Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem tartjatok felhaboritonak,...

Nem tartjatok felhaboritonak, hogy az iszlamban 4 felesege is lehet az embernek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 16:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/155 A kérdező kommentje:

En is utanajartam...es megegyszer mondom, lehet csokonyosnek tartani, de nincs az az ero, ami elhiteti velem, hogy ez normalis. Elfogadom a ti velemenyeteket, ti is fogadjatok el az enyemet, nem vagyunk egyformak, igy nem is gondolkodunk egyforman, sot egy egeszseges, intelligens vita kereteig, meg jo is ezekrol beszelni, eszmet cserelni. De ne probaljatok legyszi meggyozni..en sem fogom ezt tenni...mert ertelmetlen.

Neharagudj, de nem szeretnem kiadni hol elek.

2010. márc. 12. 10:52
 62/155 anonim ***** válasza:
74%

Én nem azt kérdeztem, hogy hány éves vagy, vagy mi a neved, mikor születtél, hol születtél, van-e anyukád, apukád stb.... egy egyszerű kérdés, amire jó lenne, ha válaszolnál, mert ez azért nagyon is kapcsolódik a témához, amit feldobtál! mert, amit magad körül látsz, az már lehet egy kialakult ferde szemlélet, amit az idő eltorzitott az évek folyamán és akkor beszélhetnénk a továbbiakban arról, hogy ott ahol te most jelenleg dolgozol miért történhetnek ezek a dolgok és hogy jogos-e a felháborodásod!

Ha annyira utána jártál a dolgoknak (még mielőtt feltetted volna a kérdést), akkor miért kellett ide jönnöd, hogy megkérdezd más emberek véleményét! nem látom értelmét, vagy nincs összefüggés! Ne haragudj, de én kétlem, hogy te olvastál bármit is erről az egészről, különben nem foglalkoznál vele, egyszerűen csak hallasz vagy hallottál, láttál valamit és kész!

2010. márc. 12. 11:45
 63/155 A kérdező kommentje:

Pont ezert nem fogom megmondani hol elek, mert marhara nincs mar kedvem tovabb beszelni errol. Te meg tovabb akarod gyuruztetni. Ha le lehetne torolni a kerdest, megtennem.

Hiszed vagy nem hiszed, engem hidegen hagy. Nem fogom egy tokidegennek bizonygatni az igazam.

Szep napot.

2010. márc. 12. 12:02
 64/155 anonim ***** válasza:
Neked akkor lett eleged ebből a kérdésből, amikor jöttek olyan személyek, mint én, akik nem itélkeznek ostobán! igy már nincs aki veled egyet ért és háborogjon olyan dolgokon, amihez valójában nincs is semmi köze! Én azt hiszem normálisan álltam hozzád és hajlandó lettem volna bele menni egy egészséges eszmecserébe. Még jó is, hogy most lezártad ezt a dolgot, mert legalább látjuk egy kicsit, hogy milyen is lehetsz valójában! ez meg az én utolsó hozzászólásom volt! Köszönöm.
2010. márc. 12. 12:20
 65/155 A kérdező kommentje:

Nem, felreertettel. Szivesen beszelgetnek errol a temarol tovabbra is, de az elmult 7 oldal alapjan, megallapitottam, hogy ugysem tudunk indulatok nelkul errol beszelni. Latod, mar megint sertegetsz, hogy mien ember lehetek. Talan ha szemelyesen beszelget az ember mas, de igy online arc nelkul mondunk olyanokat is ami nem epp kellemes es csak felidegesitjuk egymast.

Vagy te nem igy gondolod? ha tudunk a "meggyozes" nelkul, racionalisan eszmet cserelni, szivesen meghallgatlak.

2010. márc. 12. 12:39
 66/155 anonim ***** válasza:
Nem sértésnek szántam, egyszerűen csak elolvastam minden kommentet és úgy láttam, hogy amikor már az emberek véleményei nem egyeznek a tieddel, akkor meghátrálsz és inkább hagyod az egészet! én ezt (lehet tévedek, nem vagyok tökéletes) makacsságnak nevezem, aki valami miatt a másik véleményét nem hajlandó sem meghallgatni, sem elfogadni, ha az nem állja az ő látásmódját!
2010. márc. 12. 12:50
 67/155 anonim ***** válasza:
De akkor, gondolom örültetek ti és arab barátnőid, márha eljutnak arrafelé az ilyen hírek, hogy Franciaországban betiltották a fátylat (csadort, burkát stb), és követi Németország, aztán remélhetőleg Anglia, ahol jelenleg a legnagyobb létszámú muzulmán népesség él Európában. Úgyhogy itt már nem kell lázadni, mert nem is engedik a fátylat. És nem sok idő, mivel nagyon sok arab ország van "megszállás" alatt, szerintem arrafelé is be fogják tiltani. Vagy a modernebb felfogású arab államok saját maguk. Úgyhogy ezért történnek lépések a nők érdekében.
2010. márc. 12. 12:58
 68/155 A kérdező kommentje:

