Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem tartjátok egy kicsit...

Nem tartjátok egy kicsit felháborítónak a középkori keresztes hadjáratokat és az Inkvizíciót?

Figyelt kérdés

"Ölj meg mindenkit,Isten kiválogatja az övéit!" Ez volt a hadjáratot elrendelő egyház jelmondata a lovagokhoz és katonákhoz. Szerintem gyomorforgató dolog az ilyen......

milliók egy eszmért, borzalmas.

2009. nov. 1. 01:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/144 anonim ***** válasza:
91%

A válasz megírásának időpontja: ma 18:47

"Komolyan rettentően elszórakoztatsz,az áltudományosságoddal.

Egyébként tényleg valami nagy zűr van veled,mert kivetíted a saját tulajdonságaidat más emberekre.Ráadásul neked minden fekete fehér.Nem lehet ellentmondani neked.Az ordenáréság ütközik ki,ha "ellent" mondanak.Szomorúan közlöm ez a borderline."

Tükröt nézegetsz, mi? Van mit nézned! ;)

A válasz megírásának időpontja: ma 18:58

"És ezt minek nevezed ha nem megállításnak? Pont megállították, és pont hogy a béke erejével, hogy részesítették őket is a kora Európa civilizációs hatásaiban, és nem kiirtották őket."

Nem, aranyom. A vikingek kinéztek egy területet maguknak, és elfoglalták, majd ott letelepedtek. Ez nem megállítás. Egyszerűen a vikingek nem akartak tovább menni.

Te meg egyébként keresztény seregekről beszéltél. Hol és melyik csatában is állítottak meg a keresztény seregek a viking csapatokat, mely aztán véget is vetett a kalandozásaiknak?

"Kemény dolog ez a történelem mi? Demagóg vagy. Ennyi."

Te is tükröt nézegetsz. Bakker, roppant népszerű látványosság ez nálatok.

Egyébként egész nap a neten vártátok, hogy mikor jövök már fel, és válaszolok? Már csak hogy ilyen gyorsak voltatok mindketten a válasszal.

nagyon keményen érinthet benneteket a dolog. Hát ja, ilyen ez. :)

Kemény dolog ez a fanatizmus is, mi? Pláne, ha közben belül izzik nálatok némi gyűlölet. Tetszik. Aranyosak vagytok. :))

2009. nov. 7. 19:08
 42/144 anonim ***** válasza:
49%

Nem állok itt,én spec napi háromszor jövök fel fél órára.Egyébként ma esti misén is voltam.

Komolyan nagyon sajnállak,mint írtam a másik kérdésnél.Egyáltalán nem gyűlöllek,részvétet érzek irántad.

Először azt hittem,hogy csupán szórakozol,mint egy értelen kamasz,de azt kellett látnom,hogy véresen komolyan gondolod.

Nem pontozlak le,nem gyűlöllek ha neked ilyen érzéseid vannak velem szemben-ráadásul még egy idegen is vagyok!Akkor valami nem kerek.Van ott veled valaki?

2009. nov. 7. 19:34
 43/144 anonim ***** válasza:
49%

Hatalmasak a történelmi ismereteid...

1.Az indiánokat egyetül a jezsuita szerzetesek védték a spanyol és portugál gyaramtosítókkal szemben.

2.Szent István pogányokra vonatkozó törvényei példátlanul ENYHÉK voltak. A régi hit követéséért senkit nem végeztek ki! Elég, ha a középiskolai történelemkönyvet fellapozod. Bár könnyebb tudatlanul gyűlölködni, ez igaz.

2009. nov. 7. 19:36
 44/144 anonim ***** válasza:
91%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:34

"Van ott veled valaki?"

Miért, nálad van? :))

A válasz megírásának időpontja: ma 19:36

1. Hát persze. Esetleg tudsz erre bizonyítékot is hozni? Vagy az már luxus? :)

Bár tény, volt rá alkalom, hogy védték őket. Mikor pl. felhasználták őket a hatalmi harcaikban. Volt, hogy más hatalmak ellen tüzelték az indiánokat (lásd St. Jago és Corduba esete - bár nem hiszem, hogy hallottál erről).

De tudom javasolni elolvasásra Urs Bitterli: Vadak és civilizáltak című könyvét is. :)

2. Aha. Azért négyelték fel Koppányt is, mi? Mert enyhe volt. Bár valóban enyhe volt, ha a későbbi korokat is nézzük. Meg ezek szerint a te szemedben is enyhe volt (ehhez külön tudok gratulálni). :)

Külön tetszik, hogy már felhoztam vagy egy oldalnyi példát a keresztények viseltes dolgaira, és néha ki-kicsippentetek belőle valamit (amiről gondoljátok, hogy tudjátok cáfolni), a többiről meg úgy ahpgy van, megfeledkeztek. Érdekes egy viselkedési forma, de már megszokhattuk. :)

Amúgy aranyosak vagytok, itt ketten, maximális összhangban. Szinte egyszerre is írtok. Annyira mesés. :)

2009. nov. 7. 20:54
 45/144 anonim ***** válasza:
81%

legalább a 8 általánosod megvan?

