Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anya azt eszi amit főz, és...

Anya azt eszi amit főz, és azt főzi amit szeret. Ha én azt nem szeretem, nem eszem. Ez minden családban így van?

Figyelt kérdés
Ha Anya főzelékre vágyik, akkor főzeléket főz, mondván, hogy ő dolgozik meg a pénzért, amiből alapanyagokat tud venni, és utána ő áll a tűzhely fölött is. Ha én nem szeretem a főzeléket, akkor én aznap nem kapok ebédet, mivel főzelék az ebéd, magamra vessek ha azt nem eszem meg. Ha Anya valami olyanra vágyik, amit én nem szeretek, akkor azt megfőzi, én pedig nem eszem semmit, és ez mindig így van ilyen esetekben. Ez máshol is így van?
2011. febr. 25. 14:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/138 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen megértelek!! Meg különbenis 16 évesen még ha tudsz is főzni hétköznap az iskola a legfontosabb mert ha nem tanulsz esélyed se lesz tovább tanulni. Én is csak hétvégente főztem gimis koromban.

Sajnos tanácsod csak annyit tudok mondani, hogy próbáld megbeszélni anyukáddal ezeket a dolgokat ugyanakkor megkóstolni azokat is amiket nem szeretsz:) Hátha változott az ízlésed. Mik azok amiket nem eszel meg?

A pazarlást mást főzni aznak amikor anyud főz még megértem, de szalámi,sonka, kenyér csak van otthon. Ezekből meg simán lehet csinálni 10 perc alatt egy finom melegszendvicset!

L/19

2011. febr. 25. 15:31
 32/138 anonim ***** válasza:
79%
én is vagyok úgy, hogy nem tetszik , ami épp főzve van, ilyenkor veszek levest (ami egy adagos) és azt főzöm magamnak, vagy virslit, az se nagy pazarlás. Szedd össze mag és ne nyafogj, találd fel magad! mi lesz veled egyetemen?
2011. febr. 25. 15:31
 33/138 anonim ***** válasza:
94%

írasson be menzára és meg van oldva

vacsorára meg 1 joghurt/szendvics

2011. febr. 25. 15:36
 34/138 anonim ***** válasza:
56%

Bocs, de szerintem Anyukádnak igaza van. Oké, lehet EGY_KÉT étel, amit tényleg nem szeretsz (pl. spenót, ilyesmi) de ezen felül aki válogat, főzzön magának.

Nem kötelessége mindenkinek szeretni főzni, ha megteszi, a család alkalmazkodjon, vagy előre beszéljétek meg, és segítsetek be.

Ennél a kérdésnél volt, amin nagyon felháborodtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

"Én is látom a munkatársaimon, hogy a saját családjuk rabszolgái. Hazaérnek este fél hat-hat óra körül és látnak neki főzni, mosni, takarítani. Egyik munkatársamnál mindig úgy kezdődik a főzés, hogy megkérdezi a két gyereket, meg a férjét, hogy na akkor ma ki mit akar enni? Ha a lány rántott karfiolt tört krumplival, a fiú sertéspörköltet tésztával, a férje meg vesepecsenyét akkor ő képes megfőzni mind a három féle kaját, persze magáról megfeledkezik és vacsora nélkül zuhan az ágyba éjfél körül, mert persze még el kell mosogatni, ki kell vasalni...stb. Az egész csaj a 185 centijéhez képest alig 50 kiló, pont ezért mert agyonhajszolja magát, a melóhelyen meg állandóan panaszkodik,, hogy fáradt és teli van a töke."

"Anyámon látom, hogy a tesóm hülyére veszi. Megcsináltatja a kaját, majd kitalálja, hogy mégis mást enne. Azt is megcsinálják arra is fintorog, aztán elmegy hazulról, mert hogy nincs normális ebéd!!! Hát én két akkora anyai taslit kevertem volna le neki...anyám a lökött meg bőg, hogy elment az egész napja és dobhatja ki, és drága kicsi kölyke éhen marad."

