Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi rossz van a pokolban és mi...

Mi rossz van a pokolban és mi jó van a mennyben?

Figyelt kérdés
bocs de nekem az hogy örökké istennel leszek vagy az exangyaláva>aki elvileg az ördög nekem nem túl meggyőző. szóval ha valaki ért hozzá az írjon
2010. dec. 3. 17:05
1 2 3 4
 21/31 Salx Narval ***** válasza:
100%
Ezek a dolgok, az emberi fantázia szüleményei.Ha van is valami a halál után, kizárt, hogy az, élő ember számára felfogható, megérthető, állapot legyen.Azt sem hiszem, hogy egy teremtő Isten ilyen mesevilágszerű dolgokkal tartaná fenn a világegyetemet.Nincs itt másról szó szerintem, mint emberi vágyakról és félelemről.Mondjatok nekem egyetlen egy vallást, akármelyik időből, amelyik ne ígért volna meg az örök életet a követőinek.Mivel ilyen nincs, tisztán látszik, hogy ez a mi nagy problémánk, ősidők óta, mármint, hogy nem tudjuk sem az élet, sem a halál, okát.Nem tudunk beletörődni, hogy nem tudunk semmit.Így hát minden nép megteremtette a maga istenét, aki természetesen az örökléttel kecsegtet.De, hát jól van ez így, amíg nincs más, ami vigasztalhatná az emberek millióit.
2010. dec. 8. 05:01
 22/31 anonim ***** válasza:

A pokol tornácát mindenesetre már eltörölték 3 éve.

[link]

2010. dec. 8. 21:38
 23/31 anonim ***** válasza:
43%

Tisztelt 05:01 (tegnap)!

Tegyük fel, hogy igazad van, vagyis ha jól értem, akkor a hited szerint, évezredeken keresztül több milliárd emberben hol a félelem, hol pedig a vágy szült egy mesevilágszerű történetet, amit a biblia után szabadon mennynek és pokolnak hívunk.

Tudod, ha nem is hinnék a mennynek és a pokolnak a valóságában, akkor is azt mondanám, hogy az, amit fölvázoltál – a hűvös profizmusnak, higgadt kegyességgel álcázott kegyetlensége.

Vagyis - kb. olyan, mintha egy 5 éves gyermeknek, aki nagyon szereti és várja a télapót, azt mondanád, hogy

- Ugye kisfiam nem gondolod, hogy létezik a télapó?!

Tudod, azt csak azért találták ki, hogy az ilyen kis butuskáknak, mint te, legyen egy jó napjuk. Sőt, még azt is elárulom, hogy ki az, aki beöltözik télapónak - hát ez van, de te inkább tömjed magadba kisfiam a csokit, amíg nincs más…

Bocsáss meg, nem szeretnélek megbántani, de a stílusod alapján, számomra úgy tűnik, mintha te egy ”intellektuális kisváros”, ”magalkuvás nevű utcájának” a ”szelíden pesszimista házikójában” élnél, ahol is sikerült gyártani egy ideológiát arra vonatkozóan, hogy miért is jó az, ami amúgy elfogadhatatlan.

Ennél, még egy fejletlennek tűnő természeti nép túlvilági életre vonatkozó magyarázata és kultusza is jobb, vagy az is korrektebb, ha az ember azt mondja, hogy nem tudom, mert nem ismerem.

Ne haragudj, de azzal sem tudok teljesen egyetérteni, hogy ne tudnánk semmit erről a véleményed szerint mesevilágszerű történetről.

Nem egy übermensch–ből állítom, de az hogy vannak olyanok, akik az Isten dolgai tekintetében részben v. teljesen ”analfabéták”, az nem jelenti azt, hogy mindenki írástudatlan és a szóban forgó világ a meseország része lenne.

Nem szeretnék senkit a bibliával revolverezni, de nyilvánvalóan nem véletlen, hogy Pál apostol éppen a görögöknek címezte azt a pár gondolatot, amely arról szól, hogy ”érzéki ember, pedig nem ismerheti meg az Isten dolgait, mivel bolondság az a számára”.

Magyarul - intellektuális magabiztosságból, vagy érzelmi túlfűtöttségből nem lehet megismerni pl. a mennyet sem, mivel egy ”érzéki szemüvegen” keresztül bolondságnak, pontosabban mesének, a földi élet megválaszolatlan kérdéseire adott válasz, illuzórikus kitalációjának fog tűnni.

Pál a bölcselkedő görögök számára egy más fajta megismerési és megtapasztalási módot javasolt – kellő tisztelettel és alázattal, most én is ezt a más módon történő megismerést javasolnám...

Sok sikert kívánok hozzá!