Akkor pontositok. Nem azzal van baj, hogy mas a latasmodotok. Azert tettem fel a kerdest, mert erdekelt, hogyan velekedtek. A baj az, hogy szepen lassan, mindenki elkezdett szemelyeskedni. Hogy nekem ilyen a lelkivilagom, meg olyan az erzelmi vilagom, meg en nem tajekozodtam, meg egy milliomos harrods vasarlo vagyok..(ez volt a legkreativabb, meg is mosolyogtam)..bla bla. En nem irtam senkire szemelyes jellemzoket, mert NEM ismerlek titeket! Kinek esik az jol, hogy idegenektol serteseket olvas? ezert akartam lezarni. De mondom, ha tenyleg tudunk CSAK a temarol, NEM egymasrol beszelni akkor szivesen folytatom.

egyebkent azt megkerdezhetem, hogy te ferfi vagy no vagy? es mien vallasu?

tudom ez most hulyen hangzik mivel en nem arultam el hol vagyok..de ti legalabb tudjatok hogy muszlim orszagban elek, de en semmit nem tudok rolad, hogy mennyire ismered az arab vilagot, stb

2010. márc. 12. 13:02
 69/155 anonim ***** válasza:
Rendben van! De cserébe kérném még egyszer, hogy mondd meg légyszives az országot, mert engem tényleg érdekel ez a téma és tudni szeretném hol bánnak igy a nőkkel, hogy te ennyi példát tudsz felhozni! Nos, a vallásom? keresztény, katolikus. Hogy honnan tudok ilyen sokat, egyrészről saját tapasztalat, interneten és könyvekből történő olvasás, valamint a férjem arab. Ez már elég sok információ, amelyeket én sem szivesen hangoztatok, de hogy lásd a szándékom ezért leirtam. Már csak miatta is kérdezem, hogy melyik ország, mert amikor ezt meséltem neki, ő is kiváncsi lett és rögtön az volt az első kérdése, hogy "melyik országról beszél?" Ha attól félsz, hogy bárki rád ismer, akkor hidd el ez nem történik meg, mert sok magyar (ha nem is sok, de azért akad) él arab országokban, nem te vagy az egyedüli. ráadásul úgy sem adtál magadról semmi konkrétumot, szóval senki nem ismerne rád.
2010. márc. 12. 13:13
 70/155 A kérdező kommentje:

oke...jelenleg jordania, Aqaba. 3 honapja dolgoztam Sziriaban is, es a sztorikat a 2 mixbol vegyitettem.

Erdekes hely, mert a nyugati hatas mar sok helyen erezteti magat, viszont a gyokerek es tradiciok is (sokkal erosebben)jelen vannak. Pl az "international" hatalmas Kepminski hotel elott setal el egy par. A no fekete csadorban, a ferfi tradicionalis feher ruhaban, szinten kendovel a fejen...fura kettosseg.

En azt tapasztalom itt folyamatosan, hogy az emberek (tisztelet) a kivetelnek alszentek. Hoznek megint egy peldat. Mikor ide kerultem, sokkal toleransabb voltam a kulturava szemben, ugyvoltam vele, ok sem bantanak en sem bantom oket. Aztan ahogy telt az ido, egyre tobb pofont kaptam. Olyanokrol, akiket barataimnak hittem derult ki, hogy a hatam mogott beszelnek. Termeszetesen alkalmazkodtam a kulturajukhoz, nem hordok miniszoknyat, tusakruval, stb, tehat ezzel is tiszteletben tartom oket (meg magamat is vedem), ugyanakkor elem az eletem, szorakozok hetvegente ha ugy van kedvem, stb. A szorakozast sem ugy kell elkepzelni, hogy az asztalon sztirptizelek halalreszegen... mondhatni talaltam egy kozeputat, alkalmazkodtam is a kulturahoz, de a szmelysegem is megtartottam. Mindezek viszont nem szamitanak, mert itt nagyon hamar rasutik a "kulfoldire" hogy k*urva. Es ez faj. Mert egyaltalan nem vagyok az. Es tudod, az a legroszabb, hogy azok mondjak ezt, aki napi 5szor imadkoznak, majd mennek inni a szorakozohelyre es csorgatni a nyalat a turista nokre. Na de ez most csak egy szemelyes pelda. Kicsit eltertem a tematol

2010. márc. 12. 13:29
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!