Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás arra, hogy ne vitatkozzanak egymással az istenhivők az evolúcionisták?
Tolerancia?
Nem kell a saját igazunkat bizonygatni, mert úgysem lehet meggyőzni a másikat (és nem is feltétlen kell).
Személy szerint ateistaként az evolúció az, ami elfogadható számomra, de nem hat meg, ha más nem osztja ezt a véleményt. Csak ne kezdjen el traktálni, ahogy én sem teszem.
Kritizálja
A vitával semmi probléma sincs.
1. Az, hogy valaki istenhívő, nem jelenti azt feltétlenül, hogy elutasítja az evolúció elméletét. Az istenhívő helyett én inkább kreacionistát használnék ebben a kérdésben.
2. Az evolúciót elfogadókat ne hívd evolucionistának. Ez kreacionista elnevezés: ledegradadálják az elmélet támogatóit a saját szintjükre, mintha hozzájuk hasonlóan csak egy eszmében hinnének, mintha csak egy vallás lenne.
A megoldás pedig csak a kreacionistákon múlik: ha visszafogják magukat, és nem támadják nyilvánosan az elméletet, akkor senkinek nem jutna eszébe vitatkozni velük. Hagyná mindenki őket a szellemi gettójukban ülni.
Ja, igen kritizálJák...
1. válaszolónak: Igen, szerintem mi ketten egy véleményen vagyunk: Hidd azt, amit szeretnél ne vádold a másikat azért, mert SZERINTED nem azt hiszi ami a helyes.
Amúgy Kent Hovind ebből a tekintetből a legagresszivabb evolúciótámadó. Nem?
Kőszi Ákos, a fogalomkőnyvtáram igy kibővült pár kifejezéssel! :)
Igen, tudom hogy sok vallásos ember elfogadja az evolúciót, és ezzel nekem semmiféle problémám sincs.
Abban viszont nem értek egyet, hogy csak a kreaciolonisták (ezt a kifejezést ki találta ki?!) "támadják" a szeritük nem megfelelő ideológiairányzatot, mert én pl. láttam és hallottam már az ellentétes irányból érkező kritikákat.
Még egyszer elmondom: Nem szeretnék senkit "bántani" a mondanivalóimmal, csak a kérdésemre akarom a válaszom megkapni. :)
Tudod, ahhoz, hogy bármi haladjon előre, a különböző véleményeket, álláspontokat, nézeteket ütköztetni kell. Ha csak mindenki elvan szépen kussban a másik mellett, akkor a világon nem fog semmi semerre mozdulni. Persze nem lenne egy hátrány, hogy ha a vita megmaradna a témánál egymás minősítgetése helyett. Már csak azért is, mert gyakorta elveszik a szakmai infó a vádaskodások és lehülyézések tengerében, így kontraproduktívvá válik az egész. Szóval nem a vitákkal magukkal van baj, hanem azok módjával - és azzal sem mindig.
Az pedig úgy gondolom, igencsak fontos és nem lebecsülendő jelentőségű, hogy küzdjünk a szellemi környezetszennyezés ellen. Szóval vita KELL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!