Nem tartjátok egy kicsit felháborítónak a középkori keresztes hadjáratokat és az Inkvizíciót?
"Ölj meg mindenkit,Isten kiválogatja az övéit!" Ez volt a hadjáratot elrendelő egyház jelmondata a lovagokhoz és katonákhoz. Szerintem gyomorforgató dolog az ilyen......
milliók egy eszmért, borzalmas.
elég szánalmas a nol- os "érvelésed"
elég szégyen az USA-ra nézve, hogy miközben azt lihegik, h a pedofília a legnagyobb bűn, pár milliós kártérítés után elengedik a "bűnösöket"... Te persze ezt biztos nem találod furcsának.
Talán csak nem azért, mert semmi bizonyíték nem volt a büntetőeljáráshoz? A szerencsétlen püspökségek meg inkább fizettek, csak legyen végre vége a cirkusznak. Elszúrták, ez tény.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:32
"elég szánalmas a nol- os "érvelésed""
Persze nem annyira, mint a wikipédiás részetekről. Na meg hát, mint mondtam, a korábbi linkek (amelyeket nem vagytok hajlandók elolvasni, és inkább a homokba dugjátok a kis keresztény buksitokat) tökéletesen alátámasztják mindezt.
De sebaj, nem magyarázom, mert úgysem érted. :)
"elég szégyen az USA-ra nézve, hogy miközben azt lihegik, h a pedofília a legnagyobb bűn, pár milliós kártérítés után elengedik a "bűnösöket""
Látom, nem értetted megint, mi volt oda írva. Peren kívüli megegyezés. Tudod, hogy ez mit jelent, nyomikám? :))
Elárulom. Azt, hogy a katolikus egyház kifizetett 660 millió dollárt a felpereseknek, csak hogy azok elálljanak a pertől.
"Talán csak nem azért, mert semmi bizonyíték nem volt a büntetőeljáráshoz?"
Ha nem lenne bizonyíték ellened, te fizetnél a felperesnek 660 milliót peren kívül? Vagy inkább megvárnád a per végét, és röhögnél, mert tudnád, hogy úgyis ártatlan vagy, és úgyis megnyered a pert.
Biza az egyházmegye nem azért fizetett 660 milliót, mert jobb dolga semvolt.
Hanem mert tudta, hogy a drága papjai bizony elkövették ezeket a bűnöket!
És inkább fizetett, semmint hogy hivatalosan is bebizonyosodjon a bűnük. Inkább mismásolt, mint ahogy ti is szoktatok itt. Csak neki ez 660 millióba került. Kellemetlen. ;)
"Elszúrták, ez tény."
Érdekes egy kifejezés ez 660 millió dolár kifizetésére. :D
Vajh, miért szúrnak el enyit manapság? (Lásd korábbi 50 millió dolláros fizetést, és hasonlókat.)
Azért 120 milliárd forintnyi összegre, ami egyúttal voltaképpen majdnem csődbe vitte az egyházmegyét, azt mondani, hogy "elszúrták", kicsit erős. De azért neked jól áll. ;)
19.32:
Szerintem teljesen felesleges,bármit is elmagyarázni neki.
Gondolom Michael Jakson,David Kaye és Polansky is katolikus neki.Itt valahogy megrekedt szegényke.
Nem bírja felfogni,hogy nem azért pedofil egy püspök,mert akárhányadik zsinaton előírták neki,hanem mert beteg.
Mondjuk érdekes a homoszexuálisokról valahogy megfeledkezik,pedig nem jellemzően a katolikusok közül kerülnek ki.Ráadásul mondhatjuk mind pedofil.Steiner Kristóf maga nyilatkozta,hogy 14 éves volt,amikor az első barátja "felszedte".
Az is míly érdekes,hogy amíg ő hozza fel az abortuszt,addig O.K.,ha megmutatom miért is "harcol"ellene az egyház,az már offolás.Persze mit is vártam tőle.
elég szánalmas a nol- os "érvelésed""
Persze nem annyira, mint a wikipédiás részetekről.De sebaj, nem magyarázom, mert úgysem érted. :)
Tudom, hogy nem lehet értelmesen, észérvekkel beszélni veled. De a remény hal meg utoljára: Teljesen komolyan veszed egy kalap alá a wiki-t és ez egyértelműen baloldali elkötelezettségű népszabadságot?
Kérlek, erre próbálj meg őszintén válaszolni, és akkor rendben is leszünk.
De ha ennyire baj a wiki, több más honlapot is linkeltem a római főrabbíról. Ugye emlékszel?
A Mit brennender Sorge-ről gondolom, soha nem hallottál
:(
Súlyos dolgokkal vádolod az USA-t, a demokrácia és szabadság szülőanyját és szülőapját!!! Azt állítod, hogy ott egy közönséges köztörvényes bűncselekmény elkövetője, egyx gyilkos, egy nemi erőszaktevő letesz pármillió dollárt és huss, rögtön elengedik?? Hát rz csúnya rágalom!
