Anya azt eszi amit főz, és azt főzi amit szeret. Ha én
azt nem szeretem, nem eszem. Ez minden családban így van?
Figyelt kérdés
Ha Anya főzelékre vágyik, akkor főzeléket főz, mondván, hogy ő dolgozik meg a pénzért, amiből alapanyagokat tud venni, és utána ő áll a tűzhely fölött is. Ha én nem szeretem a főzeléket, akkor én aznap nem kapok ebédet, mivel főzelék az ebéd, magamra vessek ha azt nem eszem meg. Ha Anya valami olyanra vágyik, amit én nem szeretek, akkor azt megfőzi, én pedig nem eszem semmit, és ez mindig így van ilyen esetekben. Ez máshol is így van?
én gyerekkoromba azt ettem amit főzött anyu,innentől kezdve azt szerettem amit ő adott...két dolgot kivéve plutyka és paradicsomos húsgombóc..
2011. febr. 25. 15:10
22/138 A kérdező kommentje:
Nincs előző napi. Anya mindenből két adagot csinál. Egyet magának, egyet nekem, másnapra soha nem marad. Ha vacsorázni is azt szeretne mint ebédelni, akkor négy adagot csinál, kettőt ebédre, kettőt vacsorára. Ha olyan dolog van, amit tudja, hogy nem szeretek, akkor egy adagot csinál belőle, ha vacsorázni is azt akar akkor kettőt.
2011. febr. 25. 15:10
23/138 anonim válasza:
Hát, nálunk úgy megy, hogy (elég finnyás vagyok, amit bátyám nagyon imád, én rühellem... :S) mindig megbeszéljük, ki mire vágyik, aztán ha egyikünknek nem tetszik, akkor anya csinál neki egy szelet rántott húst, v. ilyesmi :)
Vagy, összedobunk egy melegszendvicset, tojásrántottát, palacsintát... :)
2011. febr. 25. 15:12
24/138 anonim válasza:
Nem akadékoskodni akarok, de ez nem valami kedves gesztus édesanyádtól. Én vegetáriánus vagyok és mindig úgy volt, hogy közösen beszéltük meg az ételeket, ha vendégek jöttek hozzánk, vagy Anya húst is főzött, akkor nekem is készített külön. Szerintem beszélj édesanyáddal erről, hátha sikerül változtatni ezen...
2011. febr. 25. 15:16
25/138 anonim válasza:
Nálunk akkor van főtt kaja, ha én főzök...ha nem főzök, akkor csak hiszti van, mondván egész nap mit csinálok itthon, ha nem főzök.(munkát keresek) Az nem számít, ha üres a hűtő. pénzt se mindig hagynak itthon, hogy bevásároljak. olyankor van mit találtam vacsora...
16 éves létedre már főzhetnél magadnak, virsli, sajtos tészta, rántotta, tükörtojás nem nagy kunszt.
20/l
2011. febr. 25. 15:21
26/138 anonim válasza:
Miért lenne pazarlás többet főzni? Megeszed, nem? Szólj anyukádnak, hogy ezentúl csak magára főzzön, te meg majd megoldod valahogy.
27/138 A kérdező kommentje:
Nem lehet erről beszélni, ő is látja a saját szemével, hogy olyankor én nem ebédelek, vagy akár nem is vacsorázom semmit. Nem panaszkodni akartam, ahogy sokan írták, hogy ne panaszkodjak, főzzek, mert már hozzá vagyok szokva, csak ma megint ez volt, és kíváncsi voltam, máshol is így van e.
28/138 anonim válasza:
akkor nagyon ügyes ha így kiadagolja a dolgokat..
szerintem ez nem mindenkinek megy..
2011. febr. 25. 15:22
29/138 A kérdező kommentje:
Megint írta valaki kettővel előttem, hogy főzzek. Nem főzhetek azokon a napokon amikor Ő is itthon van, mert akkor Ő főz, és ha én mást főznék pluszba az pazarlás, hiába mondjátok, hogy ennyi idősen tudok dolgokat csinálni, ha egyszer nem szabad. Ha azt mondom Anyának, hogy mostantól majd főzők magamra, akkor nekem kell hozzá megvennem az alapanyagokat, azt pedig nem tudom, hiszen iskolába járok, nincs keresetem, de abból az alapanyagból amit Ő vásárol, csak olyan ebéd készülhet az adott napokon, amit Ő szeretne.
2011. febr. 25. 15:24
30/138 anonim válasza:
Az én környezetemben mindenhol megbeszélik a menüsort, és figyelembe veszik ki mit szeret vagy mit nem. És szerintem ez igy természetes! Ilyenről én még nem is hallottam mint ami nálatok van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!