Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megrögzött ateistaként gyakran...

Megrögzött ateistaként gyakran kifigurázom a vallást és a vallásos embereket. Szerintetek rossz amit teszek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 21:51
 81/138 anonim válasza:
Nem rossz dolog, csak fölösleges.
2010. okt. 8. 02:54
 82/138 anonim ***** válasza:
81%

Kinek rossz? Neked, vagy a hívőknek? Komoly hívőt nem tudsz megsérteni azzal, hogy kigúnyolod, Ha utána néznél kicsit a történelemben, a keresztyéneket kezdetben szórakozásból cirkuszi arénákban végezték ki, és ők ezért sem sértődtek meg, és nem haragudtak, énekelve haltak meg. Vagy ha ismernéd a Bibliát, amit oly nagy szeretettel kritizálsz, akkor tudnád, hogy Jézust, hitem és a keresztyén hit alapját, miután megkínozták és keresztre feszítették, még ott sem hagyták békében meghalni a hozzád hasonlóan intelligens emberek, hanem azt tették amit te, gúnyolódtak rajta. Jézusnak mi volt a válasza erre? Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekesznek. Ha engem kérdezel, amit Jézus tett sokkal tisztességesebb és emberibb, mint gúnyolni a másikat, amit te teszel. De ha te így jobban alszol, tőlem tegyed.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. okt. 8. 05:09
 83/138 anonim ***** válasza:
100%

Engem igazából az érdekelne, hogy szemtől szembe gúnyolod ki őket, vagy csak "saját magad számára" a hátuk mögött?

Utóbbival semmi bajom, én is szoktam, és őszintén szólva egyre gyakrabban, mert szörnyen dühít az a nyomulás, amit újabban produkálnak. Én egy olyan városban élek, ahol anno az átkosban nagyon nem komálták a hívőket, most meg egy közlekedési lámpát se adnak át, míg a helyi papság be nem szenteli. Szóval az egészet nagyon álszentnek érzem, mert ilyen rövid idő alatt nem alakulhatott ki ekkora hitélet nálunk, ami mindezt indokolná.

Viszont szemtől szembe már nem is vitázom velük, max az orrukra csukom a kaput. Hússzor mondtam már, hogy ateista vagyok, mégis a nyakamra járnak téríteni, sokszor ugyanazok az emberek. Akkor most ki nem tartja tiszteletben a másikat?

Ami a Bibliát illeti:

Bölcs Robert Merle egyik könyvéből idéztem már egyszer a Gyik-on, de idekívánkozik megint:

"Forgasd a Bibliát, ha nem a vallásossága, akkor a bölcsessége miatt"

Sok okos dolog van benne, csak minden vallás vezetői a saját ízlésük szerint magyarázzák.

És egy másik idézet, ezúttal Jókaitól:

"Hát én csak azt mondom, hogy ha a te hercegnődnek igazán van szíve, el fogja dobni az egymillióját, mihelyt találni fog egy férfit, aki megér harminc ezüstpénzt. Úgy hiszem, ez a legmagasabb becsára egy férfinak; miután a mi urunk Jézust is annyiért adták el.

– Te! A Jézust hagyd ki a diskurzusból; mert az nekem Istenem, akit én imádok.

– Nekem pedig emberem, akit követek."

(Jókai Mór: Egy az Isten)

Valaki itt ezt írta:

17. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot,hanem hogy megtartassék a világ általa

Lehet, hogy rosszul értelmezem - akkor bocs - de ha ez így van, akkor mért voltak Jézus és Isten nevében keresztes háborúk, mért gyilkolásztak halomra több ezer embert rájuk hivatkozva, és főleg, mire az antiszemitizmus, arra hivatkozva, hogy a zsidók "nyírták ki " Jézust, ha állítólag nem azért küldte egy fiát....stb.

