Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem tartjátok egy kicsit...

Nem tartjátok egy kicsit felháborítónak a középkori keresztes hadjáratokat és az Inkvizíciót?

Figyelt kérdés

"Ölj meg mindenkit,Isten kiválogatja az övéit!" Ez volt a hadjáratot elrendelő egyház jelmondata a lovagokhoz és katonákhoz. Szerintem gyomorforgató dolog az ilyen......

milliók egy eszmért, borzalmas.

2009. nov. 1. 01:34
 91/144 anonim ***** válasza:

Ja, és ha te is olvasnád a válaszokat, nem csak zsigerből írnál, látnád, hogy a "mélymagyar pajtás" a te (ezelőtti) legutolsó hozzászólásod óta nem írt.

Tehát ki hazudik?

2009. nov. 9. 16:26
 92/144 anonim ***** válasza:
87%

Bakker! 4 perc! Új csúcsidő! :DDD

Komolyan ti felváltva őrséget adtok ezen topik mellé? Megbeszéltétek, hgy az egyikőtök mindig itt nézi, hogy mikor írok?

Micsoda összefogás! Együtt csúsztattok, együtt hazudtok, most meg együtt őrködtök. Egyszerűen nem tudok olyan időpontban írni, hogy ne válaszoljon legalább egyikőtök (ha nem mindenki) igen rövöd időn belül. Ez igen! Gratulálok! :DD LOL

De azért néha tényleg aludjatok is. Annyira fontos nem lehetek, hogy ennyit áldozzatok. Hisz tudjátok: én csak egy kis "ávós, kommunista, liberális, demagóg ateista" vagyok. ;)

Jezsuita pedofilok

50 millió dolárt fizetett az egyházmegye a játszadozásukért:

[link]

2009. nov. 9. 16:50
 93/144 anonim ***** válasza:
75%

16.26:

Nem veszi észre szegényem,hogy én már jó ideje nem "válaszolok" neki.Utálom ezen az oldalakon a linkeket,itt én véleményt mondok/cserélek.

Közben örömmel látom,hogy mélymagyar lettem:-)Azt hiszem a szüleim most büszkék lennének rám.

Szóval summa summárum,még mindig ott tartok,hogy míg én soha nem támadok le senkit,mert nem hisz,vagy másba ,mint én,addig mások lihegnek,mint Sajó kutya,hogy mekkora hülyeség a vallás.

Érdekes ,amíg én el birom ismerni,hogy vannak szélsőséges ,kirívó esetek,(leszögezem erről nem a vallás,egyház hanem az adott egyén tehet),addig vannak akik annyira nem képesek,hogy körülnézzenek,hogy bizony sok jó dolog van,amit az egyházaknak köszönhetünk.

2009. nov. 9. 18:12
 94/144 anonim ***** válasza:
87%

A potenciális élet védelme, akár megvalósult életek kioltásának árán is?

[link]

"Százhúsz bombatámadás és 600 egyéb jellegű vandál akció. Bejáratok eltorlaszolása, barrikádok emelése, füstbombázás és mérgező kémiai vegyszerekkel való sprayelés. Súlyos testi sértések bűntette, erőszakos támadások sorozata, halálos fenyegetések áradata, lövöldözés. Számtalan könnyebben, tizenhárom súlyosan sebesült áldozat és nem utolsó sorban öt halálos áldozat. Ez az amerikai női klinikák ellen elkövetett támadások utóbbi éveinek mérlege."

2009. nov. 9. 18:51
 95/144 anonim ***** válasza:

hű de hirtelen ejtetted a náci témádat...

pedig azt hittem, az a kedvenced :)

2009. nov. 9. 19:09
 96/144 anonim ***** válasza:
87%

Az egyház a pedofília elleni küzdelemben

[link]

"Peren kívüli megegyezés született a Los Angeles-i érsekség és 508 szexuális bűncselekmény áldozata ügyében, akikkel szemben az érsekség papjai, szerzetesei vagy hívei követtek el visszaélést. A számukra kifizetendő kártérítés eléri a 660 millió dollárt."

Ez már akkor is több, mint 120 milliárd forintnak felelt meg. Szép summa. Biztos megért ennyit az a sok kisgyerek molesztálása?

Csak két kérdés merül fel ezzel kapcsolatban:

1. Vajon milyen büntetést kaptak az elkövetők? (Gondolom 3X el kell mormolniuk az üdvözlégyet, meg 4X a miatyánkot. De ha valaki komolyabb büntetésről is tud, szóljon.)

2. Vajon miért költött az egyházmegye 660 millió dollárt arra, hogy kimosdassa a papjait? Nem lett volna jobb, ha ráhagyják a rendes törvénykezésre az egészet, és a papok (vádlottak) maguk védekeznek?

Úgy talán nem megy tönkre az egyházmegye, meg nem költi el a hívek által befizetett sokszáz millió dollárt tök feleslegesen.

Simán szembe kellett volna néznie a tárgyalásokkal.

Vagy már az egyház is tudta, hogy ott bizony ezek a dolgok megtörténtek, és csak nem akarta, hogy hivatalosan (bírói ítélettel) is kiderüljenek ezek a felettébb kacifántos dolgok?

Szép ez az egyház. Hol másként gondolkodókat éget, hol nácikat rejteget, hol pedig gyerekeket erőszakolnak meg tagjai. Persze mindig csak az egyén vétkezik.

Csak azt nem értem, hogy ha az egyén vétkezik, akkor miért az egyház fizeti a 660 milliót?

És ha az egyén a hibás, és nem a szervezet, akkor miért nem lehet manapság horogkeresztes zászlóval felvonulni?

A nácikat jól betiltották. A katolikus egyház meg - mintha mi sem történt volna - éli mindennapjait ... néha egy-egy kisgyerekkel megfűszerezve azokat a csúnya, komor hétköznapokat.

:)

2009. nov. 9. 19:14
 97/144 anonim ***** válasza:
87%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:09

Nem, most épp találtam pár érdekes pedofilos linket. Így gondoltam berakom. Mert hát az mégiscsak ONtopik, ellentétben a ti fröcsögésetekkel. ;)

2009. nov. 9. 19:15
 98/144 anonim ***** válasza:
Nem szeretem a linkeket,de: http://www.youtube.com/watch?v=t_3COaK2_V0
2009. nov. 9. 19:23
 99/144 anonim ***** válasza:

De ha már ennyire kérted. :)

[link]

Érdekes, hogy a cikkben pont ugyanarról a Draganovic-ról és Hudal püspökről van szó, amit már linkeltem más forrásból is, valamint ami a CIA jelentésben is szerepel.

Bizonyára csak véletlen egybeesés... :)

Rendkívül sok a véletlen egybeesés ebben a kis katolikus egyházacskában. Véletlenül karlendítéssel üdvözlik Hitlert, véletlenül megáldják a fasiszta vezéreket, véletlenül erőszakkal megtérítenek más vallásúakat, és véletlenül boldoggá avatnak háborús bűnösöket.

És senki a világon nem piszkálja őket ezért, holott mások mér régen az akasztófán lógnának hasonló dolgokért. Mik vannak?! :)

2009. nov. 9. 19:23
 100/144 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 19:23

Ne OFF-olj. Annak semmi köze a kérdéshez. Kár mosdatni, nem arról van szó, mint amit képzelsz.

(Bár minek magyarázom? Szegény nyomi úgysem érti...)

2009. nov. 9. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!