Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem tartjatok felhaboritonak,...

Nem tartjatok felhaboritonak, hogy az iszlamban 4 felesege is lehet az embernek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 16:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/155 A kérdező kommentje:

Persze, persze, es most jon az, hogy mi csak oldalbordak vagyunk....Tenyleg nem jo otlet a Biblia, mivel azt is FERFIAK irtak! egy patriarchalis tarsadalom ferfiai.

Hova vezet egyebkent ez az egesz? azt akarod megmagyarazni, hogy marpedig a ferfinak tobb no kell, a nonek meg egy ferfi?

2010. márc. 9. 12:01
 42/155 anonim ***** válasza:

Baromsag! kerdezo, kar ezen vitatkozni!

Mint mar mondtam en ferfi vagyok, es a kornyezetemben a legtobb ferfi, haver, munkatars, stb, boldogan el EGY noszemellyel. Azoknak meg akiknek tonkrement a hazassaguk, a no hutlenkedese miatt tortent tobbsegben, mert a holgyeknek viszketett odalennt. Nem a ferfi ment el "vadaszni" hanem a no.

NORMALIS, egeszseges ferfi, egy not akar, es normalis egeszseges no, egy ferfit. es ez igy van rendjen.:)

relax:)

2010. márc. 9. 12:10
 43/155 anonim válasza:
100%
Felháborító? Gondold el, hogy annak szerencsétlennek 4 anyósa, és négy apósa van.
2010. márc. 9. 15:06
 44/155 anonim válasza:
66%

Kedves kérdező!

Számomra egy feminista aktivistának tűnsz! Kiváncsi lennék rá, hogy minek kapcsán vetődött fel benned ez a kérdés? Lehet h személyes tapasztalat, bár ha nem vagy muszlim akkor nem értem.

Nagyon sajnálatos, h sok hozzászóló teljesen kisarkította a kérdést a szexualitás területére és arra, h csakis azért van többnejűség mert vki szexuálisan abnormális. Ja és a másik dolog, h azok az emberek akik, akiknek netán egynél több feleségük van, azok már állatok lennének. Többnejűség nem csak a megcsalatás miatt lehet, ez a legrosszabb eset. Történhet pl.: vki árva és nincs, aki eltartsa(mondjuk állami juttatásból nem lóvé) és ezért elveszi feleségül egy muszlim, s netán még szeretik is egymást, ez nem bűn. Másik eset ha valaki özvegy és már eléggé koros, akkor is el lehet venni feleségül, s persze h szexelni nem fognak! Megint egy másik eset, amikor egy nő már fizikálisan nem tud több gyermeket vállani és felajánlja a férjének, h nyugodtan vegyen el egy fiatalabbat, aki szül még neki gyereket(és ez a nő nem fogja magát kevesebbnek érezni, s nem is retardált mert iylet kért a férjétől). Alapszabály, h minden feleséget ugyanolyan ellátásban kell részesíteni, külön házat kell biztosítani és egyiket sem szabad előnyben részesíteni a másikkal szemebn. na már most tudom én h itt mindenki kifogja ezeket magyarázni. De a fent említettekre és arra h egy férfi képes lehetőségeihez mérten megfelelően bánni minden feleségével, ez csakis annak érthető meg aki féli Allahot, mert ha kezetekbe vennétek a Kegyes Koránt, akkor rájönnétek, h semmi sem ok nélkül lett megírva, mindennek megvan az értelme, és semmi perverzitás, abnormalitás, önzőség nincs benne. Az iszlám társadalom alapját a családok képezik és a Kegyes Korán tilt mindenféle paráznaságot házasság -előtt, -közben, és után is! És még egy momento a többnejűség kérdésének történelmi háttere és oka van:egy csatában sok muszlim férfi meghalt és nagyon sok feleség ott maradt a gyerekekkel eltartás nélkül és sokkal kevesebb volt a férfiak lélekszáma, mint a nőké( ami valljuk be a mai társadalomban sincs másképp) és így megengedett lett a többnejűség. És ha már annyira fel vagytok háborodva akkor tudjátok azt is, h amikor valaki második feleséget akar, az új leendő feleség is maga dönt arról, h szeretne -e második v harmadik feleség lenni. És azt hiszem az egész kérdés lényege itt van: mindenki maga dönti el, h szeretne -e valamit vagy nem! És Isten megadta a döntés szabadságát!

