Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten létezése cáfolható? Ha...

Isten létezése cáfolható? Ha igen akkor mivel?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és alá is tudom támasztani hogy isten nem létezik mondjátok el a véleményeteket. Ha ti is tudtok érveket isten ellen akkor mondjátok el.

2017. aug. 14. 13:39
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/117 anonim ***** válasza:
69%

"esélyes, hogy totálisan elmeroggyant ezós szellemi fekete lyukakba spiráloznának bele"

Na igen - ezért fontos nagyon a nevelés!

Sajnos itt jutunk el addig, hogy a hatalomnak - nem csak nálunk, hanem mindenhol - NAGYON nem érdeke, hogy az emberek többsége okos és felvilágosult legyen. Erre pedig a legegyszerűbb módszer a vallás erősítése, természetesen adok-kapok alapon. Ilyenkor jön, hogy a szószéken megmondják, kire kell szavazni.

Egy normálisan, tudományos alapon nevelt ember LEHET, hogy vonzódik a valláshoz vagy az ezotériához - de ALAPESETBEN ez nem téríti el őt a normális gondolkodástól!

A hangsúly viszont azon van, hogy ELŐSZÖR egy normális nevelés, és UTÁNA jön csak az, hogy serdülőkorban utat keres, és esetleg valamilyen hit kezdi érdekelni.

Fordítva ez pusztító hatású lehet! Látunk elég példát erre itt is.

2017. aug. 15. 12:32
 52/117 anonim ***** válasza:
86%

Èn èrtem, amit Mojjo ír, ès nekem is ez a meglátásom, hogy kètfèle ember lètezik, ès ez valószínűleg így is fog maradni, ezèrt is lesznek mindig vallásosak.

Vannak a spirituális beállítottságú emberek, akik akkor is hinnènek valami nem kèzzel foghatóban, ha nem lenne vallás. Számtalan formában megnyilvánul ez a hitre való hajlamuk, ők azok, akik elolvasnak valamk cikket valami "csodáról", ès feltètel nèlkül elhiszik, mert szüksègük van rá lelkiekben.

Meg vannak a szkeptikus gondolkodók, akik minden csodát kètkedve fognak fogadni, ès inkább hajlanak arra, hogy van rá racionális magyarázat.

Èn is láttam már háromszor olyan dolgokat, amiket nem tudok hova tenni, ettől függetlenül nem hiszek a kriptidekben/ufókban, mert szerintem van rá racionális magyarázat.

2017. aug. 16. 07:02
 53/117 anonim válasza:
100%
Úgy látszik nem tudjuk meg a kérdező megdönthetetlen érvét :D
2017. aug. 16. 22:56
 54/117 anonim ***** válasza:
Vagy már valaki leírta...
2017. aug. 16. 23:20
 55/117 anonim ***** válasza:
78%

Na, kis pihenő után:

Kedves living witness! # 27

HA "Ő maga íratta le". De ezt mi igazolná? :)

"Mind történelmileg, tudományosan is pontos,"

- Azért ez tudod, erős állítás! Mert nem így van. Természettudományosan hemzseg a hiányosságoktól...

- pl a "pí" mértékét illetően, a csillagok és a Hold tulajdonságait illetően, és már születtek jó hosszú ilyen gyűjtemények, hogy milyen kis apró gezemicékben _pontatlan_ a Biblia, természettudományosan, a teremtéstörténeten kívül.

"s jóval meghaladta a korát némely olyan dolog, amit később fedeztek fel"

- Például? :) Az atomelmélet, relativitáselmélet, de a mechanika leírása, a kórokozók és betegségek mikéntje, oltások, stb, stb, stb mintha nem igazán lenne benne...

"Sőt a benne leírt próféciák, amiket több száz évekkel előtte közöl, azok maradéktalanul beteljesedtek, egy sem maradt el."

- Én belenéztem pár ilyen próféciába... na, és eléggé keszekusza belemagyarázás kell nem egy ilyen izémizébe, hogy az mondhassuk, hogy azoknak a doloknak közük vannak egymáshoz... azoknak az apró dolgoknak.. amik eltűntek, és hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok... és a barát majd elveszíti a barátja kalapácsát...

Amúgy igazán, mik valósultak meg János Jelenésiből? Olyan dolgok, amik Jézus előtt ne lettek volna az emberiség jellemzői?

2017. aug. 16. 23:51
 56/117 anonim ***** válasza:
75%
# 31-re: 4x%-os felebarátunk, s a stílusa már jóideje ismeretes előttünk. Szeret beállítani ilyen hangzatos állításokkal, de amint sziklaszilárd bizonyítékokkal vagy racionális kritikákkal találja szemközt magát, spurizik.
2017. aug. 16. 23:55
 57/117 anonim ***** válasza:
68%

Kedves living witness!

# 33: "De a jelenések könyve is 2000 évvel íródott, és még is teljesednek azok napjainkban amik ide vonatkoznak."

- Például?

# 34: "Egy Isten van. Attól még, hogy mi emberek több könyvet írtuk, meg itt-ott másképp látjuk"

- Hát eléggé másként. Néha meg különösen nagyon másként, főleg, amikor igazán nagyon másként de leginkább akkor... amikor ezért a két (vagy több) tábor egymás vérét ontja.

2017. aug. 17. 00:00
 58/117 anonim ***** válasza:
75%

# 39 "Homoszexuális közeledésed mellément"

- Hát, drágám, ez neked ment félre, LOLXD

"Pont nem érdekel, mit szeretne egy meleg tőlem"

- Lol, kicsi szívem, tehát a légváraid alátámasztását személyeskedéssel próbálod elhárítani? Ugyes trükk, bérelt helyed lehet a KDNP-ben! :D

Szóval, elismered: nincs is semmilyen egyenlet, drágaságom?

Ugyan, ma már kajáltam, s nem csak a te baromságaidat, szivecském!:D

2017. aug. 17. 00:07
 59/117 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy ez is érdekes: Írok egy választ egy most 45%-álló válaszolónak, és erre reagál rá - személyeskedve - egy 43%-os válaszoló... Talán már kérdeztem, de: Ti osztódással szaporodtok? :D
2017. aug. 17. 00:15
 60/117 követ62 ***** válasza:
11%

A Biblia Istene az egyedül Élő és Létező Isten.

És igazolja Önmagát a beteljesedett proféciák által.

Mert egyedül csak Ő képes előre megjelentetni a jövőt.

2017. aug. 17. 07:20
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!