Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi rossz van a pokolban és mi...

Mi rossz van a pokolban és mi jó van a mennyben?

Figyelt kérdés
bocs de nekem az hogy örökké istennel leszek vagy az exangyaláva>aki elvileg az ördög nekem nem túl meggyőző. szóval ha valaki ért hozzá az írjon
2010. dec. 3. 17:05
1 2 3 4
 1/31 tetris ***** válasza:
62%

A pokolban üstökben rotyognak a rosszak.

A mennyben egy szép kert van, és nagy a boldogság.

2010. dec. 3. 17:16
 2/31 arbeitmachtfrei ***** válasza:
62%
A pokolban több az ismerős....
2010. dec. 3. 17:25
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg hol érzed magad, többnyire. A pokolban, vagy a mennyben? Mi az általános alaphelyzet? Azt tudom, hogy mindenkinek vannak ilyen - olyan pillanatok, órák, esetleg napok. De alapjában hogy érzed magad? Félsz? Aggódsz? Szorult, feszült vagy? Emberkerülő? Vagy épp az ellenkezője? Bizalommal vagy a világ iránt? Szereted önmagad olyan magabiztossággal, hogy másokat is tudsz szeretni? Szeretnek az emberek veled lenni? Nem 1-2, hanem általában? Mielőtt tovább akarnál menni, ezekre kell felelned. Magadnak. És akkor majd kiderül számodra is, hogy mi a jó/rossz ebben vagy abban, és még az is kiderül, hogy hol és mikor van a pokol, vagy a menny!
2010. dec. 3. 17:38
 4/31 A kérdező kommentje:
hátőő.. nemhiszem hogy szoronganék,optimista is vagyok szóval gondolom ez jó..bár az relatív hogy kinek mi a jó szóval akár rossz is lehet. és még mindig nem tudom hogy mi jó történik velem majd a mennyben ... mert egy rakás halott szelleme nem túl megnyugtató gondolat.
2010. dec. 3. 17:45
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha már te is egy halott szellem leszel, megnyugtató lesz, gondolom?! Ugyanis, ha a túlvilágról beszélsz, nem a jelenlegi formádban leszel ott. "hozzáöltözöl" majd az ottani szituhoz, nem? No para!
2010. dec. 3. 17:52
 6/31 A kérdező kommentje:
mondjuk én nem hiszek benne csak nem értem miért jó ez nekem. mert ha egy halott szelleme vagy lelke vagy akármije leszek akkor inkább egyedül legyek...na mindegy a kérdésem az volt miért jó nekem a menny és miért rossz a pokol?
2010. dec. 3. 17:57
 7/31 anonim ***** válasza:
78%

Ha egy kicsit vársz, az egyiket biztosan megismerheted:-)

Akik a mennybe készülnek, azok gyúrnak rá - hittel.

Akiket nem érdekel, azok nyilván nem egy örökkévalóság távlatában szemlélik a földi pályafutásukat.

Mivel a szóban forgó helyekről, csak "kevesen" tértek vissza, ezért elég korlátozottak az információk.

Ha el tudsz képzelni, egy olyan állapotot, amikor az emberi fájdalom, megaláztatás és szenvedés legdurvább, és legkegyetlenebb módon jelenik meg, amit be kell szorozni 100-al, majd az egészet a végtelenre kell emelni, és mind ezt egy olyan társaságban akiket utálsz és egy olyan konkrét helyen, ahonnan nincs eltáv. - kb. ez a pokol.

Képzeld el, hogy te vagy a Hipervándor, Hancock, Superman, egy személyben és mondjuk rád bízzák, hogy hozz létre egy galaxist, népesítsd be, gondoskodj róla és amikor a szeretteiddel és barátaiddal összejöttök a mennyben és egymás szavába vágva mesélitek az élményeiteket, akkor érzed, hogy mennyire megérte mind azt az áldozatot és fáradozást, amit azért tettél, hogy ott lehess - a mennyben.

Szerintem élőben készíts interjút mindkét tábor képviselőivel és megdöbbentő tapasztalatokkal leszel gazdagabb.

2010. dec. 3. 21:16
 8/31 A kérdező kommentje:
látszik hogy a kinek mi a jó és rossz mennyire más és nem lehet egy olyan helyet teremteni ami mindenkinek egyértelműen jó lenne vagy rossz.én pl nagyon tudom utálni a nyüzsit,a sok embert meg hasonlók.meg ha a biblia rosszabbul járt volna (mint pl az ógörög vallás) nem kéne ezen filózni.meg ha a pokolban azok vannak akiket utálok akkor ők is szenvednek és az nekem jó
2010. dec. 3. 23:26
 9/31 anonim ***** válasza:

23 perc a pokolban:

[link]

Nézd meg!

2010. dec. 4. 00:04
 10/31 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

A pokol kifejezés a Bibliában váltófogalomként szerepel a sírral. Vagyis minden ember a halála után a pokolba kerül, és innen támad fel vagy az örök életre, vagy az ítéletre. A feltámadásig eltelt időben az ember öntudalan, a Biblia számos helyen hasonlítja ezt az alváshoz. A feltámadás után az igazak a mennybe kerülnek, mégpedig hasonló testben mint Krisztus a feltámadás után. Itt feladat vár rájuk, részt vesznek az az örök életre alkalmatlan lények feletti ítéletben. Amikor ez lezárult, akkor támadnak fel a többi halottak az ítéletre. Ezután Isten újjáteremti a földet, ahol nem lesz többé halál, sem gyász, sem fájdalom, mert az elsők elmúltak. A Bibliában erről olvashatunk az utolsó fejezetekben. Érdemes elolvasni Jelenések könyve utolsó három fejezetét, nagyon tanulságos, sok tévhitet eloszlat.

Üdv. Péter

2010. dec. 4. 00:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!