Akik szerint nincs evolúció, azok elmagyaráznák hogy miért gondolják ezt?
Hu... na most én voltam a nagyon nehézfejű....:(
Értem már mit akarsz, hogy a gibbon előbb volt, mint ez: [link]
Mivel a gibbonokat majomnak nevezzük, ezért ha gibbonból lett a Pierolapithecus is, akkor minden utána következő lénynek, és így a közös ősünknek is majomnak kell lennie.
Ááááá... értem. Igazad van. De honnan veszed, hogy a gibbonból származik a Pierolapithecus???
Nem néztem utána, de biztos, hogy tévedsz. Mutasd meg plíííz...
"Agyadra ment a sok tanulás?"
Jó. Akkor mond meg, hogy a deréktól lefelé már gyakorlatilag ember australopithecus majom, vagy ember?
Sose láttam még egy kreacost se, aki ne majomnak hívná, pedig még ránézésre se igaz, ha figyelnénk a karjait és a deréktól lefelé részét...
"Hogyan változott angolnává? Nem is rokonok."
Angolna formájú lett (sziréngőte). Arról írok, hogy a helyi lakosság angolnának tartja, pedig alaposabban megvizsgálva gőte. Azért, mert te majomnak látsz egy csomó régi lényt, eszerint nem biztos, hogy jól teszed, hogy majomnak nevezed.
Te olvasod egyáltalán amiket írok?
Én is félreértettelek, mert gibbon ügyben nem vagyok otthon, de legalább utána olvastam többször is, hogy mit akarsz azzal, meg a gibbonnal, meg Pierolapithecussal együtt, és végre sikerült helyetted értelmesen elmagyaráznom, hogy mit akarsz ezekkel...
Ha én ilyenekre veszem a fáradtságot, te miért nem teszed meg ugyanezt az én írásaimmal is?
Körülbelül negyedszerre írok itt neked a sziréngőtéről, te meg még csak most csodálkozol rá az angolnaszerűségére???
Te totál hülye vagy, vagy csak idegesítesz??? Ki a szarnak írogatok itt annak reményében, hogy elolvassa???
Te csak itt lököd a saját baromságaidat, és nagy ívben szarsz arra, amit erre mások írnak? Normális vagy te, haver?
Nem hinném, hogy százas vagyok, de ki az?
Biztos, hogy nekem írtál a sziréngőtéről?
Nem emléxem, bocsi :)
"Akkor mond meg, hogy a deréktól lefelé már gyakorlatilag ember australopithecus majom, vagy ember?"
Ahogy elnézem, inkább ember. Van is egy ismerősöm, aki hasonlít rá. Tuti, hogy nagyon közeli rokona. Kb annyi sütnivalója is van.
"De honnan veszed, hogy a gibbonból származik a Pierolapithecus???"
Hominidae (great apes) speciate from the ancestors of the gibbon.
#247-re válaszolva:
Te is láthattad, hogy a Pierolapithecus nem származhatott a gibbonból, mert nincs is a rendszertani besorolásban erre a névre még csak utalás se.
A gibbon név itt csak úgy kerül elő, hogy vannak benne gibbonos vonások, de csak általános jelleggel hozzák ezt fel. Ezek a jellegek, még abból az időből maradtak fenn a Pierolapithecus-ban és a gibbonban is, amikor még ezeknek is volt egy közös ősük, és ennek a közös ősnek a vonásait tartalmazza a gibbon is, meg a Pierolapithecus is. De nem a gibbonból származik a Pierolapithecus. A gibbon vonala korábban leszakadt a közös ős vonaláról, míg a Pierolapithecus-é később.
A Nature filogenetikai fájában tuti megbízhatsz, hogy az a tudomány elfogadott álláspontjának hű tükre. A gibbonok korábban elvált ágban vannak, semmi közük a továbbiakban a hominidákhoz (Hominidae) a főemlősök egyik családjához, vagyis amelynek ma élő tagjai az emberi nem (Homo), a csimpánz, a gorilla és az orangután. Zöld szinnel van jelölve, hogy ezek közös ősből indulnak ki, de az orángután és a gibbon is külön ágon futnak még egymástól is különböző ágon.
#247: "Hominidae (great apes) speciate from the ancestors of the gibbon."
Bocsika', de ez azt jelenti, hogy a hominidáknak és a gibbonoknak a közös őséről van szó.
#246: "Biztos, hogy nekem írtál a sziréngőtéről?
Nem emléxem, bocsi :)"
#178-ban ezt írod: "A természetes körülmények között megfigyelhető mutációk során pedig nem történnek olyan lényeges változások, amelyek nagy mennyiségű, funkcionálisan specifikus szekvenciákat hoznának létre"
Ennek kritikája gyanánt soroltam neked példákat a #187-ben, ahol szót ejtettem többek között az angolnává változott sziréngőtéről is.
Véleményem szerint így nincs értelme folytatni a vitát. Ezzel így csak meddőt gyártunk, semmi többet. Ha nem érdekelnek az írásaim, az nem probléma, de ha ezek után továbbra is szidod az evolúció tanát, akkor az nem egy tisztességes dolog. Nagyon nem! Azért se egyrészt, mert azt szidod, amit nem is akarsz megismerni, másrészt értelmetlen irkafirkálásokra kényszerítesz rá, ha csak nem a totális kifárasztás taktikáját választottad.
Jobb lenne, ha kiderülne, hogy nem lefárasztásra megy ki a játék, hogy feleslegesen ne idegesítsük egymást, így javaslom a diskurzusunk befejezését.
Utoljára joccakát..
