Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Akik szerint nincs evolúció,...

Ay carramba! kérdése:

Akik szerint nincs evolúció, azok elmagyaráznák hogy miért gondolják ezt?

Figyelt kérdés
Nem szeretném, ha félreértés történne, nem akarok csipkelődni. Csupán megérteni szeretném, hogy mások hogyan gondolkoznak erről a témáról. (Nem fogok válaszolni, csak elolvasom a véleményeket.)

#Isten #evolúció #hit #értelmes tervezés
2016. nov. 14. 16:35
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/317 anonim ***** válasza:
0%

"Az a parancsolat mit ír pontosan pl a fekete lyukak termodinamikájáról? Vagy hogyan oldja meg a gravitáció kvantálásának problémáját?"

Semmit és sehogy. Arról szól,hogyan élhet az ember szabad, félelmektől mentes, kiteljesedett emberi életet. Ha valakinek a feketelyuk vagy a gravitáció fontos, vagy úgy gondolja, hogy a tudományok hozzáadnak valamit az ő egyéni boldogságához, kiteljesedéséhez akkor foglalkozzon azzal (is!).

2016. nov. 24. 18:07
 162/317 Cerevisiae ***** válasza:
96%

"Az ember tisztában volt vele, mit jelent, hiszen nem kérdezett vissza, hogy az mi a bánat. Megértették a figyelmeztetést."

Asszem nem értetted meg Mojjot. Egy olyan világban, ahol nem létezik a halál, olyan szó sem létezhetett volna, hogy halál. Tessék megérteni, hogy ebben az esetben maga Isten se tudhatott volna a halál fogalmáról. Ma nincs teremtve tratymegisztosz se, ezért jelenleg maga Isten se tudhatja, hogy mi az a tratymegisztosz. Ha eszébe jut valami miatt, hogy kell teremtenie egy eddig sose volt dolgot, és annak a tratymegisztosz nevet adja, onnantól kezdve Ő is, meg mindenki más is fogja tudni, hogy mi az a tratymegisztosz, de addig Ő se tudja. Következésképpen, ha mindketten teljesen természetesen beszéltek a halálról, akkor nem lehet igaz az a tézis, hogy halhatatlanság létezett abban a világban. Nyilván nem is véletlen, hogy miért volt életfa az Édenben. Látszólag semmi szerepe nincs, de ezek szerint nagyon is volt. És Ádám arról ehetett gyümölcsöt, mint tudjuk. Vagyis Ádám nem volt eredendően halhatatlan. Valami örökéletben tartotta, ami ha nincs, akkor meghalt volna az Édenben is.

2016. nov. 24. 18:12
 163/317 Mojjo ***** válasza:
96%

@161: ez klassz, csakhogy én az emberiség hosszú idő alatt nehezen megszerzett tudásáról beszéltem, mire te azt mondtad, minden tudás benne van egy parancsolatban. Ismételten: minden TUDÁS. Nem minden jótanács az élethez, vagy ilyesmi. Nem is erről beszéltem.

Idézem magunkat:

- Én:"Másrészt ha már hosszú generációk kőkemény munkájával sikerült az emberiségnek valami kis tudást összeszednie, azt talán nem illendő csak úgy kihajítani az ablakon, hamis okok miatt."

- Te: "Minden tudás benne van egy parancsolatban."

Akkor most mégsincs benne?

2016. nov. 24. 18:26
 164/317 Mojjo ***** válasza:
96%
De tudod mit, kedves 38%-os? Legyünk jófejek. Én beszéltem valamiről, te úgy tűnik, valami tökmásról beszéltél a válaszban. Van ez így. Visszatérve a mondandómra: az evolúció ismerete az emberiség ismeretanyagának a része. Sok okból nem tartom jónak a tudást lecserélni a tudatlanságra. Akkor sem, ha valakinek az lelkileg megnyugtatóbb. Valami ilyesmit próbáltam kifejezni.
2016. nov. 24. 18:32
 165/317 Cerevisiae ***** válasza:
96%

"Ha valakinek a feketelyuk vagy a gravitáció fontos"

Neked a ruha nem fontos? A ház? Stb... Ezt mind a tudomány teremtette meg, a valóság ismerete.

Annak idején, amikor először jött rá valaki a valóság megismerése folytán, hogy hogyan lehet védekezni a hideg ellen, az az ismeretszerzés valójában ugyanúgy a tudomány címszót fedte le.

Tudomány nélkül már kapásból semmiféle lehetőséged nem lett volna arra a boldog életre, amiről te beszélsz.

Ha valaki elvolt akkoriban a sátrában, hallani kezdett olyan emberekről, akikről az a pletyka járta, hogy képesek valahogy a tüzet gyújtani. Tudod, biztosan az is rálegyintett ezekre, hogy ha annyira jár az agyuk, csak tegyék, de ő így is el van, mint a befőtt, és szép teljes emberi életet él.

Addig, amíg nem jött el az első jégkorszak...

