Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem tartjatok felhaboritonak,...

Nem tartjatok felhaboritonak, hogy az iszlamban 4 felesege is lehet az embernek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 16:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/155 anonim ***** válasza:
84%
Előzőhöz hozzátenném - ha rosszul bánnak a nőkkel, akkor nem muzulmánok. Nem olvasták a Koránt. Divatarabok. Hasonlóak a legtöbb keresztényhez, mondják, hogy miben hisznek, de nem úgy viselkednek.
2010. márc. 5. 01:35
 12/155 anonim válasza:
58%

Szerintem inkább tisztelni kellene az iszlámhitű férfiakat, hogy kibírják egynél több nő csacsogását:D

21/f

2010. márc. 5. 02:59
 13/155 anonim ***** válasza:
96%

nem felháborító!

ez a tradíció náluk,ebbe születtek bele!

Amúgy a családon belüli erőszak,meg a kényszerházasság nálunk is látezik,csak tabutéma.

2010. márc. 5. 07:21
 14/155 anonim ***** válasza:
93%

Ők azt válaszolják, hogy a keresztényeknek is sokszor van négy, csak nem egyszerre...

Amúgy az lenne felháborítóbb, ha kötelező lenne a négy feleség.

2010. márc. 5. 09:10
 15/155 A kérdező kommentje:

koszi a kommenteket

es azt mivel magyarazzatok, hogy a nonek nem lehet 4 ferje? konyorgom, ez diszkriminacio.

Az oszovetsegrol es a hasonlo "konyvekrol" meg meg vagyok gyozodve, hogy ferfiak irtak! megpedig egy patriarchalis tarsadalom ferfiai!

A hit nekem szivbol jon. Nem tudom elhinni, hogy Isten tenyleg helyesnek tartana, ezt az allatias dolgot. Isten szemeben mind no mind ferfi egyforma, nincsenek egyiknek sem kivaltsagos jogai, marpedig a vallasok tokmind1 meik, 90%ban a ferfinek tobb jogot ad mint a nonek, es nem egyenloen kezeli a ket nemet

2010. márc. 5. 09:44
 16/155 anonim ***** válasza:
38%
Sokan vernyákolnak, hogy az arab országokban a nőknek ilyen meg olyan rossz. Azonban szerintem még mindig jobb, mint ami itt megy, hogy lassan már minden nő egy qrva, és úgy viselkedik mind, mint valami buta liba...
2010. márc. 5. 09:50
 17/155 A kérdező kommentje:

az igaz, hogy sok a konnyuveru no, de ugyanennyi ferfi is van, csak azokra nem mondjuk, hogy qrva. Egyebkent meg egyik veglet sem jo, mindig az aranykozeput a jo. es hidd el itt is megy a megcsalas rendesen mind2 fel reszerol, csak maskepp.

Pl a ferfi csadorba oltozik, olyanba ami elfedi az arcat is, es igy megy el a no hazaba. A no ferje azt hiszi, hogy a felesegehez csak egy baratnoje jott es ugye a ferj nem lethatja az arcat. Majd a ket "no" szepen felrevonul es teszi a dolgat...van fantaziajuk:)

Az elozo kommenteloknek uzenem, hogy azert vagyok itt, mert ide kot most jelenleg a munkam, de nemsokara tovabballok, mert mar nehezen birom.

2010. márc. 5. 09:56
 18/155 anonim ***** válasza:
81%

Ha arab országban vagy miért nem kérdezed meg valakitől, hogy miért lehet egy férfinek 4 felesége?

Az araboknak mindössze 3%-a az, akinek több felesége van! Ez tudod milyen kis arány az ő népességüköz képest?

A régi időkben (és az arab országokban még most is túlnyomó részt) a férfiak tartották el a nőket és nem forditva. A férfi ment dolgozni és a nő otthon nevelte a gyerekeket! Ahhoz, hogy valaki elvehessen egy második feleséget meg kell teremtenie a feltételeket! persze itt én a hivőkről beszélek és nem azokról, akik bele születtek ebbe a vallásba és mégsem követik a szabályokat! Tehát, valaki itt jól is irta, hogy az anyagi háttérnek meg kell lennie! Mindkét feleség otthon marad, nem dolgoznak és a férjnek kell őket eltartania, meg persze a gyerekeket is, ha vannak! a két feleségnek elvileg külön ház kellen, hogy járon, hogy nyugalomban élhessenek, de ez megegyezés kérdése! Nos, ami az egyik feleséget megilleti, úgy a másikat is! tehát, ha az egyik kap egy szép arany gyűrűt, akkor a másiknak is egy olyan kell venni! nem lehet különbséget tenni kettőjük között! sem lelkileg, sem testileg, sem anyagilag! mindent egyformán kell nyújtani nekik! Ezért is ritka már a többnejűség!

