Azok a gyerekek, akik zűrös családban élnek, miért térnek rossz útra? Csak én nem értem?
Azért teszem fel ezt a kérdést, mert nagyon gyakran hallom azt, hogy zürős, rossz társaságba került fiatalok azt mondják, azért jutottak ide, mert "menekülni" próbáltak az otthoni helyzet előtt.
Én magam is elég rossz körülmények között nevelkedtem, hosszu lenne leirni azt a sok borzalmat, amit átéltem.A lényeg az, hogy miután minden áldott nap volt "valami" a családdal, semmi kedvem nem volt ahoz, hogy még én is valami sz*rságba keveredjek, egyszerűen annyira kivoltam lelkileg, hogy semmi másra nem vágytam, mint arra, hogy magamra huzzam a paplant és aludjak, ne gondoljak semmire.
Mindig elnézegetem a tipikus rocker/goth/züllött/rosszfius "keménymagot" akik lázadnak a sz*r életük ellen, de valójában az annyuk szoknyája alatt ülnek. Vagy rosszabb esetben a börtönben, mindig bajba kerülnek, aztán ugyanazt a magyarázatot adják.Aki igazán rossz körülmények között él, annak szerintem semmi kedve viháncolni meg rosszalkodni..Nincs igazam?Mit gondoltok erről?
De most ne keverjük össze az úripubikat akiket nem küldenek el nyári munkára meg táborba és unalmában nem tud mit kitalálni azokkal akik tényleg rossz körülmények közül valók. A kamaszok lázadnak, nekik minden rossz ez alap. Tehát nem is azt kell nézni.
Továbbá, nekem is van ismerősöm aki nagyon tré dolgokat élt át mégis a legjobb ember akit ismerek, imádom és a legjobb barátom.
Ez személyiségfüggő is. DE: az hogy alapvetően valaki zűrös családból jön azért veszélyes, mert azt gondolja normálisnak, h pl lopunk, hazudunk, verekszünk. Neki az az alapállapot, nem tanították meg a jó és a rossz fogalmára, h mi ts-ilag elfogadott, v nem elfogadott. Nőnek mint a gaz és az utánzás, vagyis a legősibb tanulási forma segítségével elsajátítják azt a viselkedési formát amit otthon látnak.
Az h valaki drogos lesz-e, mert mondjuk bántalmazzák otthon az pedig alkati kérdés, van aki alapból hajlamosabb depresszióra és kilengésekre, van aki nem.
Nézd, én most a gyermekvédelem bugyraival ismerkedem, látok egy-két példát ezekre az élethelyzetekre...
Az, hogy Te hogy élsz meg valamit és milyen megoldást találsz arra, hogy túléld, az nem az, amit bárki más is választana. Az, hogy Te más kiutat találtál rá, az jó dolog, és legyél büszke rá, nem mindenki képes rá.
Egy olyan gyerek, aki azt tapasztalja, hogy otthon nem szeretik, az nagyon jó mentsvárt talál akár egy rossz társaságban. A drogokkal, alkohollal lehet felejteni, egy darabig reménykedni hogy a szülőt majd érdekelni fogja...
"az hogy alapvetően valaki zűrös családból jön azért veszélyes, mert azt gondolja normálisnak, h pl lopunk, hazudunk, verekszünk."
Szerintem ebben nincs igazad. Nem egy burokban élnek 20 évig, hanem a nagyvilágban.
Az én családom is tipikusan a lopós, verekedős, veszekedős stb. kategoriába tartozik, én mégsem csinálom ezt, mert tudom, hogy ez nem normális dolog.Nem azt mondom, vannak olyan dolgok, amiket "sajnos" átvettem tőlük, ezeken tényleg nehéz változtatni, de azért nem minden ilyen.
Amugy köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!