Akik szerint nincs evolúció, azok elmagyaráznák hogy miért gondolják ezt?
"nem azt mondtam sose volt az élet történetében növekvő tendencia, hanem emberléptékű "bizarr" sebességű nem volt sose."
Jó. Akkor tehát visszatértünk az eredeti megállapításomhoz.
A tengeri emlősök kialakulása fika 50 millió év alatt még bizarrabb sebességű. 7 millió éves bontásokban mérve is sokkal több mutációra volt szükség ebben a folyamatban, mint az emberkialakulásiban.
Erre te majd azzal jössz, hogy ott nagyobb volt a génfrekvencia (nem tudni miért), és még azt is megállapítod majd, hogy vízbevisszaköltözés sokszor volt amúgy is...
Erre én... erre te... erre én... erre te:
"nem azt mondtam sose volt az élet történetében növekvő tendencia, hanem emberléptékű "bizarr" sebességű nem volt sose."
Erre én: "Jó. Akkor tehát visszatértünk az eredeti megállapításomhoz."
...és ezt játsszuk a végtelenségig.
Én: "Okosabbról beszéltem, és nem zsenikről."
Te: "lényeg nem változik ugyanúgy sok gén játszik szerepet. 2009-es cikk 50 genetikai polimorfizmus beszél ami köthető okosság mértékéhez"
Amennyiben egy db. adott tulajdonság a vitánk tárgya, és ez az okosság, akkor sajna nem értem, hogy miről beszélsz. Amikor az adott populációt jellemző vizsgált lokuszon csak egyfajta allél fordul elő, az a monomorf lokusz, vagyis a populációban a szükséges genetikai információt egy megoldás tárolja. Ez azt sugallja, hogy nehéz ügy volt amíg a dolog összejött, és a szükséges megoldás közel optimumát látjuk. Amennyiben a populáció többfajta allélját is megtalálhatjuk a populációban, akkor az a lokusz polimorf, vagyis ez azt jelenti, hogy a szükséges egy nemű megoldás kifejezésére több lehetőséget látunk éppen, ami azt mutatja, hogy vagy alakulóban van egy evolúciós folyamat, vagy a szükséges információt összehozni nem egy nagy durranás, mert sokféle variációban is kijön. Ez utóbbi akkor jelenthető ki igazán, amikor a polimorfizmus már régóta jelen van a vizsgált populációban.
Ebből az állításodból az jön le, hogy hiába bonyolult az okosodás folyama, mivel rengeteg jó megoldás van a fejlesztésére, ezért nem is csoda, hogy az evolúció gyorsan tudja az intelligenciát növelni, ha arra rágyúr a szelekció. És így nincs szükség a gyors folyamat realizálásához túlzottan nagy génfrekvenciára se.
"az általad kitalált elképzelt dolgot akarsz hozzám társítani,evolúciót mint mechanizmust sose tagadtam"
Akkor miről vitatkozol? A többi agynöveléses példában a szelekció minden esetben nagyon sokrétű volt, és az okosodás azokból vagy nem igen számított, vagy csak minimálisan, de legalábbis kisebb mértékben. Az ember esetében egyszerűen a trend annyit változott, hogy a szelekció gőzerővel ráhasalt az okosodási igényre. Persze, hogy ilyenkor sokkal gyorsabb az egy szervre koncentráló folyamat, mint a többi más olyan lénynél, ahol a szelekció hatása minden szervükön, alkatrészükön "szétoszlik".
"Akkor miről vitatkozol? A többi agynöveléses példában a szelekció minden esetben nagyon sokrétű volt, és az okosodás azokból vagy nem igen számított, vagy csak minimálisan, de legalábbis kisebb mértékben. "
inkább csak beszélgetünk, igazán sose volt itt vita;) te akarsz csak valami vitát vizionálni és győzelemről és vereségről beszélni....
Igazából csak teszt folyt, alapvetően elfogadom jelenlegi modellt, de teszteltem egy "égi" modellt összhangban hozni a tényekkel. nem v'ok Raëlizmus vagy hasonló elmebetegség követője vagy terjesztője.
"A tengeri emlősök kialakulása fika 50 millió év alatt még bizarrabb sebességű. 7 millió éves bontásokban mérve is sokkal több mutációra volt szükség ebben a folyamatban, mint az emberkialakulásiban. "
újra elismétlem amit korábban mondtam, korai tenger felé néző ősök gyorsabban szaporodtak,nagyobb utódszám, így szelekció több lehetőségből is gazdálkodhatott. Én égvilágon semmi furcsa dolgot nem látok emiatt. nemcsak a génfrekvencia van szó, nagyobb utódszám nagyobb valószínűség mindenféle mutációnak (legyen semleges vagy hasznos)
"Amennyiben egy db. adott tulajdonság a vitánk tárgya, és ez az okosság, akkor sajna nem értem, hogy miről beszélsz. "
látszólag egyszerűnek akarod mondani, de komoly szintű intelligencia csak egyszer jelent meg, és most is igazán keveset tudunk genetikai háttérről.Utólag nézve evidensnek tűnhet a magasszintű intelligencia előnye, de emberen közvetlen elődein kívül egyik se jutott túl egy szinten.
Annak ellenére, hogy sajnos az álláspontjaink nem közeledtek egymás felé, a vita hasznos volt számomra, remélem neked is valamennyire.
Viszlát, más témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!