Isten létezése cáfolható? Ha igen akkor mivel?
Nem tudom, nem olvasok Bibliát.
Még kérdezted, hogyan cáfolom az összes isten létezését. Ha az összes istent mindenhatóként írják le akkor úgy, hogy a mindenhatóság önellentmondásos, tehát nem létezhet mindenható.
"Tehát kedves második, te Isten mellett a földönkívüliekben is hiszel?"
Valószínűnek tartom, hogy máshol is van élet, még ha csak egysejtűek szintjén is.
De ez teljes mértékben független attól hogy hiszem-e Istenben vagy sem. Nem is értem, hogy jött ez ide.
"Akkor van bármi, ami minden istenre igaz?"
Mivel rengeteg féle vallás rengeteg féle istenről beszélt már az emberiség történelme során, nehéz egy-egy tulajdonságot általánosságban ráhúzni az isten szóra.
Esetleg valahogy úgy lehetne megfogalmazni, hogy isten egy olyan lény, aki felette áll a világunknak, a természet működésének, sőt, a világunkat működtető törvényeket teremtette, fenntartja, de legalábbis befolyásolni képes azokat.
De jó neked. Betudod bizonyítani annak a nem létét ami szerinted nincs. Biztos tudós ember lehetsz.
Én hiszek Istenben. Nem látom de hiszek benne pont ez a lényeg.
Amúgy kérdező nem tudom milyen érveid vannak de kiváncsi lennék. Csak ne azzal gyere hogy mennyi rossz van a világban stb.
Meg majd a tudományos iratot is szeretném látni hogy hogy jöttél erre rá hogy következtetted ki.
Sok tudós hisz istenben. Nem tudom elküldeni, belinkelni de egy dokumentumfilmbe hallottam hogy matematikus vagy fizikus bebizonyította Isten létét egy egyenlettel.
Isten valóban létezik itt van közöttünk. Isten bennünk van és mi Istenben vagyunk. Ha elég nagy a szeretet bennünk akkor Isten biztos hogy ott van
Jó párszor volt már a kérdés... annyira nehéz visszanézni?
Először is meg kellene határozni, hogy mit nevezünk istennek.
Szerintem:
rendkívül nagy hatalmú(1), halhatatlan(2), értelmes ÉLŐLÉNY.
Ez minden istenre igaz, a következő magyarázatokkal:
1: bele tud szólni a mi világunk természeti törvényeibe valamilyen szinten,
2: kizárólag egy másik isten képes ESETLEG elpusztítani, de ennek is további feltételei vannak.
Ezek után a válasz:
- egy általános isten létezése nem cáfolható, csak nem valószínű (mivel soha, sehol nem látjuk még csak egy jelét se).
- néhány isten (pl. a keresztényeké vagy a muszlimoké) cáfolható, és cáfolt is.
Ehhez is kell egy kis magyarázat: HA olyanok, ahogy a Biblia ill. a Korán írja, vagyis végtelenek ÉS a többi tulajdonságuk is stimmel, AKKOR nem létezhetnek.
Ha NEM olyanok, akkor létezhetnek - de akkor már egy másik istenről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!