Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem tartjátok egy kicsit...

Nem tartjátok egy kicsit felháborítónak a középkori keresztes hadjáratokat és az Inkvizíciót?

Figyelt kérdés

"Ölj meg mindenkit,Isten kiválogatja az övéit!" Ez volt a hadjáratot elrendelő egyház jelmondata a lovagokhoz és katonákhoz. Szerintem gyomorforgató dolog az ilyen......

milliók egy eszmért, borzalmas.

2009. nov. 1. 01:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/144 A kérdező kommentje:
Szerintem a keresztény vallás ilyen tetekkel vágja maga alatt a fát.
2009. nov. 1. 01:36
 2/144 anonim ***** válasza:
19%

Nem én.

Különben meg 1-1, mert később meg ők jöttek.

2009. nov. 1. 01:36
 3/144 anonim ***** válasza:
56%

Inkább nézd, hogy a zsidók megvásárolják az egész világot, és még felsőbbrendűnek is tartják magukat.

Amúgy erről az idióta egyház tehet, nem a vallás. Nincs valami jó véleményem a vatikánról sem, ellenben keresztény vallású vagyok.

2009. nov. 1. 01:44
 4/144 anonim ***** válasza:
39%

én inkább az állandó ilyen kérdéseket tartom felháborítónak...

ezt a sokat idézgetett mondstot mégis ki mondta?

vagy esetleg ez is a "nem úgy, nem ott és nem akkor, de elhangzott" kategória?

2009. nov. 1. 02:07
 5/144 anonim ***** válasza:
88%
Van elég fontosabb dolgom, mint 800 éve történt dolgokon háborogni.
2009. nov. 1. 02:39
 6/144 anonim ***** válasza:
73%
Felháborító, de van elég felháborító dolog ma is. Én a Keresztény egyházat onnan nem tudom komolyan venni, hogy az egyik zsinaton kiválogatták a Bibliából, hogy mit írt isten, és mit nem. Az meg nem érv, hogy 1-1 mert most meg a muszlimok csinálják ezt, ez nem így működik. A keresztes hadjáratok előtt az iszlám vallás egy sokkal liberálisabb, és toleránsabb vallás volt, csak aztán odamentek az európaiak, mindenkit lemészároltak, és persze hogy a szélsőségesebb erők kerekedtek felül.
2009. nov. 1. 10:39
 7/144 anonim ***** válasza:
77%

"Én a Keresztény egyházat onnan nem tudom komolyan venni, hogy az egyik zsinaton kiválogatták a Bibliából, hogy mit írt isten, és mit nem."

Valami mással kevered. A Bibliát a keresztények szerint nem Isten írta. Amit Isten írt egy prófétán keresztül, az a Korán lesz. A Bibliát egyrészt próféták írták, másrészt KrisztusRÓL írták kortársak. Az a bizonyos kiválogatás pedig arra irányult, hogy kiválogassák a keresztény írásokat a többi közül. Merthogy a keresztény egyház a keresztény írásokat szándékozott használni, nem pl. a gnosztikusokat.

2009. nov. 1. 10:54
 8/144 anonim ***** válasza:
41%

de felháborító!

Sőt a török birodalom terjeszkedése, a dél-amerikai népek kiírtása,a rabszolgaság,a paleszinok mai napig tartó gyilkolászása is felháborító!

De látom téged az utóbbiak nem nagyon zavarnak.

2009. nov. 1. 12:22
 9/144 anonim ***** válasza:
75%
Azért a középkorban ezen kívül is elég sok szörnyű dolog történt.
2009. nov. 1. 12:30
 10/144 anonim ***** válasza:
24%

Na nehogymár a keresztes hadjáratok miatt legyen szélsőségesebb az iszlám, ötöske. Hát gondolkozzál már, 600 körül kezdődött az egész, azzal kezdték, hogy vagy 1-200 év leforgása alatt meghódították előbb az Arab-félszigetet, aztán Észak-Afrikát, aztán Spanyolországot, és mentek volna tovább a franciákhoz meg egész Európába, ha Martell Károly meg nem állítja őket. A keresztes hadjáratok csak 1000 után kezdődtek. Méghogy addig liberális volt, röhög a vakbelem. Nekik kezdettől fogva volt "keresztes hadjáratuk", dzsihádnak hívják, és azon alapul, hogy "ha gyaurokat találtok, leszegett fejjel küzdjetek, amíg vérontást nem rendeztek közöttük"...

Ilyen volt a korszellem, mindenki ezt csinálta, csak az a kár, hogy nem indítottunk több keresztes hadjáratot, akkor legalább az ő földjükön háborúztunk volna, és nem a mi országunk lett volna a csatatér 150 évig.

2009. nov. 1. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!