Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem tartjátok felháborítónak...

Nem tartjátok felháborítónak azt, amit a héten mutattak be a Jóban rosszban című sorozatban? A papról van szó.

Figyelt kérdés

A pap látványosan szellemeket űzött a kórházban.

Létezik ördögűzés, de azt csak meghatározott papi személy végezheti, nem is minden pap, és megfelelő körülmények között, nem ilyen cirkuszi bohóc módjára, csak úgy hipp-hopp, minden eszköz nélkül ott mindenki előtt ordibálva, rohangálva.

Ezt én felháborítónak tartom, mert ilyen ripacs bohócnak mutatták be ezáltal a papokat, aki katolikus lehet a papi gallérjából ítélve. Ez lejáratás, a valóságban ez nincs így, és aki csak a szomszéd marinénitől hallja pletykaszinten, hogy kb milyen lehet a katolikus Egyház és a papság, az ennek a jelentnek a hatására még inkább elzárkózhat tőle. Nevetségessé tette a papjainkat.

Vajon ez csak nekem tűnt fel?

2010. febr. 28. 15:02
1 2
 1/11 anonim válasza:
75%

De, egyszerűen tragikus...

xD

2010. febr. 28. 15:06
 2/11 anonim válasza:
47%
Ennél már jobban lejáratták magukat a papok, nem ettől fog összedőlni az egyház hanem attól hogy kisgyerekeket molesztálják... szóval remélem rávilágítottam a mondandómra.
2010. febr. 28. 15:08
 3/11 A kérdező kommentje:

Nézd, támadják már elegen az Egyházat, nem kell még itt is. Mindenhol vannak alkalmatlan emberek, így az Egyházban is, mert emberek vagyunk, nem Isten egyikünk sem. Attól még NEM az Egyház, mint intézmény a hibás. Mint ahogy a magyar állam, mint intézmény is egész jó lenne, hisz szervezett keretek között tudnánk szépen élni, ha nem s@ggfejek irányítanák. Tudni kell különbséget tenni. Remélem, érted, miről beszélek. Nem elvakultan kell gyűlölködni, hanem átgondolni, hogy tudod-e, mit beszélsz.

De milyen jó, hogy nem is ezt kérdeztem...

2010. febr. 28. 15:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vallásos, meg nem is nézem a jóban-rosszban nevű agyrémet, de ez tényleg röhejes volt. Igaz én csak a hangokat hallottam a konyhából, de már attól majdnem idegbajt kaptam.
2010. febr. 28. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
aki ezt a szemetet nézi, az ne panaszkodjon...
2010. febr. 28. 15:35
 6/11 A kérdező kommentje:

Hát sznob se vagyok, hogy csak national geographic-ot olvashatok, miközben komolyzenét hallgatok. A kedvencem az, amikor Wass Albertet, Kertész Imrét olvasnak a buszon, vonaton, metrón látványosan. Hogy ők milyen műveltek. Ez undorító.

Én vállalom, hogy nézem, mert szerintem nemcsak nekem adják főműsoridőben, és a jó nézettségi adatokat tekintve kb minden épkézláb ember nézi, csak max nem vallja be és letagadja. Nincs abban semmi rossz, ha sorozatot néz egy ember, máskor ugyanilyen történetet színházban adtak, de mióta a színházjegynek horribilis ára lett, tévéje meg kb mindenkinek lett, ezért tévében, filmekben adják le ugyanazt. Az ember igánye nem változott. Nem kell mindig "tudományoskodni", igényli az ember a kikapcsolódást, hogy kicsit beleélhesse magát, miközben kajál.

Na és pont ez a probléma, hogy mivel ennyien nézik, több felelősséggel kéne lennie egy ilyen sorozatnak arról, hogy mit mutat be. Akkor is, ha nem tudományos műsor.

2010. febr. 28. 15:52
 7/11 A kérdező kommentje:
*igénye
2010. febr. 28. 15:55
 8/11 anonim ***** válasza:
az adott esemény a sztori szerint csak azért volt, hogy azt az ezotériát kissé túldimenzionáló recepciós-lányt megnyugtassák :) tehát nem "igazi" ördögűzés volt, csak megjátszotta a pap, hogy nyugalom legyen
2010. febr. 28. 16:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak van nekik e-mail címuk... Persze a múltat nem változtathatjuk meg, ám mivel az ördögűzés legtöbbünk életében nullaszor fordul elő, talán nem is olyan nagy a tragédia. Személyes véleményem az, hogy ez nem több, mint szertartás. Mélyen hisznek benne, és sajnos igazabb lesz, mint szabadna, kb ebben tudok jobban hinni mostanság.
2010. febr. 28. 16:30
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
a kérdező jobban is odafigyelhetett volna a filmre.mint már azt előttem is írták:az egész csak poén volt,megnyugtatásból a recepciósnak.és hát inkább a pap játsza az ördögűzést,mint a Macsek főnöke vagy a főorvos.mert hát ha a főorvos csinálta volna a kérdező akkor meg azt kifogásolta volna.nem kell itt a botránykeltés.
2010. márc. 1. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!