Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi rossz van a pokolban és mi...

Mi rossz van a pokolban és mi jó van a mennyben?

Figyelt kérdés
bocs de nekem az hogy örökké istennel leszek vagy az exangyaláva>aki elvileg az ördög nekem nem túl meggyőző. szóval ha valaki ért hozzá az írjon
2010. dec. 3. 17:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
tehát a pokol nem sátán kínzókamrája, hanem csak egy fogalom. a menny pedig Isten és az angyalok lakhelye. az embernek pedig nincs olyan része, amelyik túlélné a test halálát. a feltámadás pedig itt a földön lesz, egy megtisztított földön, hiszen Isten szándéka nem változott: azt akarja, hogy tökéletes, egészséges, boldog emberek töltsék be a földet, miközben édenkertté alakítják azt.
2010. dec. 4. 07:45
 12/31 anonim ***** válasza:
60%

Nem felvágásból, de ez év elején jártam a föld másik oldalán és az utazást megelőzően, kb. fél évig tartott, amíg a célország által szabott feltételeket maradéktalanul teljesíteni tudtam. Amíg az országba be nem léptem, kőkemény ellenőrzéseken kellett átesnem, viszont miután bejutottam, nagykanállal faltam az életet, mert annyira 100-as volt a hely.

Vagyis, ha valaki a mennyre pályázik, akkor szerintem meg kell néznie, hogy mik a feltételei annak, hogy a mennybe juthasson, mivel ezt soha sem az egyén szabja meg, hanem a fogadó ország. A kérdés tehát, hogyan van-e beszállókártyád, vagy sem.

Ha nem érdekel a menny, akkor tulajdonképpen, semmit sem kell tenni, mivel a bűn zsoldja (fizetsége, jutalma) a halál, akinek a spanja a pokol, aki személy is és földrajzi hely is egyben. Tehát átlagos, piti bűnökkel, vagy vasárnapi operett-kereszténységgel simán minden erőlködés nélkül be lehet jutni a pokolba.

Szerintem nem is igazán az a kérdés, hogy én, vagy te mit gondolunk a mennyről vagy a pokolról - hanem, hogy ezeken a helyeken mit gondolnak rólunk.

A menny az egy igazi hely, mint ahogyan a pokol is.

2010. dec. 4. 10:43
 13/31 anonim ***** válasza:
54%
te, aki tanácsot adsz, miért nem a tanácsod szerint cselekszel? miért nem vizsgálod meg ezt a kérdést-honnan máshonnan- a bibliából? Jézus: "mindazt tehát, amit mondanak nektek, cselekedjétek, és tartsátok meg, de a tetteik szerint ne cselekedjetek, mert ők mondják,de nem cselekszik. ... minden cselekedetüket azért teszik, hogy az emberek lássák őket"
2010. dec. 4. 14:26
 14/31 anonim ***** válasza:
máté 23:3-5
2010. dec. 4. 14:27
 15/31 anonim ***** válasza:
60%

pokoli élmény, amikor érzelmi állapotokban veszel részt(negatívakban), hullámzó érzetek(félelem, harag, irigység és sorolhatnám). mennyei állapot, amikor a felüdült boldogságérzet ölel át, és el nem enged.

A pokoli állapot az időszakos, de ha a mennyei elnyertük, akkor az folyamatos marad. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 5. 10:46
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

A menny piszok jó hely, de a pokolban több az ismerős :D

Leszögezném, hogy nem hiszek a pokolban. De ha létezne, úgy képzelném el, hogy mindenkinek más: mindenki a legnagyobb félelmébe, vagy legrosszabb rémálmába kerülne, illetve szembesülnie kellene azzal, hogy kinek és mennyit ártott, éreznie kellene a fájdalmat, amit másnak okozott... Ha odaát létezik igazság, akkor ilyennek kellene lennie.

2010. dec. 5. 23:39
 17/31 anonim ***** válasza:
50%
A pokol mennyei, de a menny viszont pokoli jó.:)
2010. dec. 6. 16:46
 18/31 anonim ***** válasza:

Ajánlom ezt a filmet.

Menekülés a pokolból:

[link]

2010. dec. 6. 23:37
 19/31 Salx Narval ***** válasza:
Nem tudom, hogy a kérdező megnézte e, nekem tetszett.Sőt találtam még párat, amit megnézek, ha időm engedi.Kösz.
2010. dec. 7. 12:49
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Az , hogy a pokolban vagy a menyországban mi van és,hogy egyaltalaban van-e azt SENKI az élök közül NEM TUDJA !

Aki azt mondja , hogy tudja az hazudik.

Ha azt mondja azt hiszi, hogy ez vagy az ,ennek vagy annak alapján ,akkor érdemes egyaltalán meghallgatni.

2010. dec. 8. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!