Nem tartjátok egy kicsit felháborítónak a középkori keresztes hadjáratokat és az Inkvizíciót?
"Ölj meg mindenkit,Isten kiválogatja az övéit!" Ez volt a hadjáratot elrendelő egyház jelmondata a lovagokhoz és katonákhoz. Szerintem gyomorforgató dolog az ilyen......
milliók egy eszmért, borzalmas.
"Na, ezaz, tipikus liberál-kommunista érvelés, ha már nincs más érv, akkor megint a "náááááácik""
Tudtam, hogy bedőlsz ennek! :DDDD LOL
Ezt nagyon beégted most. :))
Direkt választottam ezt. Pont azért, hogy a képedbe dörgöljem azt, amivel te jöttél nekem.
És beetted. Gratulálok! Ez volt a nap poénja! :DD
Az nem zavart téged, hogy te kommunistáztál meg ÁVÓ-soztál le engem alaptalanul. De mikor én hasonló módon felvetem, hogy a katolikus egyház (ÉS NEM TE) náci pártoló, akkor egyből kikelsz magadból.
Micsoda gyönyörű kettős mércéd van! :))))
Érv esetleg? Vagy inkább továbbra is kitérsz a kellemetlen kérdések elől, jó keresztény szokás szerint? :)
11.03:
Rettentően demagóg vagy.
ha a keresztények annyira vérszomjasak lettek volna,akkor semmilyen más felekez nem jöhetett volna létre,mert mindenkit kiírtottak volna,aki "más útra"lép.
Azonkívűl hol vérengző a Mári néni,az elsőáldozó kislány,pedig ők is keresztények.Keresztény volt Könyves Kálmán is.
Az meg tény,hogy a kommunista rezsim igenis üldözte az egyházakat.Nem kevesen kerültek börtönbe vallási meggyőződésük miatt(nem csak papok)
Nem a vallás,hit,különböző ideológiai irányzatok tehet a háborúkról,hanem azok,akik hatalmat akarnak.Ez így van a mai világban is.Sajnos amíg,az emberek ezt nem ismerik fel,addig nem is lesz másképp.Addig könnyű megvezetni az embereket,hiszen lehet bűnbakot mutatni.
Lásd a cigánykérdést.Nem attól a segélytől,családi pótléktól ment tönkre az ország,amit nekik adtak,hanem azoktól,akiknek semmi nem elég,minnél több vagyont,hatalmat szeretnének.Egy BKV-s végkielégítés elég lenne egy falunyi cigány éves segélyére.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:57
"Rettentően demagóg vagy."
Én? Nem is tudom, kit kommunistáztak meg ÁVÓsoztak le a keresztények. (Asszem épp engem. :) )
"ha a keresztények annyira vérszomjasak lettek volna,akkor semmilyen más felekez nem jöhetett volna létre,mert mindenkit kiírtottak volna"
Lássuk csak:
- gnosztikusok
- bogumilok
- valdensek
- hugenották
- Mithras vallás
- Kelta és germén vallások nagy része
- indián vallások tetemes hányada
mind kiírtásra került a kereszténység által.
Nem beszélve a szeretet nevében vívott vallásháborúkról és hasonlókról, melyeket egymás ellen vívtak a keresztények.
Ha nem is sikerült mindet kiírtaniuk, azért el kell mondani, hogy biza nagyon igyekeztek! :)
"Keresztény volt Könyves Kálmán is."
Ja, értem. Akkor ezért ölt meg ő is embereket. Szintén keresztény horvátokat, mikor végleg elfoglalta Horvátországot.
Meg nyilván István is keresztény volt, aki Vazult (aki szintén keresztény volt!) megvakíttatta és ólmot öntetett a fülébe (azért, hogy ne veszélyeztesse a fia trónra kerülését). Meg Koppányt meg a követőit (akik az ország népességének több, mint 10%-át jelentették) kivégeztette meg elüldözte.