Koppányról mindenki tudja, hogy papír szerint mindenképpen keresztény volt, keleti (bizánci) szertartású. Tehát őt hozni példának a pogány magyarok elleni véres megtorlásokra...

Koppány esete egyszerű hatalmi harc volt.

A jezsuiták egészen a 17. sz-ig a spanyoloktól és portugáloktól gyakorlatilag teljesen független indián kolóniákat tartottak fenn, amiket ekkor (17. sz.) szállt meg az említett 2 hatalom.

Valahogy a te vádaskodásaid mellett sem találok hatalmas jegyzetapparátust, az utolsóban említett szerzőn kívül.

2009. nov. 7. 21:17
 46/144 anonim ***** válasza:
81%
Szt. István pogányokra vonatkozó törvényeiben mutasd meg légyszíves a felnégyelés elrendelését! ha egyáltalán tudod, miről beszélek...
2009. nov. 7. 21:19
 47/144 A kérdező kommentje:
Ha már nem könyvcímeket írunk akkor ajánlom figyelembe a "védőbeszédek" íróinak az István a Király című színházi előadást ( vagy a rockopera változatot). Keményen megy benne a "Felnégyelni,felnégyelni" szöveg....ja és István annak ellenére,hogy keresztény volt meg szent életet élt. Koppány darabjait 4 városban tette ki elrettentő példaként.
2009. nov. 8. 02:24
 48/144 A kérdező kommentje:
Szóval ezt vehette a pogányság fenyegetésnek is.
2009. nov. 8. 02:54
 49/144 anonim ***** válasza:
91%

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:17

"Koppányról mindenki tudja, hogy papír szerint mindenképpen keresztény volt"

Hát persze:

[link]

:))

Ja, meg azt emeljük ki még mellé, hogy Géza halála után Koppány el akarta venni feleségül István megözvegyült anyját. Ez mindenképpen pogány felfogásra vall, mivel egyik keresztény oldal sem fogadja el az ilyesmit. Egy ilyen házasságot egyetlen keresztény püspök sem hagyott volna jóvá, és ezt (ha valóban keresztény lett volna) ő is tudhatta. (Mellesleg akkor még csak egy keresztény oldal van igazából, mivel az egyházszakadás közel egy évszázad múlva következik csak be. Bár tény, voltak ellentétek meg különbözőségek, de még nem volt külön keleti meg nyugati egyház.)

"A jezsuiták egészen a 17. sz-ig a spanyoloktól és portugáloktól gyakorlatilag teljesen független indián kolóniákat tartottak fenn, amiket ekkor (17. sz.) szállt meg az említett 2 hatalom"

Mondtam már, hogy mit olvasgass. Vagy hozz hiteles forrást, vagy ne erőlködj. ;)

Én hoztam forrást, már többször is. Ti meg csak fröcsögtök a vakvilágba. Lassan jó volna, ha tényeket is felmutatnátok, mert eddig ez nagyon gyér részetekről.

"Szt. István pogányokra vonatkozó törvényeiben mutasd meg légyszíves a felnégyelés elrendelését!"

Figyelj, nyomi! Gondolod egy ember felnégyelését majd törvénybe iktatják? ... Te jó ég, nagyon sötét vagy. :)

Egyébként ezügyben Kristó Gyula: Koppány felnégyelése c. könyvét javaslom. Esetleg szintén tőle Az Árpád kor háborúi-t.

Illetőleg itt is írnak Koppány felnégyeléséről:

[link]

Itt meg a középiskolás tananyag összefoglalva, röviden (nem hiteles, de neked mindenképpen haszos, mert láthatóan soha nem olvastad, holott többször hivatkozol rá):

[link]

Azért megkérdezem tőled azt, mit te tőlem:

legalább a 8 általánosod megvan?

Csak mert tőled inkább érdemes megkérdezni ezek után. ;)

2009. nov. 8. 10:02
 50/144 anonim ***** válasza:
81%

"Szt. István pogányokra vonatkozó törvényeiben mutasd meg légyszíves a felnégyelés elrendelését!"

Figyelj, nyomi! Gondolod egy ember felnégyelését majd törvénybe iktatják? ... Te jó ég, nagyon sötét vagy. :)

Ha még emlékszel, arra, amikor azt írtam, hogy István törvényei nagyon enyhék voltak a pogányokat illetően, te írtad, hogy "persze, azért négyelték fel Koppányt". Tehát azt írtad, ez volt a törvény...

Persze a szövegeket még mindig nem akarod elolvasni...

Nehogy már a rockoperával gyere mint forrással.

Nyomi pedig a kedves édesanyád ide irogató hülyegyereke.

2009. nov. 8. 11:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!