35/138 anonim ***** válasza:
59%
abban igaza van, hogy ha egyszer ő csinálja akkor olyat csinál amit szeret. ettől függetlenül gyakrabban megkérdezhetné, hogy te v. más mit szeret. nálunk ez úgy megy. finnyásnak lenni meg rossz dolog, itt a saját bőrödön érezheted. szerintem kezdj hozzászokni, és esetleg megtanulhatsz főzni is. az sem árt.
 36/138 A kérdező kommentje:

Kezdem unni ezeket. Mi az, hogy mi lesz velem? Akkor már remélhetőleg nem itthon fogok lakni, és nem fogja senki megtiltani, hogy egyek valamit, ha Ő nem azt főzi amit szeretek. Annyira normálisan írtam le mindent, és annyira nem értem, hogy miért vannak olyanok akik mindenképpen bennem keresik a hibát, és veszekedni akarnak. Ha lenne rá pénzem, akkor lemennék és vennék magamnak valamit, és ha lenne rá módom, akkor fölhoznám és megfőzném. De leírtam, hogy nincsen. Mert pénzem honnan lenne 16 évesen.

Szalámi, sonka, sajt vannak itthon. De ha abból én melegszendvicset, vagy bármilyen szendvicset csinálok, akkor elfogy, és mi lesz akkor ha utána Anya azt akar vacsorázni, nincs pénzem, hogy másikat vegyek.

2011. febr. 25. 15:38
 37/138 A kérdező kommentje:
Tudok főzni. Anyukám légiutas kísérő, és mikor nincs itthon napokig, nekem kell főznöm. Ne írjátok le többször, hogy tanuljak meg főzni, mert tudok. Ha válogatnék se főzhetnék magamnak mikor itthon van, mert az pazarlás. De nem válogatok, egy két étel van amit nem szeretek, Ő viszont minden héten legalább kétszer biztosan főzi valamelyiket, mert Ő szereti őket. Még egyszer leírom, nem panaszkodom, és nem ötleteket akartam, és nem is azt, hogy kioktassanak, hogy főzzek magamnak. Csak arra voltam kíváncsi, hogy máshol is így van e.
2011. febr. 25. 15:40
 38/138 anonim ***** válasza:
17%
Nekem volt, újságot hordtam, ha kellett, szakadó esőben, de mindig megettem, amit anyu főzött.
2011. febr. 25. 15:40
 39/138 anonim ***** válasza:
88%

Érdekes, hogy a kommentjeidet figyelmen kívül hagyja sok válaszoló. Miért nem lehet megérteni, hogy a nincsből nem lehet főzni, a semmiből még egy rántotta, melegszendvics sem készíthető, főleg, ha be sem engednek a konyhába.

Egyszerűen nem értem az anyádat!!! Anya vagyok, két gyerekkel, férjjel. Nem mindenki szeret mindent. Előző nap megbeszéljük, hogy mi legyen másnap az ebéd/vacsora. Vannak ételek, amit a lányaim nem szeretnek, a férjem és én igen. Ilyenkor szoktam külön is főzni. Például a pacalpörköltet csak mi szeretjük, akkor a lányoknak pl. resztelt máj készül, a köret mindkettőhöz főtt krumpli. Vagy sokszor csinálok több kaját, két jó adagot lefagyasztok, és mikor olyasmit készítek, amit csak ketten esznek, akkor ki a fagyóból a kész, és mindenki jóllakik. Nem is értem, hogy lehet így főzni, viszont én is ismerek olyan családot, ahol kiszámítva megy a főzés. Náluk nincs olyan, hogy szedek még egy tányérral, én meg falra mászok az ilyesmitől. Pl. két napra valót főznek, és hiába akarna bárki még enni, azt nem lehet, az a másnapi ebéd, egyen zsíros kenyeret aki éhes marad. Ne gondoljon senki flancos, drága ételekre, egy mezei gombapörkölt is kiszámítva van készítve. A húslevesbe ugyanígy megy a zöldség, mindenkinek jut 1-1 belőle, akár szereti, akár nem, úgy kell megenni.

Sajnos nem vagy egyedül a problémáddal, ennél már az is jobb lenne, ha menzás lennél. Bár szerintem anyád szerint az is pénzkidobás lenne, hiába ennéd meg jóízűen. Sajnállak, tiszta szívemből.

2011. febr. 25. 15:42
 40/138 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval szerinted az a normális, hogy iskola után elmegyek dolgozni, hogy aztán abból ételt vehessek magamnak. De ha anyaként tenném föl azt a kérdést, hogy a gyermekeimnek dolgozni kell, azért, hogy ehessenek, mert én nem főzők nekik, és ez így normális e, nem tudom mit mondanál. Mindegy.
2011. febr. 25. 15:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!