A 6000 évet meg azért is butaságnak tartom, mert tudományosan bizonyított, hogy nem csak a dínók voltak régebben, hanem még az ember is korábban keletkezett.

Összeszedve: Míg a hívők összevissza beszélnek, egymásra cáfoló nézeteket vallanak és egymást is fojtogatva akarnak meggyőzni minket "bűnös" ateistákat, Addig ne csodálkozzanak, ha néha, mikor már a fülünkön csordul ki, odacsapunk egy-egy vitriolos mondattal.

Rendszert azért ne csinálj belőle, ne váljon szokásoddá a gúnyolódás, mert azzal csak magadnak ártasz.

2010. okt. 8. 09:58
 84/138 A kérdező kommentje:

05:09-es 47%-os

Arra a Jézus Krisztusra gondolsz, akit nem említ egyetlen az ő idejében élt rengeteg történetíró közül egy sem? Pedig az biztos megért volna pár sort, hogyha valaki csodákat téve mászkált az utcán.

2010. okt. 8. 15:22
 85/138 anonim válasza:
Ha az embert Isten teremtette, akkor ki teremtette Istent?
2010. okt. 8. 18:15
 86/138 anonim ***** válasza:

Ha az anyag és csakis az anyag véletlenül hozott össze mindent, akkor honnan van az anyag?

Ja, és légyszíves meséld el nekem, milyen volt ez a "véletlen"?!

2010. okt. 8. 18:51
 87/138 anonim ***** válasza:
94%

Arról a Jézus Krisztusról beszélünk, akiről rengetegen tanúskodtak, egy nagyrészt és alapjaiban hitelesnek elfogadott könyvben.

Kérdezd meg magadtól: ’Képes lenne egy ember, aki soha nem létezett, ilyen jelentőségteljes hatást gyakorolni az emberi történelemre?’ A The Historian’s of the World című kézikönyv megjegyzi: „Jézus tevékenységének történelmi hatása még szigorú világi szempontok alapján is sokkal hatalmasabb, mint bármely más történelmi személyiségé. Születésével egy új korszak kezdődött el, amelyet a világ főbb civilizációi elismernek.”

Igen, gondold csak el! Még ma is azon az éven alapulnak a naptárak, amelyet Jézus születésének gondoltak. „Ez év előtti időpontokat Kr.e. vagy Krisztus előtt jelzéssel jelöljük. Ez év utáni időpontokat A.D. vagy anno Domini (az Úr évében) jelzéssel írjuk” — magyarázza a The World Book Encyclopedia.

A kritikusok mindazonáltal rámutatnak arra, hogy minden, amit igazán tudunk Jézusról, az a Bibliában található. Azt mondják, hogy egyetlen korabeli mű sem tekinti őt úgy, hogy létezett. Még H. G. Wells is ezt írta: „Az ókori római történetírók egyáltalán nem ismerték el Jézust; nem hagyott nyomot korának történelmi feljegyzéseiben.” De igaz ez az állítás?

Bár a korai világi történetírók által Jézus Krisztusra utaló hivatkozások elég csekély számúak, mégis léteznek. Cornelius Tacitus, az elismert első századi római történetíró ezt írta: „A (keresztény) név Krisztus nevéből származik, akit Pontius Pilátus helytartó kivégeztetett Tiberius uralkodása idején.” Suetonius és az ifjabb Plinius, annak a kornak két másik római írója szintén hivatkozott Krisztusra. Továbbá Josephus Flavius első századi zsidó történetíró írt Jakabról, és úgy azonosította őt, mint „aki testvére Jézusnak, akit Krisztusnak hívtak”.

A The New Encyclopædia Britannica így következtet: „Ezek az egymástól független beszámolók azt bizonyítják, hogy az ókori időkben még a krisztusi hit ellenségei sem tagadták soha Jézus történelmiségét, csak a XVIII. század elején, a XIX. század folyamán és a XX. század elején volt ez először vita tárgya, mégpedig nem kielégítő okok alapján.”

