Nem tartjátok felháborítónak, hogy csak 3 éves korban veszik be az óvodába?
Felveszik a bölcsibe, és egy hónap múlva az oviba? Én ilyenről még nem is hallottam. Nálunk ha a bölcsiben kezd a gyerek szeptemberben, akkor egy évet oda jár, és csak jövő szeptemberben ovi. Még akkor is, ha csak egy hónap választja el a 3. évétől.
Szerintem érdeklődj utána, hogy van ez, mindenképp át kell-e íratni stb. Nem hiszem, hogy nagy hátránya származna egy év bölcsődéből, bár ez természetesen gyerekfüggő. De ha ezen múlik, hogy el tudsz-e menni dolgozni, akkor sajnos a mai helyzetben bele kell törődni.
Az óvodába is felvehetnék 2,5 éves kortól, ha minden 3 év feletti gyermeket elhelyeztek, akinek a szülő kérelmezte (közoktatási törvény). Persze így, hogy most újonnan lett bölcsi, szerintem úgy gondolták, örülni fognak neki a szülők, hogy azoknál a gyerekeknél sem lesz gond, akik a nevelési év közben töltik be a 3. évüket.
Szerintem tényleg semmi "baja" nem lesz egy évig a bölcsiben, én örülnék neki, mert nálunk többszörös túljelentkezés van, és még ki sem derült, hogy felveszik-e a kisebbik fiamat, pedig szeptemberben mennék vissza dolgozni.
Ha ennyire nem boldogulsz az óvodavezetővel, akkor menj a fenntartóhoz (gondolom az önkormányzat az), pl. keresd fel a jegyzőt vagy a polgármestert. Nem kell megkerülni az óvodavezetőt, mert nem jó úgy kezdeni vele a kapcsolatot, de világossá teheted nála (nem agresszívan persze), hogy továbbmész, ha nem tudtok megegyezni.
Az önkormányzatnál meg tudják mondani, hogy jogos-e, amit az óvodavezető mond, pl. van-e erről önkormányzati, testületi döntés, rendelet, határozat, ami kimondja, hogy nem vehetik fel, még egyedi elbírálás alapján sem. Az intézményi elutasítások ellen úgyis a fenntartónál lehet fellebbezni. Nem szabad ettől félni, mert ha nem állunk ki magunkért, más nem fog.
Remélem, sikerül majd munkába állnod, és minden megoldódik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!