Nem értem miért egy vallást kell emiatt támadni, hiszen itt meg van adva a választás lehetősége: vagy igen, vagy nem. nincs kényszer.

Mellegles sok nem-muszlimnál is ugyanúgy előfordul ez; ők pedig tudomást sem vesznek arról, hogy igazságosan, egyenlően bánjanak feleségeikkel. A mormonoknál - bár egyszer állami nyomásra eltörölték- valójában még mindig engedélyezett a többnejűség, nekik akár 25. is lehet....

2010. márc. 9. 17:34
 45/155 anonim ***** válasza:
kedves utolso, te muszlim vagy ugye?
2010. márc. 10. 10:08
 46/155 A kérdező kommentje:

Ha nem hodolok be a sovinizmusnak, es ellenkezni merek, egybol egy feminista aktivista vagyok....

Tkp, mar unom a temat, nem erdekel ki hogy cseszi el az eletet, a lenyeg, hogy en normalis gondolkodasu pasikkal vagyok korulveve. A tobbi meg mehet a levesbe, de legalabbis el jo messzire tolem:)

2010. márc. 10. 10:33
 47/155 anonim ***** válasza:

Most akkor a férjed házhoz akar hozni egymásik asszonyt? Mert azt állítottad nem akar. Akkor téged ez a dolog közvetlenül nem érint.

Más muzulmán nők, akiket lehet, mivel ebben a kultúrkörben nőttek fel, nem is zavarja ez a dolog, nevében meg mit protezsálsz? Mi közöd van neked egy teljesen más világban élő, más kultúrában élő emberekhez? Ráadásul, ilyen hülyeséggel foglalkozol, mertha már annyira a világ jobbá tétele érdekel, miért nem az a kérdésed: nem felháborító, hogy a pulitzer díjas fotó egy olyan gyermeké aki kúszik a mentőcsapatok felé és mögötte ott áll a keselyű, hátha elpusztul és meg tudja enni?

Nem hiszem, hogya világnak és maguknak a muzulmán nőknek ez lenne a legnagyobb problémájuk. Inkább az, ami a tied is, otthon unatkozó milliomos háziasszonyok, akiknek fogalmuk sincs mi folyik a való életben. És bánatukban évente kétszer felvásárolják a Harrods áruház árukészletét a nyomrult feleségek. Nagyon jó dolguk van nekik egyébként, nem tudom mit csinálnának, ha nem ez lenne az egyetlen dolguk az életben. Hanem napi 10 óra munka, gyereknevelés, férjről gondoskodás, háztartás a két szobás panellakásban. És még másik feleség sincs akihez küldheti a férjét, mert hulla fáradt este tízkor mire végez és reggel 4-kor meg már kelnie kell. Azért kapj már a fejedhez kicsit.

2010. márc. 10. 12:06
 48/155 A kérdező kommentje:

na ne kezdjunk mar el szemelyeskedni...en felvetettem egy kerdest, ha nem tudsz normalisan hozzaszolni ok, nem eroszak a disznotor. De ez a tipikus rosszmaju talagatas, meg kialakitok egy kepet az agyamban es rahuzom az illetore... nagyon gyerekes. Semmit nem tudsz az eletemrol, szal legyszives ne szemelyeskedj. Ez az oldal nem erre valo.

A szavaimat se forgasd ki, nem mondtam hogy ez a legnagyobb problemaja a vilagnak vagy nekem....ez az oldal tudtommal nem csak a "legtragikusabb problemak" megvitatasara van. Azert vettem fel a kerdest, mert muszlim orszagban elek es erdekelt mas hogy velekedik.

Arad beloled a rosszindulat es megkeseredettseg.

2010. márc. 10. 12:14
 49/155 anonim ***** válasza:
55%

És ott a muszlim országban, ahol élsz, körül nézel és a nőknek ez a legnagyobb problémájuk?

