten ugyan valóban nem mondtam ki, de szerintem a válasz elejéből szerintem kiderül, hogy egyáltalán nem zártam ki, hogy megtörténhet. (Később az oldalszéllel kapcsolatban is annyit írtam, hogy én nem egészen értem, az miért pörgetné fel gyorsabban.) Amivel én végig vitatkoztam, hogy mennyi értelme van ezt aktív repülésnek nevezni.

"Ezt sajnos nem olvastam."

Akkor talán ideje volna. Segítek: 238. válasz.

"Ilyet állíthatsz ugyan, csak éppen az égvilágon semmi köze az igazsághoz, és sose tudtál ilyennel előrukkolni."

Még egyet segítek. Ez nem cáfolat.

2019. aug. 28. 21:59
 253/533 Pombe ***** válasza:
54%

Ugyan már, kérlek...

:D

Na, helyezd bele abba a három defbe elfogadhatóan aktív repülőként a focilabdát...

De ne úgy, hogy az egyik defből kiemeled a neked tetsző elemeket, másokról "megfeledkezel", meg ilyesmi...

No, lássuk!

Látom, téged inkább a vita érdekel, hogy legyen.. Hát legyen. :(

2019. aug. 28. 22:08
 254/533 sadam87 ***** válasza:
Várom a cáfolatokat.
2019. aug. 28. 22:09
 255/533 Pombe ***** válasza:
54%

Mire?

:D

2019. aug. 28. 22:12
 256/533 sadam87 ***** válasza:
Ügyesen olvass vissza. Várom a cáfolatot.
2019. aug. 28. 22:14
 257/533 Pombe ***** válasza:
54%

Én a gólt várom.

Azt mondtad, hogy a focilabda is lehetne a defeim szerint aktív repülő.

Te mondtad, hát igazolj!

2019. aug. 28. 22:16
 258/533 Pombe ***** válasza:
54%

Tudod mit?

A régiekben igazad volt, csak a focilabdában nem.

No?

2019. aug. 28. 22:17
 259/533 sadam87 ***** válasza:
Igazoltam. Cáfold.
2019. aug. 28. 22:42
 260/533 Pombe ***** válasza:
54%

Áh... tényleg van forgó labda...

Bocsika, de már nem mindent olvastam el itt nálad a vége felé

sadam(#238): "Itt egyrészt még mindig nem tudom, mi alapján gondolod, hogy a passzív részere vonatkozó rész nem definíció, de az aktívra vonatkozó igen."

Mert ha valaki nem tudja mi az a siklórepülés, meg vitorlázás, ebből soha nem tudja meg, csak azt, hogy ezek megvalósításához nincs szükség arra, hogy a repülő egység energiát fejtsen ki, mivel ez a repülés mindössze a levegő fenntartó/felhajtó hatásának köszönhető. De ebből fogalmunk sem lesz, hogy milyen repülést kivitelező eszközökről van szó, és egyáltalán miként valósul meg a levegőben történő siklás vagy vitorlázás. Ellenben az, hogy az aktív repülést a csapkodó szárnyak valósítják meg, már bőven elég definíciónak, hiszen ebből máris tudható, hogy az aktív repüléskor állandó energiabefektetést igényel a repülésre kifejlesztett eszköz működtetése, amivel megvalósul az aktív repülés.

sadam: "Tehát ugyanúgy belefér a forgó labda is, ha a te értelmezésed szerint forgási energiát is energiaforrásnak vesszük. Tehát ez sem cáfolja az állításomat."

Most az alább idézett def-ből (a kedvedért) direkt kihagyom a szárnyakat, és így idézem:

def egy része: "Az aktív repülés esetében a levegőtől a testet ellökő energiakifejtésnek köszönhető a föld felett maradás."

A focilabdába a földön belerúgnak, és pontosan mikor is kezdi a röptében a forgási energiáját abba ölni, hogy a levegőben maradjon? Hol, és mivel lökdösi ezzel az energiával magát felfelé?

Robog előre a levegőben, és az égvilágon semmiféle munkavégzést nem öl abba, hogy ellökje magát a levegőtől, és a repülési ívében egy ilyen pillanat sincs. Kicsit deformálódik, így néha maga a levegő löki ebbe abba az irányba, magyarán siklórepülést produkál inkább, de még ez sem igaz, hiszen ahhoz szárny kellene. nincs is repülésre alkalmas eszköze. A forgását csak szimplán fékezi a levegő súrlódási hatása, oszt jónapot. A tehetetlenségéből adódó munkavégzése annyiban merül ki, hogy némileg felmelegszik körülötte a levegő, meg ő maga is.

Hát ennyi.

2019. aug. 28. 23:15
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!