Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten létezése cáfolható? Ha...

Isten létezése cáfolható? Ha igen akkor mivel?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és alá is tudom támasztani hogy isten nem létezik mondjátok el a véleményeteket. Ha ti is tudtok érveket isten ellen akkor mondjátok el.

2017. aug. 14. 13:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/117 anonim ***** válasza:
89%

#23 nemtudom mirol beszelsz:D en szimplan kivancsi voltam az "istent bizonyito" egyenletre:D

Az h a biblia mit ir le nem igazolas es nemlehet tenykent/erveleskent hasznalni. Imadom h mikor valami bizonyitekot kerunk a valasz az h a bibliabol ideznek, az nem bihonyitek, az egy konyv amit ember irt, hamar abbol akarsz ervelni,elobbbizonyitsd be h isteni sugallatra irtak, ahoz meg bekell bizonyitani h vam isten, azt meg a bibliaval akarod megtenni? Erted hol santit a dolog?

2017. aug. 14. 20:08
 32/117 anonim ***** válasza:
72%

"Nem igaz, mással is lehet gondolkodni."

Mivel lehet még gondolkodni? A keresztény isten egyébként nem is gondolkodik, hiszen mindentudó.

2017. aug. 14. 20:15
 33/117 anonim ***** válasza:
0%

A Bibliát nem válogatták, beteljesedésük szerint.

Istennek van hatalma arra, hogy megvédje a saját szavát.

Egyébként pedig vegyük csak a Babilon elfoglalásáról szóló próféciát.

Ézsaiás, 200 évvel előtte jövendölte meg, és azt is hogy hogyan fog megtörténni, és a történelem igazolta, hogy így volt.

Ézsaiás akkor már rég nem élt.

De a jelenések könyve is 2000 évvel íródott, és még is teljesednek azok napjainkban amik ide vonatkoznak.

2017. aug. 14. 20:36
 34/117 anonim ***** válasza:
32%

"S mi igazolná, hogy jelen életünk forrása a Biblia istene lenne?"

Nincs ilyen, hogy a Biblia istene. Nincs a Tórának sem Istene, meg a Koránnak sem. Egy Isten van. Attól még, hogy mi emberek több könyvet írtuk, meg itt-ott másképp látjuk, ez még nem cáfolja Isten létét. Ez csak azt mutatja, hogy ki mennyit fog föl belőle.

Mi keresztények azt mondjuk, hogy Jézus mutatta meg nekünk Istent, hiszen ő maga megtestesült. A muszlimok azt mondják, hogy Jézus nem mutatta meg "elég jól" Allahot. De ez már az ő dolguk. Ti ateisták meg azt mondjátok, hogy Jézus nem Isten, vagy azt, hogy nem is létezett. Ez meg a ti dolgotok.

2017. aug. 14. 20:43
 35/117 anonim ***** válasza:
84%

#34 fogadjunk, hogy nem ismer 4-5 vallásnál többet.

Mit ad isten: PONT azokat, amelyek egymásból származnak.

Pedig 8000 van!

És NAGYON különböznek a bennük levő istenek!

2017. aug. 14. 20:45
 36/117 anonim ***** válasza:
89%

A kereszténység egy rendkívül fiatalka kis vallás, ezernyi öregebb vallás van nála, sőt, olyan is van, ami jóval hosszabb ideig kitartott, mint amennyi idős jelenleg a kereszténység. Számomra naivság azt hinni, hogy pont az az isten valós, akinek véletlenül a "hatásköre" alá kerültünk, csak azért, mert ebbe a korba, és helyrajzilag ide születtünk.

Ha viszont tényleg létezik az ábrahámita Isten, akkor elég nagy szemétség tőle, hogy nem mutatkozott az emberiség történetének nagy részében, aztán meg közölte, hogy a pokolban fog égni mindenki, aki hamis, pogány isteneket merészelt imádni.

Isten/egy isten/több isten létezésére nincs konkrét bizonyíték, és a nemlétére sem, bár a világvallásoknak általában annál kevésbé van értelmük, minél többet gondolkodsz rajtuk.

