Nem tartjatok felhaboritonak, hogy az iszlamban 4 felesege is lehet az embernek?
Fejezzetek mar be a szemelysegem jelzokkel valo illeteset konyorgom...Hogy jon ez a kerdeshez, hogy mien az en erzelmi eletem, vagy gondolkodasmodom? en nem bantogatok senkit, akkor ti miert? Csak igy tudtok visszavagni, hogy szurkaltok egy tok ismeretlent?
12:29 OFF nagymester...feltettem egy kerdest a valsskritika rovatban....nem, nem az ehezesrol, nem a csonkitasrol, nem a halalrakovezesrol....hanem a poligamiarol. Leszakadnal errol vegre? ha teged ez a tema nem erdekel, akkor ne gyere ide, vagy tegyel fel olyan kerdeseket ami TEGED erdekel. Ez egy oldal...senki nem fog itt semmilyen problemat megoldani....ha annyira tenni akarsz vmi a vilagert, kuldjel segelyt szudanba, vagy mittudomen, de ne engem cseszegess ezzel.
14:20 as pedig, koszonom hogy ennyit foglalkozol a szted ingerszegeny erzelmi eletemmel, bamulatos, hogy igy latatlanban jellemzed az erzelmeim. Nem haritok, de azt a budos eletben nem fogja nekem senki bemagyarazani, hogy a poligamia jo. Arrol, hogy a muszlim nok meg boldogok es szreteik a ferjuket...hat.....sokszor nem is szerelembol mennek ferjhez, hanem a csalad eroszakol 2 unokatesot ossze...ot aztan nagy a szerelem...
De sztem tulbeszeltuk a temat. Mindenkinek megvan a joga a sajat velemenyehez. Ennyi. es ez az egesz mar megint atment agresszivoskodasba
Miért vagytok ennyire elleszenvesek??
Adott egy nő, aki most ismerkedik a kultúrával, igazságtalannak tartja, felveti a kérdést, kíváncsi mások véleményére. Miért kell lehurrogni,szemétkedni? Nem oktatást kért a bibliáról, csak egy választ a kérdésre. Én egyet értek vele, értem én, hogy más ország, más szokás. De ha ez itt lenne Mo-n akkor hogy állna a szátok?
Te még ahhoz is , nem illetlek jelzővel, hogy felfogd, ez a válaszom a kérdésre: Egy JELENTÉKTELEN dolog, és nem háborít fel, mert ha kiemeled a világból az iszlámot, akkor is ez lenne az utolsó , ami NEKEM eszembe jutna és felháborodnék rajta.
De igazad van, hozzácsatoltam a véleményem azokról az emberekről, akik ezzel foglalkoznak, ahelyett,hogy valami hasznossal töltenék unalmas óráikat.
Kedves kérdező!
Senki nem akar bántani és személyeskedni, ne haragudj. De miután elolvastam az összes reagálásod és összevetettem az általad feltett kérdéssel, nagyon furcsa, h felháborít a dolog szó szerint, közben meg már eleged van a témából. Szóval nekem az egész úgy tűnik, h a kérdésed:nem tartjátok felháborítónak..., szóval eme szóhasználat felhívja a kommentáló emberek figyelmét, h vajon ezzel a kérdezővel mi történt, látott valami rosszat stb. És különben is az általad leírt eset h jaj a családok kényszerítik a fiatalokat, na már most mindenki tudja, h kivételek vannak.
Hat lehet van benne valami. En sem akartam megbantani senkit, viszont tovabbra is azt mondom, nekem ezt nagyon nem veszi be gyomrom...marmint a tobbnejuseget.
Azert vettem ennyire a lelkemre a temat, mert sok arab baratnom van. Sokat beszelgetek veluk, es nagyon sajnalom oket, mert nem boldogok. Semmi onbecsulesuk szerencsetleneknek, nem tartjak magukat nonek, csak egy "mehnek" aki gyerekeket potyogtat. Az egyik baratnom tegnap azt ecsetelte nekem, hogy mennyire szeretne erezni a napsutest a boren, a szelet ahogy belekap a hajaba, hogy milyen jo lenne ugy furdeni a tengerben, hogy erzi a vizet, stb. Nyilvan ez a holgy le van fatyolozva a csaladja ill. a ferje utasitasara. Most erre mit mondjak neki? Kezdjem el uszitani, hogy marpedig csinald ugy ahogy neked jo? ez nem igy mukodik itt, Europaban oke, de itt nem lehet csak ugy lazadozni, barmennyire igazsagatalan a dolog. Vagy meg egy pelda...vendegsegben voltam egy hazasparnal. A no mindenoras terhes, alig tud mar mozogni. A ferjevel mind2en ultek, beszelgettunk. Majd a ferj odaugat minosithetetlen stilusban a felesegenek, hogy hozzon cukrot a teahoz.....hat azt hittem eldobom az agyam. Szoltam a nonek, hogy Isten orizz, hogy 9 honapos terhesen itt ugraljon, azert vagyunk MI, hogy segitsunk neki, nyilvan ezt a ferjnek cimeztem, bar nem hiszem barmit is hatott volna...Tehat en mentem ki a cukorert. Velem volt egy nemet baratom, hat o is csak lesett.
Biztos hogy nagyon sok kivetel van, de en eddig sajnos csak ilyen peldaval talalkoztam...
Még mindig nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy melyik országban vagy most jelen pillanatban!?
A másik dolog, hogy a nő ne azért visel fátylat, csadort, mert a férje vagy a szülei megparancsolják neki! ez Isten utasitása volt és, ha ezt ő nem fogadja el semmi gond, leveheti és élhet úgy, mint egy euróapai nő, de akkor már nem csak a családjával kell szembenézni, hanem majd Istennel! Akik nem nevelkednek a vallásban, azok mondják ezeket a dolgokat, mert akiket aszerint nevelnek fel, nem igy látják a dolgokat! Másrészről mindenre van megoldás! Fürödni szeretne a hölgy bikiniben vagy esetleg meztelenül, semmi gond lehet olyan helyet találni és időpontot is, amikor senki nem látja és kedvére úszkálhat! Jah, és tudom mit beszélek, hidd el! Valaki előttem nagyon szépen leirta, hogy hogyan kell nézni a többnejűséget, lehetséges, hogy ő muszlima, de egyetértek vele! én nem vagyok az, de pontosan ugyanigy látom a dolgokat és, hogy miért!? azért mert valamilyen szinten műveltnek érzem magam és érdeklődöm a világ dolgai felől és nem itélkezem egyből úgy, hogy utána sem járok a dolgoknak! A műveltség nálunk sajnos, azt jelenti, hogy szinházba járunk, komoly zenét hallgatunk, buta festmények dicsérünk st... De ez kevés, vagy inkább számomra mellékes! Hogy az ember ne legyen primitiv és tudatlan érdeklődnie kell sok minden iránt, mint pl.: politika (nálam mértékkel, nem különösebben érdekel, de ha erről van szó, hozzá tudok szólni a dolgokhoz), egyes országok gazdasági helyzete, történelem, más országok kultúrái és nem utolsó sorban a VALLÁS! Én nem csak a médiára meg a szóbeszédre hagyatkoztam, hogy elitéljek vagy megitéljek bármit is, hanem vettem a fáradtságot és utána jártam! És, mint azt már emlitettem a feltehetőleg muszlima hölgy jól látja a dolgokat, hiszen meg volt az oka, hogy miért lehet egy férfinek több felesége is! És ez hosszú időkre nyúlik vissza! de, hogy miért él ez még most is? azért, mert Isten nem tiltotta le azt, amit már egyszer megengedett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!