Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem tartjatok felhaboritonak,...

Nem tartjatok felhaboritonak, hogy az iszlamban 4 felesege is lehet az embernek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 16:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/155 anonim ***** válasza:
32%
Ja és még az jutott eszembe, hogy most valahogy divatos ezzel foglalkozni, pedig, hogy bánnak a koreaiak a nőkkel? (pedig nem arabok) a Japánok (ők sem arabok és a gésa kultusz nem épp a nők megbecsüléséről szól meg a többifurcsa dolog)? És hát Magyarországról sem lehet elmondani, hogy nőbarát ország, nem is tudom csak idén, hány nőt végeztek ki (szabályosan, mondhatjuk ezt) szerelemféltésből meg ki tudja még milyen okból. Jó mondjuk, most legutóbb egy nő intézett el egy pasit.
2010. márc. 6. 23:07
 32/155 A kérdező kommentje:
bocs, nem tudtam, hogy a kerdesem nyaggatasnak veszed. Minek valaszolsz akkor? azthittem eszmet cserelunk, es beszelgetunk. Azzal meg egyereterek, hogy a vilag sok reszen kezelik alacsonyabb rangunak a noket. De en most kifejezetten az arab kulturara koncentraltam. 100 szonak is egy a vege, azok akik "igy" kezelik a noket, egyszeruen eszetlen primitivek.
2010. márc. 7. 11:31
 33/155 anonim ***** válasza:

Nem nyaggatásnak veszem, de hülyeségnek tartom, hogy itt kérdezgeted, mit tudna itt bárki mondani neked ennek az egésznek a hátteréről. A férjed pedig biztos el tudná mesélni Mohamed prófétától a dolgot.

Mert pl én úgy hallottam, hogy az elhunyt testvér feleségét kellett elvenni és így alakult ki.

Ja és még a válásról, hogy Angliában még a múlt század közepén harmadik negyedében, ugyan a válás lehetséges volt, de a nőnek ilyen esetben el kellett hagynia a gyerekeket, a családi házat. Diana hercegnőt ezért nevelte az apja.

2010. márc. 8. 15:51
 34/155 anonim válasza:

Véleményem szerint mindenkinek meg van a helye a társadalomban. Hasonló témáknál egyből elő törnek a diszkrimináció, emancipáció jaj kiáltások.

Miért is?

Jó, legyünk egyenlőek, de akkor mindenben! Nincs férfi, meg női munka! Mint az feljebb már elhangzott a férfi is takarítson már, mert ő is összemocskolja a házat. Jó akkor a nő is hordja a szenet és vágja a fát, mert ő is melegszik télen, vagy nem?

Parttalan vita ez, tegye mindenki azt ami neki rendeltetett ...

2010. márc. 9. 08:03
 35/155 anonim válasza:
18%

Kedves Kérdező,

ha a kérdésfelvetésed valóban eszmecserére irányult volna, nem fejezted volna ki saját (negatív) véleményedet magával a kérdéssel.

Valóban primitív kultúráról beszélsz? Hány házasság, élet, család ment tönkre azáltal, hogy a férfi megcsalta a feleségét? Te valóban nem látod ennek az előnyeit?

A több feleségnek vannak feltételei, pl. az, hogy tudjon róla, hogy neki már van felesége. Ezenkívül el is kell tartania. A férfinak kötelező a nőről gondoskodni, ezt a muszlim férfiak pedig komolyan veszik ellentétben az európai szemlélettel, miszerint "nehogymár ne dolgozzon az asszony míg én egész nap robotolok".

Ha egy férfi akar második feleséget, mert megvan rá a lehetősége, beleegyezik az "új", hogy nem ő az egyetlen, akkor mi ebben Neked a felháborító? Az ő döntésük. Saját tetteikért vállalják a felelősséget.

A diszkrimináció arra nézve, hogy nem lehet a nőnek 4 férje pedig elég vicces. Csak hogy egy okot mondjak: honnan tudná a nő, hogy kitől van a gyerek?

A kéjsóvárság pedig megint érdekes gondolat, hiszen tilos egyszerre több feleséggel együtt lenni.

Mivel véleményekre vagy kíváncsi:

az a véleményem, hogy ez jó is tud lenni, valamint rossz is. Rossz, ha a férfi igazságtalan, akár költekezés, akár együttlét terén, de jó, ha a család (és ezáltal a társadalom) védve van a széteséstől.

Valóban, párod jól mondta, az embernek egy szíve van, nem négy, ezért is van a Koránban, hogy "Képtelenek lesztek arra, hogy igazságosak legyetek asszonyaitok iránt, bármennyire is törekednétek erre."

Üdv

2010. márc. 9. 09:54
 36/155 A kérdező kommentje:

hat az eszem megall!!!!

Elonyet???mien elonyet kene latnom? a ferfi sokszor felrelep a hazassagban, es tonkreteszi azt, szal ezt ugy koszoboljuk ki, hogy tobb felesege lehet, es kedvere kufircolhat es mindenki jol jar...Uristen....

Es mi van azokkal a nokkel akik felrelepnek? Ne legyetek mar ennyire naivak, a nok UGYANUGY felrelepnek, konyorgom. Oldjuk meg ezt azzal, hogy mindenkinek lehet hivatalosan tobb parja, es akkor nem leszunk allatok, mert van rola papirunk...

