Nem tartjátok felháborítónak, hogy az egyik civil szervezet a másik kárán akar támogatókat szerezni, mikor elvileg mindkettő a világ jobbításán dolgozik?
ez az a téma amit igyekszem ilyen fórumokon elkerülni, mert egekbe szökik az agyvizem. Annó a kismacskás gyilkosságoknál napokig az ideg kerülgetett.
sajnos az emberek nagy része szarik az állatokra, hisz "csak" állatok. De mondjuk az ilyenek nagy része az emberekre is szarik.
Tenni keveset lehet, nekem azért van 1-2 ötletem, majd idővel meglássuk mi lesz.
Kutyaölésért nehezen lehetne 4 évet kapni, mert 2 év a felső határ.
" Aki
A) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
B) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
Vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető."
De az igaz, hogy a rendszer rossz. Viszont az alapkérdéstől szerintem eléggé eltértünk.
Akkor lehet két állatot ölt meg:D nem tudom a részleteket...
Nem elég az a két év érte? Csak úgy kérdezem bocs ha ez off
"Miért baj az, ha valaki másnak segít, nem azoknak, akiknek mi? Attól már rossz ember?"
Nem tudom, szerintem ez nem ilyen egyszerű, még akkor is lehet valaki rossz ember ha mindkettőnek segít, adakozik stb... szóval csak konkrét esetekre tudnám rámondani hogy igen vagy nem.
"Régen volt olyan reklám, hogy a plakáton egy hajléktalan van és oda van írva, hogy ha kutya lennék segítenél?" Ha jól értem(mert amúgy nem teljesen vágom hogy mi itt a probléma) ez a példa arra hogy egyik civil szervezet a másik kárán akar... szerintem ez a szlogen nem az állatvédők kárára volt írva, hanem a valóságra, mert egy csövestől általában undorodnak, haragszanak rá(merthogy biztos ő tehet róla, meg alkoholizál..), vagy épp csak kinevetik, de egy kóbor kutyának enni adnak, megsimogatják(nem mindenki persze, csak én így tapasztaltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!