2010. dec. 9. 13:37
 24/31 Salx Narval ***** válasza:
13-37 : Tökéletesen jól látod az álláspontomat, mondjuk törekedtem is rá, hogy érthető legyen.Igen én így gondolom.Lehet, hogy konkrétan nem mondtam ki, hogy nem tudom, pedig tökéletesen ez a helyzet.Én nem arról beszéltem, hogy így, vagy úgy vannak a dolgok, csak arról, hogy én hogyan vélekedek róluk.Még csak elképzelni sem tudom, hogy miért élünk és mit takar a világmindenség aminek részei vagyunk.Hinni természetesen lehet bármiben, de attól én még nem tudok semmit.Nem sértődtem meg azon amit írtál, mert nem a gőg íratta velem amit írtam, hanem inkább a szomorúság és reménytelenség, amit akkor érzek, amikor ezeken a dolgokon gondolkodok.A világért nem venném el senki "játékát", de én már elmúltam 5-éves , hiába áltatom magam.Semmi bajom a vallásos emberekkel, sőt őszintén bevallom, még irigykedek is néha egy kicsit.Mármint, hogy nekem miért nem sikerül így élnem.
2010. dec. 9. 15:58
 25/31 anonim ***** válasza:

A neveltetésedből kapott hited határoz meg mindent.

Szerintem mindkettőt a vallásból élők találták ki azok részére, akiket "lelki nyomorékokká" tettek (elnézést a kifejezésért, de így érthető: illetve akiket irtózatosan befolyásolnak más emberek a saját kényük-kedvük szerint a hitük alapján), hogy reményük legyen egy túlvilági jólétre.

Ha hívő vagyok és belegondolok, hogy az első emberpár halálától kb. 75 milliárd ember halt meg, akkor a mennyország is és a pokol is tele lehet. Vajon mennyi a befogadó képességük? Előttem írták, hogy létezik a nagy elszámoltatásig egy átmeneti "hely" is a lelkek "tárolására" - de hol van?

A "mikulás ... gyerek" véleménynek is lehet alapja, de képletesen csak akkor, ha az emberiség még ma is "gyerekcipőben" jár! Kíváncsi lennék a válaszoló véleményére, hogy ez időben még meddig tart, vagy az Isten mikor hajlandó elárulni a tényeket (végtelen szeretetével) és azigazságot? Ugyanis a jó, szerető szülő, amikor gyermeke felnő akkor elmondja neki az igazságot - hát ezt várnám el én is (az emberiség) Istentől.

A mennyben ha örökké Istennel leszel, akkor halhatatlanná válsz, megszabadulsz minden kínodtól, nem lesz betegséged, nem szűkölködsz semmiben, soha semmit nem kell csinálnod és nagyon szépen fogsz élni, csak a földben porladó tested ebből már nem élvez semmit.

A pokolban meleg lesz, állandóan egy forró vizes üstben kell lubickolnod, minden nyavalyád kijön - hetedíziglen - enni nem kapsz, nem nézhetsz semmit de nagyon sok haverod lesz ott.

És mindkettő csak a képzeletem. De magadnak olyat álmodsz, amilyet akarsz.

2010. dec. 9. 21:39
 26/31 anonim ***** válasza:

00:04 agyafúrt üzletemberek ezek,le a kalappal,nagyon jól csinálják.és mennyien nézik őket tátott szájjal,hát nem semmi.

Kérdező:egyetlen állapot sem tarthat örökké,tehát az örök pokol,és az örök mennyország sem létezhet.minden változik,mi magunk is,és a lelki állapotunk is.amugy,azt,hogy ebben az életedben,vagy halálod után milyen állapotba kerülsz,és mennyi időre azt nagyrészt te magad határozod meg;az embereken kívül nincs olyan lény aki téged elítélne,aki azt mondja,az Isten ítélkezik,az nem ismeri Isten valódi természetét.

Ám a pokol és a menny létezik! és mindkettőt a saját valóságodként élheted meg,itt ebben az életedben is akár.

én így definiálnám a két állapotot:Pokol:a gyűlölet,irigység,szeretetlenség,félelem,kapzsiság állapota.

Menny:boldogság,önzetlenség,szeretet,jólét,békesség állapota.

de a pokol állapotában nincsenek ördögök,meg gonosz lények,ha valaki ilyet tapasztal,azt saját maga teremti meg a saját gonoszságával,félelmeivel,képzeletével.

2010. dec. 11. 13:03
 27/31 anonim ***** válasza:

Tisztelt 15:58-as

Tiszteletre méltó az őszinteséged.

Azt gondolom, hogy ezzel vagyunk, vagy voltunk így egy páran, hogy elképzelni sem tudtuk, hogy milyen rendezvénybe csöppentünk.

Bennem 17 éves koromban fogalmazódtak meg azok a kérdések, amiket te is leírtál és attól a pillanattól kezdve éveken keresztül, csak ezekre a kérdésekre kerestem a választ. Minden bizonnyal mindenkinek saját magának kell fölfedeznie Amerikát, vagyis kevés az, hogy elolvasom valahol, hogy létezik egy ilyen hely.

Valaki olyannal kell találkozni, aki ott járt és el is tudja mondani, hogy milyen is a szép új világ.

Ilyen személy pedig tudomásom szerint csak egyetlen egy létezik – kérdezd meg tőle! Ő biztosan válaszol – ha nem válaszolna, akkor én egy becsapott ember vagyok, Ő pedig egy szélhámos, aki megérdemelte, hogy megfeszítették (de ez természetesen távol legyen)

Sok sikert!

