Nem tartjátok felháborítónak azt, amit a héten mutattak be a Jóban rosszban című sorozatban? A papról van szó.
A pap látványosan szellemeket űzött a kórházban.
Létezik ördögűzés, de azt csak meghatározott papi személy végezheti, nem is minden pap, és megfelelő körülmények között, nem ilyen cirkuszi bohóc módjára, csak úgy hipp-hopp, minden eszköz nélkül ott mindenki előtt ordibálva, rohangálva.
Ezt én felháborítónak tartom, mert ilyen ripacs bohócnak mutatták be ezáltal a papokat, aki katolikus lehet a papi gallérjából ítélve. Ez lejáratás, a valóságban ez nincs így, és aki csak a szomszéd marinénitől hallja pletykaszinten, hogy kb milyen lehet a katolikus Egyház és a papság, az ennek a jelentnek a hatására még inkább elzárkózhat tőle. Nevetségessé tette a papjainkat.
Vajon ez csak nekem tűnt fel?
Nézd, támadják már elegen az Egyházat, nem kell még itt is. Mindenhol vannak alkalmatlan emberek, így az Egyházban is, mert emberek vagyunk, nem Isten egyikünk sem. Attól még NEM az Egyház, mint intézmény a hibás. Mint ahogy a magyar állam, mint intézmény is egész jó lenne, hisz szervezett keretek között tudnánk szépen élni, ha nem s@ggfejek irányítanák. Tudni kell különbséget tenni. Remélem, érted, miről beszélek. Nem elvakultan kell gyűlölködni, hanem átgondolni, hogy tudod-e, mit beszélsz.
De milyen jó, hogy nem is ezt kérdeztem...
Hát sznob se vagyok, hogy csak national geographic-ot olvashatok, miközben komolyzenét hallgatok. A kedvencem az, amikor Wass Albertet, Kertész Imrét olvasnak a buszon, vonaton, metrón látványosan. Hogy ők milyen műveltek. Ez undorító.
Én vállalom, hogy nézem, mert szerintem nemcsak nekem adják főműsoridőben, és a jó nézettségi adatokat tekintve kb minden épkézláb ember nézi, csak max nem vallja be és letagadja. Nincs abban semmi rossz, ha sorozatot néz egy ember, máskor ugyanilyen történetet színházban adtak, de mióta a színházjegynek horribilis ára lett, tévéje meg kb mindenkinek lett, ezért tévében, filmekben adják le ugyanazt. Az ember igánye nem változott. Nem kell mindig "tudományoskodni", igényli az ember a kikapcsolódást, hogy kicsit beleélhesse magát, miközben kajál.
Na és pont ez a probléma, hogy mivel ennyien nézik, több felelősséggel kéne lennie egy ilyen sorozatnak arról, hogy mit mutat be. Akkor is, ha nem tudományos műsor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!