Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anya azt eszi amit főz, és...

Anya azt eszi amit főz, és azt főzi amit szeret. Ha én azt nem szeretem, nem eszem. Ez minden családban így van?

Figyelt kérdés
Ha Anya főzelékre vágyik, akkor főzeléket főz, mondván, hogy ő dolgozik meg a pénzért, amiből alapanyagokat tud venni, és utána ő áll a tűzhely fölött is. Ha én nem szeretem a főzeléket, akkor én aznap nem kapok ebédet, mivel főzelék az ebéd, magamra vessek ha azt nem eszem meg. Ha Anya valami olyanra vágyik, amit én nem szeretek, akkor azt megfőzi, én pedig nem eszem semmit, és ez mindig így van ilyen esetekben. Ez máshol is így van?
2011. febr. 25. 14:51
 101/138 anonim ***** válasza:
0%
Ja főleg ha nincsenek is nevelve akkor meg pláne.
2011. márc. 1. 14:21
 102/138 anonim ***** válasza:

Ahogy édesanyám fogalmazott régen: Nem voltál még éhes!

Azért kíváncsi lennék azokra az ételekre (először kétféle, utána négyféle ételt említettél), amit nem vagy hajlandó enni.

Én 3 évig laktam anyósomnál, ő főzött, mert otthon volt én meg napi 12-16 órákat dolgoztam. Ő vásárolt be is. Soha életemben előtte nem ettem meg a disznósajtot, körömpörköltet, kocsonyát, tökleves, tejleves tarhonyával stb. De mivel ők tartottak disznót, ezek rendszeres ételek voltak náluk. És hidd el 16 órányi munka után akár vasszeget is tehetett volna elém az öreglány, azt is megettem volna.

Amióta elköltöztünk tőle, sose volt ilyen a hűtőmben, de ha véletlenül náluk ebédelünk, akkor nem kifogásolom a főztjét, hanem leülök és megeszem.

2011. márc. 1. 15:05
 103/138 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten megértem anyudat is, meg téged is.

Nem tudom, mennyire jó a kapcsolatotok, de biztos meg lehet vele beszélni, hogy egyszer olyan van, amilyent te szeretsz, egyszer meg olyan, amilyet ő. Bár írtad,hogy akkor nem főzhetsz mást.Nehéz ügy mondjuk, de olyankor vegyél valamit a zsebpénzedből....Amúgy nekem is szokta mondani nagyim, hogy ne válogassak,hanem egyem meg.De meg tudunk egyezni.

2011. márc. 1. 15:16
 104/138 A kérdező kommentje:

Ha szidni akartam volna Anyut, vagy kiakartam volna adni a dühömet, akkor nem hiszem, hogy ebben a stílusban tettem volna mindezt. Ha elolvastad a hozzászólásaimat akkor láthatod, hogy egyáltalán nem írtam primitív, vagy tuskó módon, egyszer sem mondtam rosszat Édesanyámra, és megmondtam, hogy hazudni sem szeretnék. Nem dühből írtam, és nem azt akartam, hogy alátámasszák, hogy máshol sincs így, és nem, nem gondoltam, hogy mindenhol máshogy van, mivel ebben nőttem föl, ez a természetes. Az egész családom szerint. Anya testvérei, és szülei szerint is ez a normális, ezért honnan kellett volna tudnom, hogy nem ez. Lehet, hogy érzem, hogy máshol nem így van, de ez lett belém nevelve, ezért nem, nem megerősítést vártam, hogy más családokban nem ez a helyzet.

Most már azt is megkaptam, hogy a kérdésem hamis. Nem zavarodtam bele abba amit írtam, mert így van, szalámi, sonka, sajt van itthon, és egy szóval sem írtam, hogy kiabál vagy megver, ha ezeket megeszem. Eszembe se jut megenni, mivel tudom, hogy nem szabad. A vásárlásról csak annyit írtam, hogy havonta egyszer van nagy bevásárlás, azt nem, hogy minden nap vásárolna. Ez megint egy olyan információ, amit én nem mondtam, magadtól találtál ki, ráadásul nem is igaz.

Annak aki azt írta, hogy nem vagyok jól nevelve, a saját háza táján söprögessen, mert az az, ahogy ide írtál, mindent bizonyít, csak a jó neveltetést nem. Rendesen vagyok nevelve, és amit leírtam, nem vagyok válogatós sem, kevés étel van amit nem szeretek, de ezekből a héten legalább kettő biztosan főzve van. Mi egy héten öt napon eszünk együtt, így az ötből a kettő nem kevés. Az meg, hogy így írsz, hogy "sír a szád" meg "s.eggfej vagy" Téged minősít, nem engem.

Azoknak akik végre arra válaszoltak amit kérdeztem, köszönöm. De köszönöm azoknak is, akik ugyan nem arra válaszoltak, hanem elmondták a véleményüket, de normális, kulturált, emberi stílusban tették ezt.