2010. dec. 11. 20:39
 28/31 anonim ***** válasza:

Kedves 21:39

Teljesen egyetértek, hogy kevés olyan téma van a bibliában, mint éppen a menny és a pokol kérdése, amivel a vallások korrupt és tisztességtelen képviselői, elképesztő gátlástalansággal éltek és élnek vissza és valóban számtalan embert nyomorítottak meg lelkileg és fizikailag egyaránt

A pokol befogadóképességével kapcsolatosan azt állítja a biblia, hogy a sír (amely a pokol bejárata) természete olyan, hogy soha nem elégszik meg, vagyis képletesen szólva, a sírgödör szélére, soha sem fogják kiírni, hogy MEGTELT - ide már ne temessetek több halottat!

Tehát feltételezhetjük, hogy vannak még kiadó ”apartmanok” a pokolban, amely földrajzilag a lábunk alatt néhány ezer km-re található, ugyanakkor a pokol a biblia alapján egy konkrét személy is egyben.

A mennyről azt a tudósítást olvassuk, hogy egy ”létszámolvasáskor” megszámlálhatatlan sokaságot ”regisztráltak”, vagyis valószínűleg van hely bőven.

A télapó ügyben feltett kérdést, nagyon korrekt fölvetésnek tartom, bár ez a példa nem kifejezetten a menny-pokol illusztrálására, hanem inkább egy mentalitásra vonatkozóan íródott.

De abban teljesen igazad van, hogy legkésőbb 20-30 éves korára azért így vagy úgy, de mindenki számára kiderül, hogy ki az a télapó – sőt, vannak, akiknek korábban is leesik a tantusz

Kérdésedre válaszolva - Isten végtelen szeretete, ahogy fogalmaztál is éppen abban nyilvánult meg, hogy a föld lakóit, még a finis előtt tájékoztatta a lehetséges opciókról – ez így ebben a formában talán kicsit kegyetlenül hangzik, de nem tehetek róla, tényleg ez történt.

Miután az ember ”révbe jut” (célba ér, elalszik, véget ér a pályafutása stb.) azt követően Istentől rendelt helyére költöztetik, ahol végérvényessé válik az állapota. Vagy Isten jelenlétében a mennyben vagy pedig egy örökkévalóságban a pokolban.

Itt szeretném megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy Péter barátunk hozzászólásainak nagy rajongója vagyok, nem egészen tudok egyetérteni azzal, hogy az elköltözöttek a haláluk után egy bizonyos ideig tudatlan állapotban lennének és azzal sem, hogy a végső nagy költözésig valahol egy terminálban időznének a delikvensek egy hibernált állapotban.

Idő és hely hiányában, sajnos nem tudom kifejteni, hogy miért gondolom másként, de teljes meggyőződéssel állítom a bibliai tudósítások alapján, hogy az elhunytak teljesen tisztában vannak az elköltözésüket követően a gyötrelmükkel és a szenvedésükkel (amennyiben a pokolban landoltak) és a kibeszélhetetlen örömükkel és a semmihez sem hasonlítható boldogságukkal is (amennyiben a Jesus AirLines járatát választották, vagyis a mennyben landoltak)

A biblia alapján az ember szellemének, ugyan olyan térfogata, valósága van, mint a hús-vér testnek és ezért az ember soha semmilyen körülmények között nem tud megszűnni, vagy a létezését tekintve öntudatlan állapotba kerülni.

De visszatérve a témánkhoz, az gondolom, hogy nem kellene megvárni az apokalipszist, vagyis azt amíg Isten elhúzza a függönyt, hanem mostanság kellene megtalálni a választ. Talán ezzel kapcsolatosan merném javasolni korábbi 20:39-es hozzászólásomat.

De természetesen aki csak a fináléban szeretné meghallgatni az eredményhirdetést, annak sem kell sokat várnia, mivel Isten időszámításában egy nap annyi, mint ezer esztendő, vagyis ezzel összefüggésben a biblia leírások és több rabbinikus irat egybehangzó véleménye alapján várható, hogy Isten a hetedik napon megpihen.

Amennyiben az általam említett papírforma bekövetkezne, akkor bizony nem kell már sokat aludni – jön a finálé!!!

2010. dec. 11. 21:18
 29/31 anonim ***** válasza:
Az a rossz a pokolban hogy nem létezik így Gyurcsány nem oda jut, a mennyben pedig az a jó hogy mindneki oda jut hisz a kereszténység a megbocsájtásról szól, ez a papok ,,propagandája" hogy hitbuzgóságra sarkallják az embereket!!!! Nézz bele a Bibliába, hol írja hogy bármelyik is létezik?
2010. dec. 12. 20:58
 30/31 anonim ***** válasza:

Egy ilyen kérdésre a válaszban miért kell belekeverni GYF-t?

De válaszolva a kérdésre, ha elfogadod Jézust, mint megváltót, hidd el, gyökeresen megváltozik az életed! Mellette megtalálod a választ is!

2010. dec. 15. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!