" Ugye egyértelmű, hogy én a kreacionista makro - mikroevolúció viszonylatában beszélek, hiszen az ő elveiket veszem górcső alá, hogy azok mennyire működőképesek, viszont - úgy tűnik -, te ide oda csapongsz a kettő között. Mikor, melyikről beszélsz? "
Kreacionista makroevolúciónak nincs igazi definíciója, az a makroevo amit ők annak tartanak. legtöbbször "új" szerv létrejötte, embernél az intelligencia születése.
Tudományban a makróevolució főleg a "faj" szint feletti evolúciós változások, génpoolok szétválása.
" Tessék utána nézni, hogy a bobobók társadalma mennyire is szembetűnően emberibb, még a szex terén is. "
bonobokról sokat olvastam inkább teljesen egyedi irányba fejlődött a társadalmuk, hippik álma. Olyan "társadalom" amibe még belegondolni is félünk.
"30 millió évvel ezelőtt elkezdett rohanvást kialakulni egy újfajta agyfejlődési irány."
utolsó 2 millióban történt olyan ami eddig sohase az élet történetében. Egyik populáció olyat csinált ami a többi képtelen volt.
"jlődési sorban húzol önkényesen egy határvonalat a csimpánzszerű agy, meg az emberi között, az szubjektív kategória, és semmi olyasmire nem mutat, "
tucat állatnál figyelhető meg eszközhasználat,még madaraknál is. Egyvalakiknek jutott eszébe, hogy ezt lehetne továbbvariálni (eszközökkel készített eszközök amiket meg is tartunk és vigyázunk rá, mert jövőben kelleni fog),alig 2000 generáció innen is eljutottunk hogy utódok interneten keresztül vitatkoznak.
Elég feltűnő határvonal.
"Igen. A technikai fejlődésben is egyszer jelent meg csak eddig a számítógép. "
PC alapvetően "ugyanaz" mint egy kőbalta. Egy eszközzel elkészített eszköz.
ha eljönne a világvége és maradna ember mentális képesség lehetővé tenné hogy újra létrejöjjön a PC.
" egyik kétéltű azt állapította volna meg, hogy az evolúció során csak egyszer jelent meg a kétéltűség, akkor nem lenne ugyanúgy igaza, mint neked?"
Najó a rovarok több faja is él lárvakorban vízben felnőtten levegőben vagy szárazföldön. Sőt még növényeknél is vannak a mohák akiknek víz kell az szaporodáshoz.
Víz és szárazföld közt élés és szaporodásba való bevívés elég gyakori, többször megtörtént. Szárazból való vízbe betérés is nem ritka.
Pl béka jól értené 8ha lenne mentális képessége), míg ebihal fél a szitakötőről lárvától, mikor felnő parton vadássza a repülő felnőtteket.
"Hangformálással más jelentésű információk átadása már réges-rég létezett."
jelzők,határozok,igeidők,szimbolika: Hirtelen csoda. Így is értelmezhetjük a dolgot. Jelentéktelen apróságok.
" És biztos, hogy a kommunikáció egyedi formái ugyanúgy más állatoknál is létezik,
nem az egyedisége a kérdés,szaggal és színnel is, van kommunikáció,hanem a komplexitása az emberi kommunikációnak. Ennek megtörténte kevés generáció alatt.
"Úgy látszik nem vetted tudomásul, hogy a beszédre alkalmassá tevő szervi egységek nem igaz, hogy a közös ős után alakultak ki, hanem nyilvánvalóan már ők is rendelkeztek ezekkel, és közös ős szerű lényből sokfélére leltünk"
Csimpánz az egyik élő közös ős leszármazott nagyon alapszintű a képessége (az is lehet párhuzamos fejlődés, és közös ősben nem volt jelen), talán kb 2 millió év lehet ahol kialakulhatott azok amik kellenek a nyelvhez. Legkoraibb kis túlzással művészetnek tekinthető lelet 300 000 éves vagyis primitív nyelvhez kellő képességek akkor léteztek.
"Ugye nem képzeled, hogy az akkori közös ősfélékből csak egy evolvált, csak az, amiből mi lettünk?"
sose mondtam ők képviselik a normális várt utat,Australopithecus ismert vakvágány.
"Fel nem tudom fogni, hogy mi alapján állítod, hogy a közös őstől való elválásunk után alakult volna ki tuti minden emberre jellemző tulajdonságunk. "
szőrvesztés, kétlábúság,beszéd, valódi eszközhasználat, agyméret robbanása, művészet, komplex társadalom, ez mind közös ős után volt.
Ardipithecus tartják az embernek vezető út első állomásának a nagy szétválás után, vagy akörül és elég csimpánzszerű lehetett (doi:10.1146/annurev-anthro-092611-145724)
"Szerintem nem kellene ezt az ügyet még áttekinthetetlenebbé tenni a te harmadikféléddel is. "
igaz új szerv az nincs, de új képességek vannak.
"Nem tűnik hihetetlen nagy sebességű gyorsulásnak. Valamennyivel valóban gyorsult, de nem elképesztő evolúciós léptékben az előző sebességekhez mérten.
"
"Az igaz, hogy az embervonal agynövekedése nem lineáris, és egy kezdeti lassú növekedés után egyre jobban gyorsul az agyméret növekedése"
generációs idővel számolni hasznosabb. Korai ősöknek rövidebb volt, ahogy nőtt az emberi agy úgy lassult. nem mindegy 2-3 év vagy 20-30 év.
Egyre hosszabb generációs idők,közben egyre fokozottabb agyméret növekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!