Ja, és Istvánt még szentté is avatták! Valóban szent cselekedet a hatalom érdekében embereket ölni és kínozni. (Legalábbis keresztény szemmel nézve. :) )
ja, kapisztrán is szent lett. pedig zsidók ostoraként is emlegették. Meg egyben inkvizítor is volt. Olyan szent életű volt, hogy Csehországban rettegték a nevét. A gyerekekkel bezárólag kínoztatott meg embereket, és küldött máglyára. Szent volt a drága.
"Az meg tény,hogy a kommunista rezsim igenis üldözte az egyházakat."
Ki mondta, hogy nem?
De attól, hogy a kommunisták ilyen dolgokat cselekedtek, az még nem mentség a keresztények hasonló cselekedeteire. Semmiben nem különbözött a kettő egymástól.
Mellesleg ha már az elsőáldozó kislánnyal jössz, én is jöhetnék azzal, hogy a kisdobos kissikolás sem vérengző, pedig ő is kommunista volt.
Egy-egy.
"Nem a vallás,hit,különböző ideológiai irányzatok tehet a háborúkról,hanem azok,akik hatalmat akarnak."
Akkor ezek szerint a nácizmust is nyíltan lehetne vallani, követni, hiszen nem a nácizmus meg a kommunizmus követett el bűnöket, hanem az emberek.
Mondd, miért nem lehet akkor manapság horogkeresztes zászlókat lengetni?
11.12:a kommunista rezsimről írtam,nem a kisdobosokról.
Egyébként igazad van.Nagy kár,hogy a kelta,meg indián vallásokat üldözték(akkor hogyan is vannak most?elárulom,hogy még a katarok is szép számmal vannak,vagy legalábbis akik annak vallják magukat,miközben az utolsó perfect az 1300-as években meghalt.)
Milyen jó lenne egy druida -központú világ!Lehet már rég feláldoztak volna!Az Úr bocsássa meg nekem...
Hmm,mi úgy tanultuk történelemből,hogy a spanyol,portugál,angol,francia térhódításnak köszönhető az indiánok kiírtása,rezervátumba zárása.Biztos rosszul tanították.
Egyébként akiket felsoroltál azok sajnálatos módon elsősorban mind a területszerzésnek estek áldozatul.
Sőt a keltákat már a római császárok kezdték "kiírtani"nem éppen a kereszténység nevében.
Talán történelmi tényekkel illene tisztában lenni!
"mind kiírtásra került a kereszténység által"
Kedves barátom, ezzel szemben az giazság az, hogy a kereszténység a legtöbb elemet magába olvasztotta a pogány vallásokból, ami hasznos volt. Ilyen nálunk a Boldogasszony-kultusz pl..
Azzal meg hiába jössz, hogy a középkori keresztes királyok mit csináltak. Igen, gyilkoltak, ahogy mindneki más a korszakban. A pogány vikingek meg békés turisták voltak, igaz? Merő emberszeretetből gyújtották fel az észak-európai városokat, hm? Mellesleg a viking dúlást pont keresztény csapatok állították meg. Nem tudod megérteni hogy a korszak volt olyan? Akkoriban nem volt ensz, meg demokrácia, és még lehetne sorolni! Ne hogy már 1000 évvel ezelőtti királyokat vonj kérdőre, hogy miért nem éltek a mostani erkölcsi elvek szerint. Ilyen alapon téged is számon lehetne kérni, hogy te meg miért nem a 4. évezred erkölcsi elvei alapján élsz (mert azok is mások lesznek, mint a mostanaiak, arra mérget vehetsz).
De nézzünk egy kicsit a történelem mélyére akkor, bizony barátom, ha azok a "csúnya gyilkos" keresztény csapatok nem védik 150 évig Magyarországot és Európát, akkor te most járhatnál minden pénteken a mecsetbe, a nőket meg max. csadoron keresztül láthatnád. Ha azok a "csúnya gyilkos" keresztény csapatok nincsenek a 13. század közepén, akkor könnyen lehet, hogy valamelyik mongol rabszolgatelepn nősz fel (már ha egyáltalán ki nem irtják az őseidet).