2017. aug. 14. 21:22
 37/117 anonim ***** válasza:
69%

Tehát a te logikád szerint ami nincs az mégis van, mert a nem létével nem lehet bizonyítani hogy nincs?Valaminek a nem létezését azért nem lehet bizonyítani hogy nincs mert nem létezik!Itt bukik meg ez a érvelés amit sok istenhívő szeret alkalmazni.

3#

Földönkívüliek létezésére még mindig nagyobb az esély márha az egész világűr nagyságát veszük figyelembe, nagy rá az esély hogy más galaxisban valamelyik bolygón kialakult hadonló élet mint itt a földön.

Pontosan leírtad hogy miért nem szabad csak úgy feltétel nélkül hinni mondjuk egy vallásnak.

Ismerem a cikket mármint a képletes baromságot.Jót nevettem rajta anno.A tudósok kis hányada istenhívő nem olyan nagy mint amennyire azt az istenhívők szeretik beálítani.

Van egy dokumentum film (Az élet rejtélyének megfejtése) abban a filmben is vallásos emberek """tudósnak""" állítják be magukat miközben elfogult istenhívőkről van szó tudósoknak beálítva magukat.

Ez semmit nem bizonyít csak azt hogy te feltétel nélkül elhiszel valamit, a bibliát szeretik gyúrni és csavarni és úgy értelmezni ahogy akarják ahogy épp azt teszik ez az egész bibliának a nagy titks.A biliát magyarázd úgy hogy azt az előnyödre tudd fordítani...

A "Szép új világ" című anti utópiában is vannak olyaok amik be következtek a szerző mégse tulajdonít neki semmi isteni dolgot.

2017. aug. 14. 23:25
 38/117 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát a te logikád szerint ami nincs az mégis van, mert a nem létével nem lehet bizonyítani hogy nincs?"

Nem tudom miért kell a másik szájába olyasmit adni, amit az sosem mondott. Pláne nem érveltem se ezzel, se mással, csupán tettem egy kijelentést.

Olvasd újra és próbáld helyén kezelni a kommentem, kérlek!

2017. aug. 15. 02:07
 39/117 anonim ***** válasza:
4%

Látom a 73%-os brillírozik:)) ÉS az ateista Mojo cáfolja az ateistákat, mellesleg helyesen. Legalább valaki gondolkozik, és nem veszi abszolút igazságnak, amit a fotelből kitalált egy perce:)

"Tehát kedves második, te Isten mellett a földönkívüliekben is hiszel?"

Földönkívüliek fizikai lények, őket meg lehet találni ha léteznek, így ez nem hitkérdés

"Na jó, de cáfolni egy csomó minden létezését nem tudjátok:

hupikék törpikék, spagettiszörny, Süsü a sárkány.

Max annyi lehet a cáfolat, hogy :kitaláltak. "

Hát, ha TE ezeket csak úgy tudod cáfolni, hogy "kitalálták" az a te szegénységi bizonyítványod. De sikerült a butaságot minden emberre általánosítani:)

Pl. spagettiszörny: A mai természeti törvények és a tudomány állása szerint nem tud spagettiből egy repülő élőlény kialakulni (bár kellene a spagettiszörny pontos definíciója). Tessék a cáfolat.

"Akkor még érdemes lenne azon is elgondolkodnod, hogy ha létezik, akkor valahogyan ki is kellett alakulnia."

Az evós mesét akarod Istenre ráhúzni? Közben ellentmondásba is kerülsz. Ha valaki kialakul (van kezdete), akkor az nem lehet Isten

"Olyan nincsen, hogy valami rendkívül bonyolult dolog örök időktől létezik, miközben sokkal egyszerűbb dolgok meg nem. "

Ezt az állításod le tudnád vezetni? Kíváncsi vagyok, hogy te magad érted-e, hogy mit zagyválsz össze?

"Ha pedig ki kellett alakulnia, akkor valószínűleg ELŐBB alakult ki egy sokkal egyszerűbb dolog: mondjuk egy ősrobbanás."

Nem az a baj, ha valaki hülyeségeken gondolkozik, hanem az, ha hirdeti. Ezt is levezetnéd, indokolnád?

"Jól sejtem, Diótorta felebarátunkhoz van szerencsém?"

