Isten létezése cáfolható? Ha igen akkor mivel?
"inkább arra hajlok, hogy Istennek (vagy istennek) léteznie kell"
Akkor még érdemes lenne azon is elgondolkodnod, hogy ha létezik, akkor valahogyan ki is kellett alakulnia. Olyan nincsen, hogy valami rendkívül bonyolult dolog örök időktől létezik, miközben sokkal egyszerűbb dolgok meg nem.
Ha pedig ki kellett alakulnia, akkor valószínűleg ELŐBB alakult ki egy sokkal egyszerűbb dolog: mondjuk egy ősrobbanás.
Ateistaként én is csak azt tudom mondani:
Jelen ismereteink szerint Isten vagy egy istenség léte nem cáfolható... s ugyanúgy, nem is igazolható.
# 17 Na, az az "Isten egyenlet" engem is érdekelne...
Jól sejtem, Diótorta felebarátunkhoz van szerencsém? Na, itt a pillanat, hogy végre mutass valami bizonyítékot! Ugye most nem rontod el? :D És nem menekülsz el? XD
"Szerintem:
rendkívül nagy hatalmú(1), halhatatlan(2), értelmes ÉLŐLÉNY."
Ezek közül az értelmes csak földi viszonylatban értelmezhető. Csak olyan élőlényeken tudja az ember értelmezni az értelmes kifejezést, amiknek van agya.
De szerintem nem a mi dolgunk definiálni Istent. A vallásosak hisznek benne, mondják meg ők, hogy miben hisznek.
Nem cáfolható, mivel maga az élet a bizonyíték rá.
Ha nem lenne az életnek forrása, Te sem és semmi sem lenne, ami most van
Kedves living witness!
S mi igazolná, hogy jelen életünk forrása a Biblia istene lenne?
Mert Ő maga íratta le, embereket felhasználva azokat, amiket közölni kíván számunkra, magáról, és a szándékairól.
Nem hagyott magunkra, és maga a Biblia, amit sokszor teljesen kiakartak irtani, főleg maguk az egyházak vezetői, próbálták a közemberektől is távol tartani, fennmaradt, és ma már több ezer nyelven olvasható részben vagy egészben.
Valamint a benne leírtak, amiket meg fog valósítani, és így is történt, bizonyítják, hogy Isten szavát tartalmazza, nem azokét akikkel leíratta.
Mind történelmileg, tudományosan is pontos, s jóval meghaladta a korát némely olyan dolog, amit később fedeztek fel, de a Biblia már írt róluk.
Sőt a benne leírt próféciák, amiket több száz évekkel előtte közöl, azok maradéktalanul beteljesedtek, egy sem maradt el.
Mint ahogy a János által leírtak szerint, az utolsó napokban leírtak is teljesednek, folyamatosan megvalósulnak, egyetlen pontocska sem maradt el, és nem is fogja senki meghiúsítani.
Erről már szó volt: a Bibliába VÁLOGATTÁK a már beteljesült próféciákat.
De olyat nem tudsz mondani, ami i.sz. 200 és 2000 között teljesült be, és világos, egyértelmű.
"Csak olyan élőlényeken tudja az ember értelmezni az értelmes kifejezést, amiknek van agya."
Nem igaz, mással is lehet gondolkodni.
"De szerintem nem a mi dolgunk definiálni Istent. A vallásosak hisznek benne, mondják meg ők, hogy miben hisznek."
Nem fogják. Ők hívők, és nem gondolkodók. Az életben soha nem fogják pontosan meghatározni ezt (sem), hanem csak ilyeneket mondanak, hogy "képére és hasonlatosságára", és aztán kiderül róla, hogy ez nem fizikai jellemzőket jelent, de a lelkieket sem úgy, mert az isten az felfoghatatlan, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!