Nem az hogy tanulatlanok, nem utazhatnak egyedül, csadort, fátylaT, burkát akármit kell hordaniuk, megkövezhetik őket a legapróbb hibáért és még sorolhatnám.

Pont ez az egyetlen ami gondot okoz nekik?

És az említett fotó is Szudánban, egy muzulmán országban, készült.

Ne hülyits már, ez nem személyeskedés, de ez a legostobább gondolat, ami felvetődhet egy normális gondolkodású emberben, mint probléma, ha a muzulmán országokra gondol.

Éhezés, nyomor, elnyomás, metélés, csonkítás -igen, de a négy feleség. Úgyhogy, okénem erről szól az oldal, de úgy tálalni ezt a dolgot, mintha valós és sürgősen megoldásra váró probléma lenne, sekélyes gondolkodásra vall.

2010. márc. 10. 12:29
 50/155 anonim válasza:
89%

Kedves valaki!

Mennyiben befolyásolna az téged v akárkit, h az én személyem egy muszlim emberé vagy sem? Erre kíváncsi lennék.

Nagyon sajnálom azt a lányt, aki ezt a kérdést feltette ide és folyamatosan csak hárít, szegénynek nagyon ingerszegény lehet az érzelmi élete. Nem értem h milyen választ várt Ő? Ahogy észreveszem nem igazán tudja elfogadni egyiket sem, esetleg csak azt h jaj már megint a férfiak, mert nekik mindent lehet, stb... Pedig a nők is sokat vetettek a latba ezügyben, dolgozni akarunk, mi is képesek vagyunk erre és közben ellátom az otthoni dolgokat is és szépen lassan túl nőtt rajtuk ez az egész. Nagyon nehéz dolgozni és háztartástellátni, gyereket nevelni, szépnek lenni egyszerre. Ez csak egy általános megközelítés, ami arra igyekszik felhívni a figyelmet, nem hibáztatva a nőket, hogy ebből a mókuskerékből nehéz kilépni, mert esély sincs arra h egy nő ne dolgozzon-ha muszáj- szóval h rengeteh frusztráció és keserűség származik a napi stressz és teljesítmény drukk adta akadályokból. És ezért sok európai nő tiszteletet érdemel, h több lábon képes állni, de viszont ők sem hiper szuper valamik, egyszer az ő erejük és türelmük is elfogy. Ennyi volt a nagy átlag, az európai gondolkodás, a női emancipáció, feminizmus stb.Hangsúlyozom semmi lenézés nincs bennem.

Most jöjjön az iszlám oldaláról. Az iszlámban azt mondják drága feleségem(im) ha én megtehetem h eltartalak téged(titeket) akkor ne menjetek el dolgozni, de ha mégis szeretnétek én abban nem akadályozhatlak meg téged(titeket). S ha egy muszlim nő otthon van, akkor főz, mos és takarít, mert emberi természetből fakadóan azért ez volt régen is a nők"dolga", és nem utolsó sorban nevelik a gyerekeket, minden nap jut ideje önmagára, arra h csinosítsa magát annak az egyetlen férfinak, akit szeret, s nem a Váci utca egész népének, és tisztelettel, megbecsüléssel és szeretettel várja haza férjét. És mindenki higgye el ez mindenki saját választása, a muszlim nőknek nagyon is jó, szeretik Allahot, s aztán szeretik férjüket, elégedettek az életükkel, szeretik a kendőjüket, és tiszteletben tartják más kultúráját, szokásait. Nem unatkoznak otthon és ők is szeretnek vásárolni, parfümöt hasznáni, beszélgetmi, csacsogni...- élvezik az életet, amit Allahtól kaptak, betartva az ő útmutatásait, ami nme ró rájuk semmilyen béklyót és köteléket. Ők eltudják fogadni ezt az egészet, s nem kell ezért őket bántani s sajnálni sem és felháborítónak nevezni sem. Véleményem szerint tiszteletre méltó az, h a mai nyitott társadalmi rendszerben igenis megőrzik értékeiket, s kincdeiket-s itt nem anyagi lehetőségekre, hanem szemérmességre és arra, h nem mutatogatják magukat. Remélem sikerült értelemes hozzászólást kommentelni az eszmecseréhez.

2010. márc. 10. 14:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!