Megrögzött ateistaként gyakran kifigurázom a vallást és a vallásos embereket. Szerintetek rossz amit teszek?
"Biokémiai úton százféleképpen el lehet jutni az elemektől bizonyos vegyületekig, és ezerféleképpen variálható a fizikai körülmények függvényeként, mert bizonyos hőmérsékleten, nyomáson, akár sugárzás vagy egyéb tényező hatására másképpen zajlanak le a reakciók. Te ennél sokkal kézzelfoghatóbb és kézenfekvőbb hogy valami lény megtervezte majd előállította az egészet, aki ő maga öröktől fogva létezett."
Erről beszéltem!
Valójában nem is arról beszélsz, ami az idézet tárgya volt. Alapvetően CSAK KÉTFÉLE ok hozhatta létre azt, amit ma magunk körül látunk. Az anyag véletlen "összeállása" és magától való komplexé alakulása, amit ténykén tálal a materialista természettudomány, pedig csupán egy semmivel sem alátámasztható mese! Nem, nem "elmélet", mert egy elméleti feltételezéshez is több bizonyíték kell ennél.
Vagy pedig intelligens, értelemmel rendelkező első ok a másik variáció. Ennyi!
Hogy mi a valószínűbb? Azt vezeti le a linkelt oldal.
Mert, ahogy mondtam is már: 100%-ban bizonyítani semmit sem lehet, de a valószínűsége nagyon határozottan az egyik oldalra billen, minél többet tudunk meg a világ elképesztő komplexitásáról és az élet egymásra utalt struktúráiról.
Igen, ugyanis aki nem hisz semmiben annak céltalan lesz az élete, ugyanis egy idő után másban sem fog hinni, és én mint igen vallásos ember, azt gondolom, hogy jó valami féle dolgot elhinni, mert attól egy alapvető lelki megnyugvásod lesz, pl.: tudod, ha valami rossz érne van kihez imádkozni, segítséget kérni, mert akik nem hisznek, azokból lesznek a depressziósok is, mert azt hiszik, hogy minden problémát egyedül nekik kell megoldani, minden segítség nélkül. Ezután szokták azt mondani, hogy na de ki is az az Isten, van-e, mert nem látom? Ha becsukod a szemed, akkor sem látsz semmit, de tudod, hogy mi van körülötted, hiszen az előbb még láttad. A vallás csak annyival külömb, hogy abban "a szemed becsukása előtt sem látsz semmit" csak az az érzés amit a vallás ad azt ide leírni nem lehet, azt érezni kell és nem látni.
Ezt tudom mondani, szerintem ez csak a te döntésed, hogy továbbra is mindennek az okát keresed, vagy inkább teljes, minden para nélküli életet élsz!
Ez neked örömet okoz? Egyszerúen nem értelek, mi a nyavanya bajod van a vallásos emberekkel, nem találsz más elfoglaltságot a kifigurázás helyett? Mindenki abban hisz, amiben akar. És ha a vallásos emberek állnának össze téged kifigurázni?
Gratula.
"Igen, ugyanis aki nem hisz semmiben annak céltalan lesz az élete"
Gyereket nevelni, karriert befutni, hobbiknak élni. Ezeknek semmi közük Istenhez, de láthatod, mégiscsak célok. Vagy nem?
"alapvető lelki megnyugvásod lesz"
Már akinek ilyen forrásból van szüksége rá. Láthatod, sok embernek nincs.
"mert akik nem hisznek, azokból lesznek a depressziósok is"
Azt hittem a depresszió az ingerszegény környezet és traumák miatt alakul ki, de oké, elfogadom, ebben is Isten a ludas. Illetve a hiánya szegénynek.
"Ha becsukod a szemed, akkor sem látsz semmit, de tudod, hogy mi van körülötted, hiszen az előbb még láttad. A vallás csak annyival külömb, hogy abban "a szemed becsukása előtt sem látsz semmit" csak az az érzés amit a vallás ad azt ide leírni nem lehet, azt érezni kell és nem látni. "
Nos, ezért hívják a hívőket elvakultaknak. Magam sem tudtam volna ezt szebben leírni.
Egyes hívők sajnos világos tanújelét is adják saját hiszékenységüknek! Ez van.
De a kérdező ugyan adjon már választ erre:
"Nyugodtan álljanak össze, és csúfolják ki a tudományos bizonyításokat."
Miféle "bizonyítékokra" gondolsz, mely nem teszi fantáziadús mesévé a "tudományodat"?
Tán azzal akarsz mindig érvelni, hogy nem vagy hajlandó elolvasni sem azokat a szövegeket, melyek eddig is igazolták magukat?!
Végig is lehet ám követni mind a 19 "istenbizonyítékot", melyek legvégén pl. az "információ" eredete a kérdés. Vajon hány ilyen kategóriát tudnál megcáfolni?
Sziasztok.
Ha jól látom most pontosan azt teszitek amit a kérdező állít magáról - kifigurázzátok egymást!
Ez jól mutatja, hogy nem csak az ateisták teszik ezt hanem sokszor - sokkal gúnyosabban - a keresztények is ezt teszik.
Érdemes elolvasni újra az első válaszokat hátha segít saját magunkon is alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!