Nem is értem, akkor miért tartanak fenn börtönöket. :)
Hallottál már olyanról, hogy média? Tudot, az az egyik legaljasabb dolog a világon. És ezek a szerencsétlen püspökök (szerintem helytelenül) úgy döntöttek, jobb, ha nem csámcsog a pereken több évig a sajtó, jobb ha minél hamarabb pontot tesznek a rágalmakra, még ha súlyos milliókba kerül is. A te eseted is mutatja, rosszul döntöttek.
Az előző oldalakat olvasva szinte tapintható volt a feszültség. Tessék kibékülni, értelmes emberek vagyunk....kultúráltan is ki lehet fejteni az álláspontunkat. Visszatérve az egyházra, szörnyő dolgok történtek régen. A Vatikán intézménye egy fityinget sem ér napjainkban, említve a náci és egyéb ideológiai kérdésekben való részvételt.....meg a politizálást.
Szóval, minden vallásnak van hibája ( de a kereszténység viszi a pálmát).
Statisztikailag lehet a kereszténységet viszont világvallásnak nevezni: [link] ( ez az internet:50%,hogy hiteles)
Kedves kérdező!
Azért ha egy figyinget nem ér a Vatikán,akkor miért is tolakodnak az államfők a pápa látogatásáért?
Egyébként nézőpont kérdése,hogy ki mit nem szeret,meg kinek mi értéktelen.
Viszont a tényektől kár elrugaszkodni.
A Vatikán a mai világban akkora jelentőséggel bír,amit talán elképzelni se bírunk(média,bankok stb)
Őszintén én mint keresztény jobban örülnék,hogyha Róma inkább egy lelki fellegvár lenne,viszont azt is megértem,hogy szükség van az anyagi dolgokra,hogy fennmaradhasson.
Botorság azért leírni az egyház(akat),mert nem tetszik,ha körülnézünk,bizony egyre erősebb társadalmi szerepük van.
És azt kell mondanom valahol jó is.Jobban örülök annak,ha a gyerekek azt hallják,hogy éljenek erkölcsösen,tiszteljék a szüleiket,becsüljék meg a családot,mintha azzal tömik a fejüket,hogy füvezni,aktképeket készíteni tinikorban,sterilizáltatni magukat 18 évesen,sőt nemet változtatni is természetes dolog.
No? Elaludtál?
Mielőtt ugranánk a boszikra, el kellene ismerned, hogy semmit nem tudtál bizonyítani a sok nácihazugságoddal.
Igazából csalódtam. Tudod, nagyon sok történész próbálta már besározni, lejáratni a katolikus egyházat a 2.világháború és a nácik miatt, de sokkal profibban érveltek mint te. És nekik se sikerül.
Szerintem olvasgass még egy kicsit, mielőtt provokálni kezdesz.
Bakker, stabilan tartjátok a 4 perces szintidőt. Ez nem gyenge. Esetleg tervezitek levinni 3 percre, vagy az alá? :))
Egyszerűen képtelen vagyok oylan időpontban írni, hogy ne legyen pár percen belül válasz részetekről.
Ti tényleg szolgálatot adtok a topik mellé, mert oylan fontos vagyok számotokra, vagy csak netfüggők lettetek? :DD
Nem, nem buktam be. Ti buktátok be megint.
Ráadásul sokan bizonyították már, csak az egyház egyelőre túl sok tagot tömörít ahhoz, hogy bele merjenek jobban piszkálni. Hiszen hatalom és pénz beszél mindig ugyebár. Az meg ugye tagadhatatlan, hogy az egyház igen sok pénzt tudott összeharácsolni a sokszáz esztendő alatt. (Hisz miből is lenne egyetlen egyházmegyének 660 millió dollárja pedofil ügyekre.)
De majd elmúlik ez is szépen. Semmi nem tart örökké, így ez a katolikus egyháznak nevezett terrorszervezet is szépen megy majd a süllyesztőbe. Oda, ahova való volt mindig is. :)
Amúgy kellemetlen volt a pedofil dolog, hogy ennyire nagy a csönd részetekről? :)
Rakok már be még egyet. Ezt maga a pápa papa ismerte el. Ezt elég nehéz lesz cáfolnotok.
Persze a nyakamat rá, hogy megint ki tudtok majd találni valami újabb bődületes csúsztatást, amivel ezt is megmagyarázzátok. :)
"és gondoskodni kell róluk, a bűnök elkövetőit pedig az igazságszolgáltatás elé kell állítani"
Csak azt nem értem, hogy ha a bűnösöket az igazságszolgáltatás elé akarja (akarta) állíttattni, akkor miért hagyta, hogy bírói ítélet nélkül kifizessenek az egyházmegyék sokszáz millió dollárt?
Érdekes. Ebből is látszik szerintem, hogy az, amit mondott, teljesen más, mint amit tett. De megszokhattuk ezt már az egyháztól más téren is. nem ő az első pápa, aki ilyet tett. ;)
Ja, visszatérve a náci dolgokra.
2000-ben a pápa bocsánatot kért a katolikusok által a zsidók ellen elkövetett bűnök miatt. Meg még pár másik bocsánatkérése is van a pápának. Így nemigen értem az ellenreakcióitokat. ha a pápa elismerte a zsidók ellen (meg az indiánok, Husz János, Galilei, stb.) elkövetett tetteket és bocsánatot is kért ezügyben, akkor nem értem, miért nem vagytok hajlandóak elismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!