És majd akkor téged is fog érdekelni a fekete lyuk és a többi is, amikor már 15 milliárdan fogunk nyüzsögni a Földön az utolsó természeti kincseket felhabzsolva, és esélyed se lesz szép emberi életet élni, és ott fogod emészteni magad, hogy bárcsak többen foglalkoztak volna az űrutazás fejlesztésével, és akkor lehetett volna szép nagy Mars-béli városokban élni, ami nem egy mámor, de azért ennél minden jobb...

Könnyedén lehet ilyen általad megfogalmazott demagóg szövegekkel (szeretet, teljes élet, higgyünk, aki akar tanul, aki nem nem stb.) dobálódzni a meleg lakásodból, az Internet előtt ülve, a hűtő és a pocakod tele van, a dobozos sört most nyitod fel... stbstb.

Csak tudod mindezt nem csak magadnak, hanem azoknak az embereknek is köszönheted, akiket ti lefitymáltok, semmibe vesztek, rálegyintetek az evolúciós kutatásokra (és fogalmad sincs róla, hogy pl. az ebből készült gyógyszer menti meg az életedet, vagy a szeretteid életét).

De még ez sem lenne baj! Az már nagyon is, hogy hamis érveket kidobolva támadod az eredményeiket. Éljél hát a tudomány ismerete nélkül, ha úgy tetszik, de legalább ne harapj bele a jótevőd kezébe.

2016. nov. 24. 18:37
 166/317 Mojjo ***** válasza:
96%
@165: basszus, most miattad sört akarok inni, aztán nálam nincs a hűtőben egy sem. Nehéz az élet, indulhatok vadászó-gyűjtögető körútra :(
2016. nov. 24. 18:40
 167/317 Cerevisiae ***** válasza:
96%

imakommandós: "A I. Mozes 2:18-19 csak egy visszapillantás, nem időrendi beszámoló. Olvasd el kérlek az I.Mózes 2:1-et mégegyszer. :)"

Ezt neked is ajánlanám, és segítek is neked.

I.Mózes 2:18-tól

18 És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.

19 És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat, és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert amely nevet adott az ember az élő állatnak, az annak neve.

Az ember egyedül van. Ugye érted ezt a mondatot? Egyedül. Az egyedül szó azt jelenti, hogy egymagában van, vagyis nincs senki más körülötte, csak a már megteremtett növények. Ha ő egyedül van, akkor az azt jelenti, hogy ő lett megteremtve, meg a növények és ennyi, és még egyelőre még semmilyen más helyváltoztatásra képes lény nincs körülötte, legfeljebb a kúszónövények. És ezután lettek csak az állatok, meg a nő, és innentől kezdve már nincs az ember egyedül. I.Mózes 1-ben viszont az emberpár legutolsónak lett teremtve, a legutolsó napon.

Ilyenkor mindig eszembe jut, amit nekem írtál, hogy a Bibliához meg én nem értek. Igazad is van, de ha én nem értek hozzá, akkor te... :(

Mondod, hogy olvassa el Mojjo ezt (I.Mózes 2:1)

"És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege."

És gondolom ez alapján véled úgy, hogy innentől kezdődik az előzőekben vázolt teremtésre a visszatekintés, a részletezés:

"5 Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;"

Csakhogy sehol sincs a Bibliában olyan megállapítva, hogy ez a visszatekintés az I.Mózes 1-ről szólna. Ezt csak te képzeled bele. Az imént idézett I.Mózes 2:5 ugyanúgy jelentheti azt is, hogy most a visszatekintés során megemlítésre kerül külön az Éden teremtése is. Vagyis a az I.Mózes 1-esben taglalt főteremtésen belül van egy külön "kis" Paradicsom teremtés is, ahol szintén lett teremtve külön férfi, növényzet, állatok, nő. Talán nem véletlen, hogy az Éden körül a területeknek is van már neve. Ki adott ilyen nevet az Éden melletti területeknek, hogy Havilah, Khús? Akiknek földjük van? Arany van a földben, ami igen jó. Ki a bánatot érdekel az arany az embereken kívül, akiből elvileg csak egy darab volt akkor, és az is az Édenben nem tudott semmit az arany jóságáról? Assiria, Eufrátes... Honnan ezek a nevek? Persze mondhatod, hogy csak utólag adták ezeket a neveket, és a Biblia tájékoztat minket arról, hogy régen hol volt az Éden... lehet, de az is lehet, hogy másról van szó.

2016. nov. 24. 18:44
 168/317 Cerevisiae ***** válasza:
96%

@Mojjo: "basszus, most miattad sört akarok inni, aztán nálam nincs a hűtőben egy sem"

Én könnyen beszélek... Akinek olyan neve van, mint nekem, annak mindig van mindenhol söre...:)

2016. nov. 24. 18:47
 169/317 Cerevisiae ***** válasza:
96%
Mindjárt jön majd :P...- az atombombát is a tudománynak köszönhetjük...
2016. nov. 24. 18:51
 170/317 Mojjo ***** válasza:
96%
Hehe, na igen. Bor az van itt is, bár a legtöbb spontán erjesztett, így kétséges, hogy te vitted-e végig a teljes folyamatot :)
2016. nov. 24. 18:53
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!