Anya azt eszi amit főz, és azt főzi amit szeret. Ha én
azt nem szeretem, nem eszem. Ez minden családban így van?
Figyelt kérdés
Ha Anya főzelékre vágyik, akkor főzeléket főz, mondván, hogy ő dolgozik meg a pénzért, amiből alapanyagokat tud venni, és utána ő áll a tűzhely fölött is. Ha én nem szeretem a főzeléket, akkor én aznap nem kapok ebédet, mivel főzelék az ebéd, magamra vessek ha azt nem eszem meg. Ha Anya valami olyanra vágyik, amit én nem szeretek, akkor azt megfőzi, én pedig nem eszem semmit, és ez mindig így van ilyen esetekben. Ez máshol is így van?
Igen a menzán megettem amit adnak, és itthon is megeszem. Nem érted, hogy nem válogatok? Komolyan annyira nehéz fölfogni, hogy van körülbelül négy étel amit nem eszem meg, de ebből hetente kettőt biztos főz az Édesanyám? Ez a mondat valami hatalmas értelmiségi szintet követel, hogy ne lehessen érthető? Egy szóval nem mondtam, és nem is írtam le, hogy anyukám nem dolgozik eleget, de Te aztán igazán tudhatod, hogy mennyit dolgozik, hiszen velünk élsz, teljesen jogosan állítod, hogy kidolgozza a belét. Én Anyukámnak nem a nagyságos lánya vagyok, és kettőnk közül Ő az, aki nem hajlandó megenni semmit pizzán, sült krumplin és makarónin kívül. Mielőtt ideírnád, hogy ezeket az ételeket mindenki szereti, és egyem meg, szólok, hogy ez a három étel csak példa. Nem értem minek írnak ide újra meg újra azok akik provokálni akarják a másik embert. Lehet, hogy gyerek vagyok, de hülye nem.
2011. febr. 26. 13:19
73/138 anonim válasza:
És az mekkora értelmiségi szintet követel hogy az hogy itt leírja kinél hogy működik, SEMMIT nem segít a te gondodon? Vagy meg tudod beszélni édesanyáddal, vagy így marad a dolog. Erre egyszerűen NINCS haramdik megoldás.
Tényleg nem akarlak bántani, nagyon szar helyzet lehet, de erre interneets idegenek nem tudnak segítséget adni mert az a családi dolgotok-. Az sem segítség ha leírja 40 ember hogy náluk ez hogy megy, mert attól nálatok semmi nem fog változni.
2011. febr. 26. 13:25
74/138 A kérdező kommentje:
Végig olvastam a kérdést, és a hozzáérkező válaszokat, amit valaki linkelt. Szerintem én ennél sokkal kulturáltabb stílusban írtam le, és mondtam el, hogy mi a helyzet itthon. Nem használtam ilyen fejletlen kifejezéseket, és szavakat. Nem hőbörögtem, hogy miért nincs mit ennem, megkérdeztem máshol is így van e. Nem szidtam az Anyukámat, semmi rosszat nem mondtam rá, és csak sokadik megalázó, rosszindulatú hozzászólás után beszéltem alpári stílusban. Ez a nálam egy évvel idősebb lány, nyugodtan főzhetett volna valami ennivalót magának, amit megehetett volna, vagy akár másnap elvihetett volna a munkahelyére, csak egyszerűbb mást hibáztatni. Szerintem az én kérdésem, és az én hozzáállásom teljesen más, mint az Övé.
2011. febr. 26. 13:30
75/138 A kérdező kommentje:
Utolsó, az eredeti kérdésemben, hol látsz olyat, hogy megoldást szeretnék találni erre. Nagyon sok hozzászólásomban leírtam, hogy nem szeretnék, és nem is azért tettem föl a kérdést. Az érdekelt, hogy máshol hogy van.
2011. febr. 26. 13:32
76/138 anonim válasza:
Igen,teljesen jogosan állítom,hogy anyukád kidolgozza a belét,nővérem 13 évig volt légiutas kísérő,tudom mennyit dolgozott..
2011. febr. 26. 19:25
77/138 anonim válasza:
Hetente több napig azt eszed amit szeretnél egyedül vagy külön neked vásároltok, mikor anyud otthon van felnötként zogszó nélkül megehetnéd az ő szeretett kajáit.
2011. febr. 26. 19:43
78/138 A kérdező kommentje:
Miről beszéltek? Miért vásárolnánk külön nekem hetente többször? Anyukám egy hónapban egy hetet dolgozik csak, a maradék három héten végig itthon van. Nem értem ezt, hogy sikerült leszűrnötök.
2011. febr. 26. 20:15
79/138 anonim válasza:
Hagyd rájuk, tudod egyesek szerint a szülő akármit is mond, akkoris igaza van, kár velük vitatkozni. Mintha egy 99 évesnek akarnád elmagyarázni az élettársi kapcsolatot.
2011. febr. 26. 20:16
80/138 anonim válasza:
Húha...
Eszembe jut szegény nagyanyám, aki rákosan, félig lebénulva 5 félét főzött az unokáinak (öten vagyunk)...
Ilyenkor érzem, bár szegényem már rég nem él, hogy milyen nagyon szerencsés is vagyok. Most az enyémeknek én is külön főzök. Nem csak a gyerekeimnek, hanem a szüleimnek, testvéreimnek, sőt, alkalom adtán a barátainknak is ha megtehetem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!