Anya azt eszi amit főz, és azt főzi amit szeret. Ha én azt nem szeretem, nem eszem. Ez minden családban így van?
Na jó, mindegy, én nem értelek téged te lány de inkább hagyom a dolgot.
Mindenesetre nagyon sajnállak mert nincs mit enned sokszor, nem jársz szórakozni soha és soha nincs zsebpénzed sem, 80 forintod sem. Bár én még életemben nem találkoztam senkivel aki soha ne kapna zsebpénzt semmire, nem járna sehova, de elhiszem hogy létezik ilyen is. És nem kifigurázlak, mert ezeket te magad írtad le. Szóval ha ez mind igaz és nem csak kamaszos túlzás akkor én kérek elnézést..
Ja és még annyi, csak hogy leírjam miért tartottam kamunak az egész a problémát, mármint kamaszos túlzásnak és nem igazi gondnak mert gyanús volt az alábbi ami a 12 oldalból nekem lejött, nagyon sokan próbáltak enekd segíteni mert megsajnáltak, te mindent hárítottál.
-csinálj melegszendót
á azt nem lehet mert pazarolnék anyu szerint
-egyél előző napit
á azt nem lehet mert csak kiszámolt adagot csinál
-Főzzél te néha
á hát azt nem lehet
-vegyél alapanyagot
á, nincs miből
-zsebpénzből
az sincs soha
-spórolj szórakozáspénzből
nem járok soha sehova
-ha együtt mentek vásárolni akkor vetess ebből-abból többet
feltűnne neki hogy pazarolok
tényleg csak segíteni akartunk sokan, de nem lehetett :(
A nagylány írt 2 db kijelentő mondatot, majd megkérdezte, hogy "ez minden családban így van?"
Nem azt kérdezte, hogy mit csináljon, nem azt, hogy más hogy csinálja, csak kíváncsi volt, hogy mennyire gyakori az a szokás, ami náluk kialakult. Az Anyukáját tiszteli és szereti, az éhenhalástól messze áll, mert van olyan talpraesett, hogy megoldja valahogy, mert tudja, hogy valahol jogos, hogy az Anyukája nem ad a kezébe pénzt.
Ő tudja, hogy miért, mi csak sejtjük.
A részemről befejeztem, minden jót Kérdező!
Az ha egy fiatal elmegy moziba néha az nem azt jelenti hogy szórja a pénzét mozira! Tehát aki eljár néha szórakozni az szórja a pénzét. Na, épp itt jött le, hogy mennyire túlzásokba esve fogalmazol!
EZ bizonyítékértékű volt arra hogy mennyire kell komolyan és szó szerint venni amit te leírsz, tehát az állításaidat is.
Na jó, mostmár vegyél vissza! Való igaz, hogy a kérdésedben nem kértél tanácsot, de ez egy ilyen oldal, egy fórum, és ha már kiírsz egy kérdést, nem kerülheted el, hogy megosszák veled a véleményüket! És nehogymár neked álljon feljebb, amikor néhányan csak segíteni szerettek volna neked! Bocs már, hogy megsajnáltak, és nem tartották normálisnak a helyzetedet, és elláttak 1-2 tanáccsal, hogyan is lehetne javítani a dolgokon... Elnézést kérek a nevükben is!
Én írtam, hogy az adott hozzászólóknak nem kellene szaporodniuk, és nem az anyádra gondoltam, de ennyi erővel valóban mondhatnám rá is. Bocs, nem szép dolog, de én így gondolom.
"Nagyon szívesen cserélnék Veled és megnézném a reakciódat, amikor először azzal várnak haza, hogy rád k.urvára senki nem gondolt, neked nincs mit enni, mert ha minden úgy lenne azon az egy héten, ahogy nekem egész eddigi életemben volt, akkor nem ekkora arccal írnád ide mindezt."
Ebből a mondatodból is lejön, milyen megkeseredett és savanyú vagy, és ha tetszik ha nem, ez az anyád hibája! Te magad is tudod hogy nem normális ahogy a dolgokhoz áll, mégis eltűröd. Már bocs, de ennyire nem lehetsz "töketlen", hogy nem eszed meg a zsemlét meg a szalámit, mert jaj akkor mi lesz.... De most komolyan, mi lesz akkor? Nem lesz anyukádnak mit vacsorázni? És ki nem szarja le? Ő már úgyis ebédelt, te meg nem eszel inkább egész nap... Röhej... Haljál akkor éhen, ha nem vállalsz egy kis veszekedést azért, hogy felhívd a figyelmét egy olyan problémára, ami igenis rosszul érint téged! És ne magyarázz félre, mert látszik, hogy neked ez rosszul esik! Hát akkor hajrá! Szedd össze magad, és állj ki magadért! Ennyi...
"Na jó, mostmár vegyél vissza!"
Most már? Eddig én kulturáltan fogalmaztam, most, hogy először abban a stílusban írtam meg egy hozzászólást, amilyenben Ti beszéltetek velem rólam, az Anyukámról, most vegyek vissza. Érdekes.
Kaptál a kérdésedre választ. Nem is egy valaki írta, hogy
Ez minden családban így van ?
- Nem !
Ennyivel beérted volna ? Mert megkaptad.
Inkább mostmár ha megkérdezhetlek, arról beszélj, hogy beszéltél e már erről anyuddal ? Mondtad e már neki, hogy éhes vagy, anyu hát éhes vagyok, hagy menjek le a boltba ezt venni amiből főzhetek magamnak, vagy a saját sajtomért felvágottamért, így neked is marad, ha megkívánod ?
Vagy ennyire rossz a viszonyotok, hogy nem beszéltek ?
Ezt vele kell megbeszélned, itt hiába mondunk bármit, nem tudjuk megoldani a problémádat. Le ne szidj, tudom nem is azt kérted, de valahol mégis hidd el, hogy bár nem tetted ki kérdésbe, mégis tanácsot kérsz, de ennek a feladatnak úgy tűnik számunkra nincs megoldása.
Bár legszivesebben kinyomoználak, és rátok küldeném a gyámhatóságokat, hogy itt a gyereket éheztetik !
Anyud tudja ezt megoldani, ha beszélsz vele. Próbáld meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!