Mar bocs, de ez nevetseges. Kivancsi vagyok, mit szolnatok hozza kedves ferfi kommentelok, ha az edesapatok azzal allna anyukatok ele, hogy uj felesege lesz....

Meg ez is milyen mar, hogy a nonek nem lehet, mert az nem jo, es kesz....kit erdekel nem tudom kitol van a gyerek? nem tokmind1, paprion a ferjeim, osz jol van...ha meg annyira erdekel, akkor ott az apasagi teszt.

Az ember PAROS leny...Isten sem Adamot es Evat, Agit, Zsuzsikat meg Annat teremtett, hanem 2 embert!!! ez az egeszseges! Bocs, de levagyok dobbenve mekkora soviniszta emberek vannak itt....

Hurrogjatok le, nemerdekel, tenyleg azt hittem az EUROPAI emberek MASKEPP gondolkodnak, de ugy latszik...ferfi az ferfi mindenhol...

2010. márc. 9. 10:55
 37/155 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kerdezo, en is kulfoldon elek/dolgozom es volt szerencsem az arab orszagokhoz is.

Ferfi vagyok 32 eves, es tokeletesen egyetertek veled.

Primitiv, aberralt nevetseges szokas, ez nem kerdes. Igazad van, az ember paros leny. A megcsalast meg nem ezzel lehetne “kivedeni” hanem mondjuk azzal, hogy az a szerencsetlen aki felre akar lepni, visszafogja magat, mert pont ez kulonboztet meg minket az allatoktol elvegre, nem? Ilyen erovel ha rankjon a sz*hatnek, toljuk le a gatyankat es uritsunk az utcara, mert rankjon az allati oszton….Az ember intelligens leny, nem pedig allat, ha egyszer orok huseget fogad valakihez, tartsa is be. En a felesegem elott sok novel voltam egyutt, de mitoa hazas lettem, eszembe nem jutna, hogy mas nohoz egyaltalan hozzanyuljak. Nekem o kell, az o bore illata, az o melybarna szemei amit ugy imadok, az o gondolatai, az o egesz lenye….ezek az emberek akik igy velekednek, meg nem talaltak meg az IGAZ szerelmet. No es ferfi egyenlo, nincs koztuk kulonbseg, azert vannak, hogy tarsai legyenek egymasnak es boldogga tegyek egymas eletet, es utodokat nemzzenek. Ha ez az egyik fel reszere felborul (poligamia) ott baj van. Hulyeseg, hogy a ferfinek lehet, a nonek nem…mindent meg lehet magyarazni, mivel meg mindig patriarchalis tars.ban elunk. Bezzeg ha a nok allnanak elo ilyenekkel….lenne ott nemulass, hajajaj!

Nekem sok arab ismerosom, baratom, gyomorforgatonak es primitivnek tartja a poligamiat, szoval szerencsere boven vannak olyanok akik ellene vannak.

Kedves kerdezo, a baratod gondolkodik normalisan. Szerencses vagy, hogy ratalaltal:)

2010. márc. 9. 11:41
 38/155 anonim ***** válasza:
93%

Kedves 08:03 as,

mar neharagudj, de a testi munka a fizikai kulonbseg miatt alakult ugy ahogy alakult. Ha egy no nem tud szenet hordani akkor akkor azert se sirjon, ha a ferjenek masik 3 felesege van?

Es mi van a gyerek kihordasaval, es megszulesevel? na az aztan igazi fizikai munka...9 honapon at taplalni, eletben tartani, vedeni egy eletet... Termeszetesen az egyenloseget a kerdezo, a jogokra ertette. A fizikai munka egyertelmuen a ferfiake, mas meg a noke, de ez igy van rendjen.

2010. márc. 9. 11:52
 39/155 anonim ***** válasza:
Isten eleve két nőt teremtett Ádámnak, ha már ragaszkodsz ehhez a pédához. Igaz Ádam Évát választotta, mert jobban megfelet az igényeinek. Lilith-et pedig száműzték. De egyébként emlékezetem szerint a bibliában is van, akinek több felesége van, sőt a szolgálótól születik gyereke. Úgyhogy a biblia nem pont egy jó példa erre.
2010. márc. 9. 11:57
 40/155 A kérdező kommentje:

koszi:)

08:03 as nak uzenem, hogy termeszetesen ha pl a ferjem epp szenet cipel be a hazba, hogy meleg legyen, es van 5 mosatlan edeny a mosogatoban, amibol o is evett, nem fogok leallni vele vitatkozni, hogy mosogassuk el fele fele aranyban...nem igy gondoltam.

Nem tudom mar ezt hova ragozni, attol hogy vannak alapveto kulonbsegek ferfi es no kozott, a jogoknak ugyanolyanoknak kell lenni, kolcsonosen szeretni es tisztelni kell egymast. Egyik sem felsobbrendu mint a masik. Es igen, megvan minenkinek a tarsadalomban a helye, de ez a hely, nem szabad, hogy alsobbrendu, elnyomott hely legyen, mert az mindig boldogtalansagot szul...

2010. márc. 9. 11:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!