Látod, még ezt sem tudtad pontosan - drága kérdező!

2010. okt. 8. 19:01
 88/138 anonim ***** válasza:
40%

Ha megkérném a 43%-os szektás barátunkat, hogy definiálja a "véletlen" fogalmát, nagy bajban lenne.

Nem véletlen. Sőt, törvényszerűség. Ha valaminek az esélye egy az egymilliárdhoz, akkor egymilliárd helyzetből egyszer az a bizonyos dolog fog megtörténni, ahogy meg is történt, és valószínűleg az univerzum sok más pontján is hasonló a helyzet.

De ettől a "véletlen" ütőkártyától felfordul a gyomrom, a fanatikusok csak ezt a szót képesek használni, márpedig "véletlenül" semmi nem történik ugye az egész kib*szott univerzumban, véletlenül nem ejtesz el poharat, véletlenül nem csúszol el a jégen.

Ami véletlen az NINCS! Égessük el máglyán azt az eretneket, amelyik olyat mer állítani, hogy az anyag a fizikai és kémiai törvényszerűségeknek engedelmeskedve szervezi önmagát!

Máglyára vele, karót a szívbe, törjük kerékbe!

Primitív szektás majmok.

2010. okt. 8. 20:48
 89/138 anonim válasza:
100%

Próbáltam végigolvasni az összes hozzászólást, de úgy látom igazi választ nem kaptál.

Elárulom:én ateista vagyok, mégpedig öröklötten, a szüleim is azok. Volt egy időszak amikor nagyon sokat kínlódtam magamban emiatt, már csak azért is mert fura ellentmondásként szigorú "katolikus" nevelést kaptam. Ahogy a szüleimet is nevelték... (ezt értsd úgy, hogy a 10 parancsolat szerimt).Jó lett volna tartozni valahova, de nem tudtam befogadni egyetlen vallási nézetet sem, bár sokfélét sikerült megismernem. Átestem egy ilyen korszakon is mint te, amikor leálltam vitázni, vagy "eszmét "cserélni a másik oldal képviselőivel. Talán kerestem a saját istenem.... Családomon belül, négy fal között a kifigurázás és a gúny is elfogadott volt minálunk...

Azóta eltelt jó pár év és volt hogy már irigyeltem azokat akiknek volt hite(valódi!). Bár templomi esküvőre most sem megyek be, számomra a polgári sokkal melegebb és meghittebb tud lenni.

Aztán úgy hét éve a 7 éves fiam egy húsvéti film hatására meg akart keresztelkedni, én pedig nem álltam az útjába. Bár a téma erősen tabu lett nálunk Ő tiszteletben tartja az én hitetlenségemet én pedig úgy egy hónapja erőt véve magamon templomot díszítettem a konfirmálására.

Tudom, össze-vissza írtam, de a lényeg az hogy a megfelelő társaságban nem gondolom, hogy rosszat teszel. Viszont vallásos emberek előtt neveletlen, illetlen dolog ilyet tenni.

Egyik kedvenc filmem:a Kapcsolat,van benne egy kérdés amit az ateista tudósnőnek tesz fel hívő barátja(nagyjából így hangzott):

Az emberiség 96%-a hisz valamilyen felsőbb hatalomban, vajon Ők tévednek vagy a 4 % ??

2010. okt. 8. 21:21
 90/138 N.Balu ***** válasza:
60%

Nem baj. Addig, amíg ezzel csak a vallásos emberek figyelmét hívod fel arra, hogy ha akarják, közvetlen vonaluk is van Istenhez. Ha akarják... nem egyszerű.

Hogy a birka tömeg mindezt hogyan fogadja, és megköveznek-e érte, az megint külön dolog. Én az ilyesmihez nem lennék elég bátor. Ugyanis tudom, hogy Isten állatkertjében kegyetlenül alacsonyak a kerítések.

2010. okt. 9. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!