És legvégül érts már meg végre: a kereszténységnek is vannak hibái, nem kell belőle mindent szeretni, de amit te csinálsz, az a ló túloldala. És igen, forgatod jobbra-balra a szavakat, önmagadat magyarázod. Vicces.
Ezt is ki fogod forgatni, sok sikert hozzá...
A válasz megírásának időpontja: ma 13:54
"a kommunista rezsimről írtam,nem a kisdobosokról."
Én meg katolikus egyházról, és nem elsőáldozó gyerekekről, akiket te felhoztál. De látom, nem érted továbbra sem.
"akkor hogyan is vannak most?elárulom,hogy még a katarok is szép számmal vannak,vagy legalábbis akik annak vallják magukat,miközben az utolsó perfect az 1300-as években meghalt."
Igen. És mennyi is halt meg a katolikusok miatt? Az, hogy nem teljesen pusztultak ki, még nem jelenti azt, hogy a katolikusok nem tettek meg mindent a kiírtásuk céljából. Szóval kár őket mosdatnod, a katolikus egyház bűne nem lesz kisebb.
"Milyen jó lenne egy druida -központú világ!Lehet már rég feláldoztak volna!Az Úr bocsássa meg nekem..."
A druidák nem áldoztak embert. Ezt csak a keresztények terjesztették róluk. Akárcsak a tatárokról a kutyafejet, meg a magyarokról a vérivást. kár, hogy bedőlsz ezeknek a maszlagoknak. A kutatások során kiderült, hoyg amit emberáldozatnak gondoltak, azok nem azok voltak.
Olvasgass, hasznos. Mielőtt még nagyon belemerülnél más vallások ócsárlásába. :)
A válasz megírásának időpontja: ma 14:05
"Hmm,mi úgy tanultuk történelemből,hogy a spanyol,portugál,angol,francia térhódításnak köszönhető az indiánok kiírtása,rezervátumba zárása."
Így van. Amit a keresztény egyház ideológiailag erősen támogatott. Gondoljunk csak a jezsuiták és egyéb rendek ténykedésére Amerikában.
"Sőt a keltákat már a római császárok kezdték "kiírtani"nem éppen a kereszténység nevében."
A kelta papok korának viszont a keresztények tettek pontot a végére.
Meg még annyi minden másra is.
"Talán történelmi tényekkel illene tisztában lenni!"
Hát ja. Meg tükörbe nézned sem ártana. :))
A válasz megírásának időpontja: ma 14:29
"Kedves barátom"
Barátod ám a jó édes nénikéd! :)
"a kereszténység a legtöbb elemet magába olvasztotta a pogány vallásokból"
Ez így igaz. Így van a karácsonnyal, húsvéttal, stb. A karácsony pl. ősi napforduló-ünnep volt. Egyben a Mithras kulszusz fő ünnepnapja. A kultusz híveit megölték, majd odarakták a Jézus sztorit. (Mert ugye Jézus a valóságban nem decemberben született. Még a korai keresztények sem decemberben ünnepelték. Meg lehet, hogy meg sem született...)
Furcsa véletlen talán, hogy Mithrasnak éppen 12 követője volt, anyja szűzen fogant, meghalt majd 3 napra feltámadt, stb. Milyen ismerős részek, mi? :)
Csak kár, hogy Mithras követőit pont azok a keresztények küldték az oroszlánok elé, akik azelőtt oly' sokat panaszkodtak a hasonló bánásmód miatt...
"Azzal meg hiába jössz, hogy a középkori keresztes királyok mit csináltak."
Nem az a probléma, hogy mit csináltak. Hanem hogy az egyház erre nemcsak hogy áldását adta, hanem vérengző diktátorokat avatott szentté, akik a mai napig azok. követendő példaképek. Ez a nem mindegy!
"A pogány vikingek meg békés turisták voltak, igaz?"
Attól, hogy mások mit csináltak, még nem lesz kisebb a katolikusok bűne.