És, hogy ez miért alakult ki? miért lehet több feleségük? nem azért, mert a férfi felsőbbrendű és miért ne legyen neki jó! azért, mert a régi időkben a sok háborúzásban rengeteg férfi (apák, férjek) haltak meg! igy azok a nők, akik házasságban éltek egyedül maradtak a gyerekeikkel! Hogy ők ne egyedül, rossz körülmények között neveljék fel a gyereküket, igy mondjuk egy férfi, aki már házas elvehette őt feleségül és gondoskodhatott róla! Ez csak egy példa! de neked ezt sokkal jobban kellene tudnod, ha ott vagy egy arab országban!!! És, hogy miért nem lehet egy nőnek 4 férje? csak gondolj bele, hogy te képes lennél-e eltartani több embert is, akik nem dolgoznak!? Isten nem különböztette meg a nőket és a férfiakat, mindössze arról van a szó, hogy mindkét nemnek megadta a saját feladatát, amit ellásson! A férfi dolga, hogy keményen dolgozzon és biztositsa a családjának az otthoni jó körülményeket és a nő dolga, hogy az utódokat nevelje és a házat rendben tartsa! csak ez már a mai világban nem igy működik! de nem értem azt sem, hogyha ennyire felvagy háborodva miért nem jársz utána a dolgoknak az internet, hogy tisztában legyél a helyzettel, mielőtt elitélsz valamit! Jah, igen.. az én életembe sem fér bele ez a dolog, mert nem tudnám elképzelni, de ettől függetlenül elfogadom Isten döntését.

2010. márc. 5. 10:42
 19/155 anonim ***** válasza:
7%

Én azzal se értek egyet, hogy a férfiak könnyűvérűek itt. Ez ellen valamit tenni kéne, mert teljesen tönkremegy a világ már. Néha komolyan köpnöm kell attól, ami itt megy.

Az araboknál amúgy a férfiakat is megbüntetik ha megcsalja a feleségét, pl. akár le is vághatják a nemi szervét... :)

2010. márc. 5. 10:58
 20/155 A kérdező kommentje:

kedves utolso.

En teljesen tisztaban vagyok mindazzal amit leirtal. A kerdes nem az volt, hogy" nem ertem, magyarazzatok el" hanem, hogy "nem tartjatok e felhaboritonak"

Tudom, hogy ugyanolyan basamodban kell reszesitenie a felesegeket, stb, ettol fuggetlenul akkor is gyomorforgatonak es aberraltnak tartom en szemely szerint a poligamiat. Es sajnos, szemelyesen ismerek tobb olyat is, aki tobb feleseggel el egyutt, pusztan kejsovar celbol...tudtommal nincs sem haboru, sem barmilyen negativ helyzet. Es a szuletendo gyerekek elott is egy beteg kep alakul ki.

Az meg hogy, a no dolga csak az otthonra korlatozodik, a ferfi meg keresi a penzt, mar reg nem igy van. Es ha Isten szerint ez volna a helyes ut, akkor meg mindig igy lenne, es igy is maradna amig van ember a Foldon. De szerencsere valtozik a helyzet, a nok javara.

Sztem mind2 felnek azt kell tennie ami boldogga teszi. Ha a no otthon akar maradni, hat maradjon, ha dolgozni akar, dolgozzon, ebben semmi rossz nincs. A gyereknevelesben, ill. az otthonteremtesben is mind2 fel ugyanolyan felelos, elvegre egy csalad. Nem CSAK a no feladata a haz rendben tartasa, elvegre a ferfi is ott el, nem? ugyanugy mocskolja, akkor neki is ugyanolyan feladata a rendbentartas. Persze ha a no nem dolgozik, akkor mas a helyzet.

Itt, belekenyszeritik a noket egy olyan eletstilusba amit ok nem akarnak. Pl sokan nem is tanulhatnak, mert minek? ugyis csak otthon lesz, fozni meg takaritani meg gyereket pesztralni fog...sztem ez nagyon nagyon nincs rendjen igy. Szomoruva tesz, hogy belenezel a nok szemebe, es tomeny boldogtalansagot es elegedetlenseget latsz...Nem hiszem el, hogy Isten ezt akarna..

2010. márc. 5. 10:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!