Nem tartjátok egy kicsit felháborítónak a középkori keresztes hadjáratokat és az Inkvizíciót?
"Ölj meg mindenkit,Isten kiválogatja az övéit!" Ez volt a hadjáratot elrendelő egyház jelmondata a lovagokhoz és katonákhoz. Szerintem gyomorforgató dolog az ilyen......
milliók egy eszmért, borzalmas.
"Ha már nem könyvcímeket írunk akkor ajánlom figyelembe a "védőbeszédek" íróinak az István a Király című színházi előadást "
Jaaaaaaaaaj, b.zki, most ugye csak viccelsz????? UGYE NEM GONDOLOD KOMOLYAN HOGY A SZÖRÉNYI-BRÓDY PÁROS EGYIK SZÓRAKOZTATÓ MUSICALE HITELES TÖRTÉNELMI FORRÁS????? Uram Isten, engem egy ilyen mondatért középkor előadáson az egyetemről kirúgtak volna! :D:D:D:D:D
A válasz megírásának időpontja: ma 11:12
"Tehát azt írtad, ez volt a törvény..."
Nem egészen, de sebaj. Elnézem neked ez is. :)
"Nehogy már a rockoperával gyere mint forrással."
Én??? Hol? :)
Nem tűnt fel, hogy azt a kérdező írta?
Lehet, hogy inkább te nem szoktál elolvasni dolgokat, ... nyomi. :)
De látom, a többbi kérdés elől elegánsan kitérsz. Nem mondod sem azt, hogy "igen, igazad van", sem azt, hogy "nem, mert..." (ez utóbbira meg ugye hiteles hivatkozás sem ártana, ami meg hírből nincs az írásaidban). Aranyos.
Kár, hogy nem tudsz érdemben vitázni. Viszont legalább nevetni lehet rajtad! Csak így tovább. ;))
A válasz megírásának időpontja: ma 12:31
"Tehát rgyetérthetünk, hogy István törvényei példátalnul enyhék voltak a pogányokat illetően, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben."
De gyors voltál megint. Figyelsz/figyeltetsz engem? :)
Tudod mit? Legyen. Igen egyetértünk.
És akkor egyetértünk az alábbiakban is (amiket nem tudtatok cáfolni):
- A kereszténység írtotta ki és taposta el a Mithras kultuszt.
- A kereszténység erőszakosságának köszönhető, hogy a germán, kelta és több más vallások alig maradtak fenn napjainkra.
- A kereszténység erőszakosságának és a keresztények vérszomjának köszönhető, hogy a régi magyar hit majdhogynem kipusztult.
- A keresztények vallási okból írtottak ki táltosokat, druidákat, mithras papokat, és más vallás papjait, követőit.
- A druidák mégsem voltak emberáldozóak, ellentétben a ti kijelentéseitekkel.
- Az indiánok lemészárlásában tevékenyen közreműködtek keresztények /katolikusok is/, sok esetben papok, sőt, jezsuiták is.
- A katolikus egyház több esetben lepaktált a fasiszta és náci hatalmakkal, sőt, támaogatta is azokat.
- A katolikus és más keresztény egyházak tagjai (papok, stb.) napjainkig rontanak meg gyerekeket, illetve próbálják elkendőzni a különböző pedofil ügyeiket.
- A katolikus egyház (és más keresztény felekezetek) a múltban (és jelenben) elkövetett bűneik miatt nem részesültek ugyanolyan elbánásban, büntetésben, mint más szervezetek. Sőt, ők ezek miatt vagy nem kaptak egyáltalán büntetést, vagy csak minimálisat. Továbbá a katolikus egyház (és más keresztény egyházak) jelenleg is működhetnek, míg más szervezetek (hasonló bűnökkel a hátuk mögött) már régen betiltásra kerültek.
Egyelőre legyen ennyi. Ha esetleg tudod cáfolni valamelyiket, akkor szólj, és leveszem a listáról. Persze cáfolatnak nem elég sem az, ha csak bekiabálod, hogy nem igaz (tehát hozz forrást, hitles linket), sem pedig az, ha csak aprócska részleteit próbálod kiragadni és abba kapaszkodva próbálnád hitelteleníteni. Az meg főképp nem elég, ha azzal jössz, hogy "bezzeg mások is csinálták", ugyanis az nem mentség ezek alól.
Nos? Megegyezünk? :)
A válasz megírásának időpontja: ma 12:56
Én már bizonyítottam korábban. Hoztam linkeket, könyvet forrásként, stb.
Te viszont nem cáfoltál egyet sem.
Itt van pl. a nácikkal való kapcsolataikra, amit már korábban linkeltem. Kezdjük akkor ezzel:
Hallgatom a cáfolatodat, avagy egyetértésedet.
pártatlan és elfogulatlan linkek...
mint pl. a nol
mellesleg, ha állítasz valamit, neked kellene bizonyítani, nem másoknak az ellenkezőjét
Koppánynak nem elsősorban pogány mivolta lett a bukása,hanem a "trónkövetelése"miatt.Mivel születése révén jogot formálhatott rá,el kellett állítani az útból.
Ilyenre csodás példákat az angol történelembe lehet látni pl Stuart Mária-Erzsébet.
Vagy hogy eltérő vallásukat nézzünk Jane Grey-t se azért végezték ki,mert nem katolikus volt,hanem mert igény tartott a trónra Mária ellenében.Máriának volt nagyobb"szavazóköre",így Jane bukott.A vallásnak semmi köze nem volt hozzá.
12.53:Nagyon tévedsz,a kis szekták nem a kereszténység által tüntek el,hanem a fejlődés jegyében.
Nézzük csak Brittaniát.Az őskori mintára felépült hiedelemvallás(amiben de voltak emberáldozatok,akkor mi van,akkorban ez volt a szokás)nem tudott annyit nyújtani az embereknek,mint a megjelenő új vallások.A régi rendek tanítással,mezőgazdasággal,gyógyítással foglalkoztak,központosítva voltak,ami uge a nagyobb hatékonysággal egyenlő.Egyszerűen ezzel nem tudta felvenni a versenyt a régi hit.Arról nem is beszélve,hogy a vezető réteget"meggyőzve"nem is volt különösebb vérengzésre ok.
A magyar példánál maradva:ha egy nemzetség,családfő megkeresztelkedett,akkor a többieknek nem volt kívánságműsor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!