@PencroftTivald

Nem nyert. Homoszexuális közeledésed mellément

"Na, itt a pillanat, hogy végre mutass valami bizonyítékot!"

Pont nem érdekel, mit szeretne egy meleg tőlem

"Ugye most nem rontod el? :D És nem menekülsz el?"

Ha befejezed a meleg közeledésed, talán maradok, bár sosem rontottam el, és nem menekültem, de képzelegj csak:)

Megetettelek kedves troll, de többet ne várj tőlem

"Erről már szó volt: a Bibliába VÁLOGATTÁK a már beteljesült próféciákat.

De olyat nem tudsz mondani, ami i.sz. 200 és 2000 között teljesült be, és világos, egyértelmű."

Vissza a 73%-os zsenihez. A Biblia nem mond próféciát 200-2000 közé, és neked soha semmi nem világos és nem egyértelmű:) Többi teljesült próféciának magad nézhetsz utána

""Csak olyan élőlényeken tudja az ember értelmezni az értelmes kifejezést, amiknek van agya."

Nem igaz, mással is lehet gondolkodni. "

Te mivel oldottad meg? Hogyan gondolkodnak agy nélkül egyes élőlények? Bemutatnád?

"Nem fogják. Ők hívők, és nem gondolkodók."Te hívő vagy a magad kategóriájában, ugye?

"Az életben soha nem fogják pontosan meghatározni ezt (sem), hanem csak ilyeneket mondanak, hogy "képére és hasonlatosságára", és aztán kiderül róla, hogy ez nem fizikai jellemzőket jelent, de a lelkieket sem úgy, mert az isten az felfoghatatlan, stb"

Szerencsére te minden esetben indokolod a kijelentéseid:)

ÉS nem mondjuk, hogy felfoghatatlan. Ezt most találtad ki a fotelben. Magad nevében beszélj, ne a keresztények nevében

"Valaminek a nem létezését azért nem lehet bizonyítani hogy nincs mert nem létezik!Itt bukik meg ez a érvelés amit sok istenhívő szeret alkalmazni. "

Nem alkalmazzuk, mert baromság. Ti találtátok ki

"Földönkívüliek létezésére még mindig nagyobb az esély márha az egész világűr nagyságát veszük figyelembe, nagy rá az esély hogy más galaxisban valamelyik bolygón kialakult hadonló élet mint itt a földön. "

Hivatalosan nagyon kicsi az esély, sőt, lehetetlen.

"Van egy dokumentum film (Az élet rejtélyének megfejtése) abban a filmben is vallásos emberek """tudósnak""" állítják be magukat miközben elfogult istenhívőkről van szó tudósoknak beálítva magukat. "

Kár, hogy mindegyikhez oda van írva, hogy milyen "tudós állásban" dolgozik. As tudósként lett hívő. Amúgy sok tudós hisz a tervezettségben

"vannak olyaok amik be következtek"

Bekövetkeztek. Egybe írjuk

"Nem tudom miért kell a másik szájába olyasmit adni, amit az sosem mondott. Pláne nem érveltem se ezzel, se mással, csupán tettem egy kijelentést. "

Mindig ezt csinálják, ha nem az ő sablonjuk szerint válaszolsz. Ők az ateista blogok alapján osztályozzák a keresztényeket. Ha pedig nem úgy gondolkozunk, összezavarodnak, és a kereszténység nevében tesznek kijelentéseket, majd cáfolják

2017. aug. 15. 08:15
 40/117 Dongaben ***** válasza:
100%

Ezt a "Litániát..." :)

Most őszintén... Miért jó az, ha valaki bebizonyítja, hogy nincs Isten? (Egyébként ezt senki nem tudja bizonyítani, ahogy a létezését sem!) "Hogyan fogjunk meg egy megfoghatatlan lényt?"

Úgy rémlik, hogy Pasquale Festa Campanile: A lator című szatírikus regényében olvastam valami ilyesmit Jézussal kapcsolatban: "Mindegy, hogy igaz-e, de ha reményt ad..."

Sok-sok embernek az Istenben való hit ad reményt. Nem kellene ezt elvenni tőlük...

2017. aug. 15. 10:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!