Anya azt eszi amit főz, és azt főzi amit szeret. Ha én azt nem szeretem, nem eszem. Ez minden családban így van?
Szegény:(((
Amíg gyerek voltam nálunk is így volt. Vagyis nem teljesen, de hasonlóan. Ugye az embernek elég korán kialakul az ízlése. Nálam is volt olyan, amit nem szerettem. Viszont se nagymamám, se édesanyám senkinek soha nem csinált külön semmit. Akkor ök találták ki mikor mi lesz. DE! Én ehettem szendvicset ha éppen nem szerettem az adott ételt. Éhenhalni azért nem hagytak:)
Most, hogy felnött vagyok, más a helyzet. Beleadunk pénzt, hogy hétvégén fözzön. Azóta közösen megbeszéljük mi legyen, ha anyuék olyat szeretnének enni amit én vagy férjem nem szeretünk, nekünk külön csinál mást.
Azért durva, hogy nem engedi, hogy mást egyél...ugye nem gyakran fözi azt amit te nem szeretsz?:(
Szia Nagylány! Végig olvastam a történetedet, amiből azt szűrtem le, hogy Te egy rendes, megbízható komoly gyerek vagy 16 éves létedre és Anyukád ezt tudja is, ha egyedül otthon mer hagyni. /Hány éves korod óta?/Szerintem azt is biztosan tudod, hogy a legtöbb helyen nincs így, ahogy nálatok, de Anyukád ilyen, ha a főzésen kívül nincs köztetek más probléma, akkor jó. A normális megoldás az lenne, hogy ha lenne nálad mindig elég pénz (mint írtad anyagi gondjaitok nincsenek) Anyukád ír egy sms-t, amikor
olyat főz, amit nem szeretsz és Te veszel magadnak kaját.
Nálunk ez így működik, így senki sem kényszerül mártír szerepbe azért, mert éhezik, vagy azért, mert a tűzhely mellett áll fél napig.
Azt meg kell jegyeznem, hogy a nők 90%-a az alábbi sorrendet állítja fel (ösztönből) a főzés során:
1. a férj
2. a gyerekek
3. saját maga
Ebből a sorrendből adódóan a nők többsége gyakran 2 féle kaját főz egy nap, hogy kedvezzen a családjának és általában annyit, hogy ha valaki még kér, akkor legyen elég kaja, vagy marad másnapra is valamennyi.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy én, aki főzök, a saját kajámat megrendelem, mert harmadik félére sem időm, sem energiám.
Minden jóakarat, szervezés és pénz kérdése.
Persze azon elgondolkodtam, hogy miért nem kapsz pénzt a kezedbe? Talán történt valami ezzel kapcsolatban?
A másik, hogy esetleg nem vagy nagyon-nagyon túlsúlyos? /Bocs muszáj volt megkérdeznem/
Tehát Anyukád főzési szokása kissé fura, állj a sarkadra és kérdezd meg, hogy szeret-e és ha igen, akkor hogyan tud a szemedbe nézni, míg Ő eszik, Te meg a nyáladat csorgatod?
Az utolsó választ inkább semmibe veszem.
Az utolsó előttinek köszönöm a megértést. Túlsúlyos nem vagyok, 169 centiméter mellé vagyok 44, 47, maximum 53 kilogramm. Ez mindig változik, de mindig ezek közül a számok közül áll meg valahol a mérleg mutatója. Pénz azért nincs a kezemben, mert Anya szerint felelőtlen vagyok, és elszórom, továbbá ennyi idősen valaki nem tudja felmérni mire is kell a pénz.
Gondolom anyud is szivesebben enne réntot húst fözelék helyet csak nincs rá pénz. Napi 2 féle fötétel megint pénz ezért mondja hogy pazarlás.
Lehet hogy enyi idősen tényleg nem látod át az anyagiakat.
Bocs, hogy ezt mondom, de elég sok hülye válasz jött!
A kérdező nem mondta, hogy válogatós lenne, olyan mindenkinek van, amit nem szeret. Én pl személy szerint nagyon válogatós vagyok, húst nem eszek, de zöldségeket se nagyon, főzelékeket se sokat. Lehet hülyén hangzik, de alig van kaja amit megeszek. De anyukám mindig megfőzi nekem azt a néhány kaját, amit szeretek. Ha a családnak bonyultabb kaját főz, akkor nekem csak összedob egy kis szójafasírtot sült krumplival. Ha több ideje van, akkor főz egy nagy lábas gyümölcsfőzeléket vagy tésztát, és több napig el vagyok vele. De SOHA eszébe se jutna az, hogy nekem ne legyen ebédem. És szerintem ez így normális. Reggel 6-tól délután 4-ig suliban vagyok. Ha 4-kor hazaérek álljak neki főzőcskézni, pláne ha sokat kell tanulni? Ez abszurd.És ez nem jeletni azt, hogy ki van nyalva a seggem. Amikor csak tudok, segítek itthon. Szerintem ha egy egy ember gyereket vállal, akkor vállalja azt is, hogy etetni kell. Nem pedig elintézni annyival, hogy: ha nem szereted nem eszed. Ha meg nem is főz egy anya több felé, akkor legalább legyen olyan alapanyag otthon (ha megengedhetik maguknak), amiből a gyerek is tud értelmes kaját csinálni magának. Mert egy egész nap tanuló gyereknek se egészséges egy szendviccsel ellenni egész nap. De ha valakinek nagy áldozat a saját gyereke elé ételt tenni, akkor ne szüljön!
Érdekes..És a menzán megetted az ebédet amit ott adtak?Az otthonot meg nem?Anyukád kidolgozza a belét légiutas kísérőként,Te meg válogatsz.Egyed azt amit kapsz,majd ha Te fogsz gondoskodni egy családról,akkor eldöntheted,hogy mikor mit teszel az asztalra,most meg édesanyád dönti el.
Nekem is van jó néhány ismerősöm,aki arról panaszkodik,hogy a 'naccságos'lánya pizzán,sült krumlin,makarónin kívül nem halandó megenni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!