Mikor fogjátok már fel végre, hogy attól, hogy találtok másokat a történelemben, akik ilyesmiket követtek el, attól még a katolikus egyház ugyanúgy egy hataloméhes és vérengző erőszakszervezet marad. Próbálhatjátok mosdatni, de nem lesz sok sikeretek.
"Mellesleg a viking dúlást pont keresztény csapatok állították meg."
Ja, tehát ahelyett, hogy odatartották volna a másik orcát, még gyilkoltak is a szeretet nevében. (Most, hogy önvédelem, az mindegy. A tízparancsolatot megszegték.) Mellesleg meg megjegyzem, hogy nem állították meg. Vikingek (normannok) telepedtek le Normandiában, majd onnan mentek a Brit szigetekre. Szicíliát meghódíatották. A Kijevi Rusz vezető rétege vikingekből (varégokból) állt. Stb. (Kemény dolog ez a történelem, mi? :) )
"Nem tudod megérteni hogy a korszak volt olyan?"
Ja, igen. A 20. század eleje meg olyan, hogy épp a nácikkal paroláztak. A mostani korban meg kisgyerekeket molesztálnak. Ilyen ez a kor... :))
Igen, ilyen volt a kor. A probléma csak az, hogy amíg egyes szervezeteket betiltanak a bűneikért (jogosan), addig a katolikus terrorszervezet ugyanúgy éli mindennapjait tovább, mindenféle felelősségrevonás nélkül.
"De nézzünk egy kicsit a történelem mélyére akkor, bizony barátom, ha azok a "csúnya gyilkos" keresztény csapatok nem védik 150 évig Magyarországot és Európát, akkor te most járhatnál minden pénteken a mecsetbe, a nőket meg max. csadoron keresztül láthatnád."
És az baj? Vagy most csak előjött belőled a más vallásokkal szembeni (megszokott) katolikus előítélet és lenézés? :))
"Ha azok a "csúnya gyilkos" keresztény csapatok nincsenek a 13. század közepén, akkor könnyen lehet, hogy valamelyik mongol rabszolgatelepn nősz fel (már ha egyáltalán ki nem irtják az őseidet)."
Vagy pedig csak megússzuk annyival, hogy a papokat kinyiffantják, mi meg szépen visszatérünk őseink hitére, és a mongolokkal szövetségben éljük mindennapkainkat. :)
De gondolom belegondolni is szörnyű lenne neked. Hisz a magyar ősi valást is keresztények tiporták el. Táltosokat és más embereket (gyerekeket is) végeztek ki a szeretet nevében.
"És legvégül érts már meg végre: a kereszténységnek is vannak hibái, nem kell belőle mindent szeretni, de amit te csinálsz, az a ló túloldala."
Nem a ló túloldala. Ott te vagy.
Mivel képtelen vagy felfogni az elvakult agyacskáddal, hogy nem az a baj, hogy mit tettek, hanem az, hogy mindezért nem kaptak hasonló elbírálást, mint mások, akik ugyanazt tették.
Kezded már érteni, vagy eltáncoljam neked?
Komolyan rettentően elszórakoztatsz,az áltudományosságoddal.
Egyébként tényleg valami nagy zűr van veled,mert kivetíted a saját tulajdonságaidat más emberekre.Ráadásul neked minden fekete fehér.Nem lehet ellentmondani neked.Az ordenáréság ütközik ki,ha "ellent" mondanak.Szomorúan közlöm ez a borderline.
"Mellesleg meg megjegyzem, hogy nem állították meg. Vikingek (normannok) telepedtek le Normandiában, majd onnan mentek a Brit szigetekre. Szicíliát meghódíatották. A Kijevi Rusz vezető rétege vikingekből (varégokból) állt. Stb. (Kemény dolog ez a történelem, mi? :) )"
És ezt minek nevezed ha nem megállításnak? Pont megállították, és pont hogy a béke erejével, hogy részesítették őket is a kora Európa civilizációs hatásaiban, és nem kiirtották őket. Kemény dolog ez a történelem mi? Demagóg vagy. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!