Isten létezése cáfolható? Ha igen akkor mivel?
Rendben... kíváncsi vagyok, most mennyire érted meg.
Ha jól emlékszem, egyszer már láttad.
Tehát: olyan nem létezik, hogy bárki végtelenül jó ÉS végtelenül igazságos lehessen egyszerre,.
Valamint olyan sem létezik, hogy valaki végtelenül jó/igazságos ÉS végtelenül előrelátó - és közben ilyen világot teremt.
Nem, a szabad akarat ezen semmit nem változtat. Az semmi problémát nem okoz egy végtelen erőnek.
"Olyan sem létezik, hogy"
Ne keverjük a dolgokat.
Te most azt akartad mondani, hogy "olyat se láttam még"...
Attól még létezhet!
Amit én írtam, az viszont NEM LÉTEZHET. Soha, sehol, semmilyen körülmények között SEM létezhet.
Ha jól sejtem, te most az evolúcióról akartál mondani valamit.
Hogy jön ez ide?
Egyelőre az istened létezéséről beszélünk.
Amúgy, ha érdekel a téma (mármint az, amiről beszélni akartál), nézz utána az újszájúaknak.
Szerintem nagyon meg fogsz lepődni.
Még annyit (bocsánat a sok bejegyzésért, mindig utólag jutnak eszembe a dolgok), hogy csak azért mert te mondod azt, hogy NEM LÉTEZHET és ezt te ki emeled, még létzhet. :) Ahogyan te is leírtad a véleményedben, még nem láttad, még senki nem látta az Atyát, én mégis elhiszem, hogy van. Elhiszed ezt nekem? Nem! Tudom neked bizonyítani, hogy láttam Őt és tudom, hogy létezik? Nem! Te betudod nekem bizonyítani, hogy nem létezik? Nem! Se bizonyítani se cáfolni nem vagyunk képesek. :)
Valóban bele kevertem egy kicsit az evolúciót, viszont nem akarok többet beszélni róla, csak említés gyanánt hoztam fel azt, hogy páran (nem mind) azt mondjátok, hogy ez bizonyíték az Evolúcióra. Nem az. Betegség, ami hátráltatja az embert valamiben nem pedig előre viszi az életében, az nem fejlődés, hanem butulás. Mivel, én azt mondtam, hogy mindenki ugyan ott veszi a levegőt, így úgy gondolom, hogy ezt nem nevezhetem létező dolognak, mint azt sem tudom fejlődésnek nevezni, ami fáj az embernek és korlátolja valamiben. :)
Ez az átalakulásra bizonyíték, méghozzá elég komoly átalakulásra.
De ez csak egy példa... millió más példa van.
Pl. a 6 lábú rovarok EGYETLEN mutációval fejlődtek ki a százlábúakból, tehát egy pillanat alatt.
Ezt is ismered?
Erre aztán tényleg nem mondhatod, hogy pl. a légy vagy a katicabogár ugyanaz a faj, mint a százlábú!
---
Én pedig azért írtam, hogy nem létezhet ilyen isten, mert nem létezhet. Ha normálisan tudnál gondolkodni, akkor te is látnád ezt. Ez van... nem mindenki tud normálisan, logikusan, következetesen gondolkodni.
De akkor miért hiszi azt, hogy ő tökéletesen gondolkodik?
Ezt nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!