2011. márc. 1. 15:26
 105/138 anonim ***** válasza:
70%
Te tök értelmes vagy kérdező,teljesen normálisan írtál, csak egyesek ezt nem veszik figyelembe és kiforgatják a szavaidat.Kulturált formában is le lehet írni a véleményeket....
2011. márc. 1. 15:50
 106/138 anonim ***** válasza:
100%
Nem,nálunk nem így van.Mi négyen vagyunk és csomó étel van amit csak a szüleim esznek meg vagy csak Apa (pl. pacal).De ilyen ételeket sosem csinálnak,Anya külön csinál meglepetésből néha Apának pacalt,más ételeket amiket meg mind a ketten szeretnek nagymamáméknál eszik és hoznak el belőle itthonra.De még soha nem főztek pl. töltött paprikát,sóskát mert tudják hogy nem szeretjük.16/L
2011. márc. 1. 16:37
 107/138 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem így van... volt. Anyu mindig megkérdezte ki mit enne, aztán találkoztak az igények valahol. De ez persze csak ott müködik, ahol képesek valamelyest alkalmazkodni egymáshoz a családtagok. Ja és butaság az, hogy mondjuk a spenótot érthetö ha nem szereti, de annyira ne válogasson. Elég ha nem szereti a gombát vagy a halat valaki, a másik meg minduntalan csak a rántott gombát, gombapörit, gombalevest, halászlevet, harcsapaprikást erölteti. Máris felsoroltam jópár ételt, amihez különösképpen nem is kell válogatósnak lennie valakinek, hogy ne tudjon közüle választani.
2011. márc. 1. 16:38
 108/138 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, hogy miért szídják a kérdezőt...Teljesen normális stílusban írt, elmondta hogy szereti az anyukáját, nem értem miért bántjátok. És feltenném a kérdést mindenkinek aki azt írta hogy ne legyen finnyás ne válogasson stb.Ti mindent megesztek??? májat, pacalt, zuzát, vesét, spenótot, MINDENT????? Szerintem minden embernek vannak olyan ételek amiket egyszerüen nem szeret ez van.

Kérdező, megértelek nálunk csak hasonló a helyzet. Én bevallom magamról hogy tényleg iszonyú válogatós vagyok, kevés dolgot eszek meg, ezeket anyuék nem igazán szeretik...De nálunk azért ilyenkor lehet enni szendót vagy rántottát vagy amit találok..néha abba is belemegy, hogy rendeljek magamnak de ez ritka, meg a legtöbbször megveszi amit kérek(pl én húsból a szárnyasokat, halat szeretem mást ritkán eszek) de elkészíteni nem hajlandó ezt nekem kell megcsinálnom ha már válogatok, megjegyzem jogos:D Nem nagyon tudok megoldást a gondodra, tényleg nagyon érdekes helyzet...Esetleg a kövi vásárlásnál probáld megfüzni hogy vegyetek valami gyorsfagyasztott dolgot pl sajtos pulykamell vagy halrudak vagy bármi, hátha belemegy, és akkor azt magadnak betudod osztani...tényleg nagyon sajnállak, és remélem, hogy sikerül megbeszélned ezeket a gondokat anyukáddal...

De ha mondjuk olyan van amit nem szeretsz, és mégis csinálnál mondjuk szendót vagy valamit akkor mi a reakcio? Kiabál? Ill csak kiváncsiságból megkérdezhetem, hogy mi az az a pár étel amit nem szeretsz?:)

2011. márc. 1. 16:40
 109/138 A kérdező kommentje:

Nem tud olyanra reagálni, hogy csinálok magamnak enni, ha Ő itthon van, és nem főz nekem, mert nem csinálok, mert tudom, hogy nem szabad, fölöslegesen nem akarok veszekedni, Ő megmondja mik a szabályok, én pedig betartom Őket, csak így van békesség.

Mit nem szeretek? Nem fogok túlozni mindent leírok amit nem szeretek, mert pontosan tudom, hogy mik azok. Eddig azt írtam, hogy csak pár étel van, de most őszintén fölsorolom mindent, biztos lesz olyan, aki majd azt mondja, hogy ez rengeteg, és válogatós vagyok. Nem szeretem a tökfőzeléket, a zöld és sárgaborsó főzeléket, a tojás és tarhonyalevest, a tarhonyát, a májat, a vadast, a sóskát, a spenótot.

2011. márc. 1. 16:57
 110/138 anonim ***** válasza:
100%

"Komolyan, ezek a mai tinik a nevelés csődjei."

Komolyan ilyen emberekből lesz szülő? Akkor mit várunk, milyenek legyenek a mai gyerekek ilyen nem normális szülő mellett mint te, kedves 14:03! ;)

2011. márc. 1. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!