Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megrögzött ateistaként gyakran...

Megrögzött ateistaként gyakran kifigurázom a vallást és a vallásos embereket. Szerintetek rossz amit teszek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 21:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/138 anonim ***** válasza:
100%

Lássunk egy marhára logikus gondolatmenetet ettől az észlény mukitól:

"Kérdés: Mi honnan vagyunk? Válasz: Szüleink produktuma vagyunk.

Kérdés: És a mi szüleink honnan vannak? Válasz: Az ő szüleik produktumai.

Kérdés: És az első ember honnan van? Válasz: "Valaminek" a produktumai.

Kérdés: Mi ez a "valami"?

1. válasz variáció: A "valami" maga az anyag. (Az élettelen anyag, pl. evolúció által hozott létre minket.)

2. válasz variáció: A "valami", az nem valami, hanem "Valaki"! A Valaki maga az Isten."

Ez ám a mindent elsöprő logika öcsém.

Tessék, így, "logikusan" én is le tudok vezetni bármilyen égbekiáltó baromságot:

Kérdés: honnan van a kő? Válasz: Egy nagyobb kő felaprózódásából.

Kérdés: Az a kő honnan van? Válasz: Egy mégnagyobb kő felaprózódásából.

Kérdés: Honnan a kövek forrása?

Univerzális logikaválasz: Az univerzum a kezdetektől fogva egy kib*szott nagy kő volt, majd ez aprózódott fel bolygókra, hegyekre, sziklákra, kövekre.

Tessék, mindent elsöprő logika. Az írásai nem is arról árulkodnak, hogy műveletlen lenne vagy valami, hanem az a muki egy retardált. Ez van. De azért te vedd csak szentírásnak az írásait, ilyen nyomorult bölcsészek marhaságaival tele van a padlás meg az internet. Jó olvasgatást.

2010. okt. 6. 16:26
 52/138 A kérdező kommentje:

Úgy olvastam, hogy a Biblia szerint 6000 éve van ember a Földön. Ugye a 6. napon teremtette Isten az embert, de egy plusz hét a 6000 évhez képest elhanyagolható.

És itt jönne a kérdésem, vagyis a vallásosak mivel magyarázzák a dinoszauruszcsontok létezését, vagy mikor egy kövületről, vagy akármiről szénizotópos kormeghatározással kiderül, hogy jóval idősebb, mint 6000 év?

2010. okt. 6. 17:00
 53/138 anonim válasza:
93%
Én katolikus vagyok, és tapasztaltam magamon az osztályomban már, hogy ateisták minden hülyeséget mondanak. Kezdik már abbahagyni, de engem akkor is idegesített. Ha nem muszáj, ne csináld, ha muszáj... miért is lenne az, akkor se nagyon. Kész.
2010. okt. 6. 17:00
 54/138 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

A dinoszaurusz csontokra az a magyarázat az ősi régebbi leletekre,hogy a teremtés előtt létezett egy világ amely elpusztult, hogy miért? azt nem lehet tudni.

Csak a héber eredetiből lehet következtetni arra, hogy Isten úgymond egy újjáteremtést csinált az élettelenné vált világban.

Nos ebben a világból amely elpusztult és itt éltek a dinoszauruszok lehet több millió éves leleteket találni.

Shalom

2010. okt. 6. 18:32
 55/138 anonim ***** válasza:
Kicsit ciki, hogy mindennek semmi nyomát nem látni. De amúgy biztos.
2010. okt. 6. 18:41
 56/138 A kérdező kommentje:

"Ter 1

Ter 1.1

Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet.

Ter 1.2

A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött.

Ter 1.3

Isten szólt: "Legyen világosság", és világos lett.

Ter 1.4

Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől.

Ter 1.5

A világosságot nappalnak nevezte Isten, a sötétséget pedig éjszakának. Azután este lett és reggel: az első nap."

Ezt a Teremtés könyvéből másoltam ki. Azt igaz, hogy nem írja, hogy mennyi ideig tartott, míg "a föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött", tehát az még talán helyt is állhatna, amit mondtál, vagyis, hogy volt egy előző világ, viszont kellett hogy legyen világosság, fény, ami elengedhetetlen bármiféle élethez, ezeket viszont csak az első nap teremtette meg. Így a dinoszauruszoknak egy olyan világban kellett volna élniük, ahol nincs világosság. Ezt, amint már a tudomány bebizonyította, nem lehet kivitelezni, mert fény nélkül nincs élet.

2010. okt. 6. 19:26
 57/138 A kérdező kommentje:
És kapcsolódva az utolsó mondathoz, ez a lényeg, hogy a tudomány mára megcáfolta nagyon nagy részét a vallásoknak. Naná, hogy egy középkori, műveletlen ember elhiszi, de ma már sokkal műveltebbek az emberek, és nem értem, egy ilyen maradi, fejletlen dolog miért nem tud eltűnni az emberek agyából? Miért kell fenntartani? Ja, hát igen, sok pénz van benne, a legnagyobb maffia a világon, de ezen kívül? Ma már nincs szükség vallásra.
2010. okt. 6. 19:29
 58/138 anonim ***** válasza:

Az emberek túlnyomó többsége ma sem műveltebb, mint a középkorban.

Akikről azt hinnéd, hogy műveltebbek, nos, azok sem.

Nézd meg ezt a videót, ha nem láttad volna, a related között ott a második része is.

[link]

2010. okt. 6. 20:03
 59/138 A kérdező kommentje:
Hadd kérjelek meg titeket, hogy majd inkább az első kommentemre reagáljatok. Köszi
2010. okt. 6. 20:15
 60/138 anonim válasza:
90%
Kedves kérdező!Valószínű a fejletlenség,tudatlanság jellemző a tudomány mai nagyjaira,Nobel díjasokra,agykutatókra,az alkalmazott tudomány világszerte elismert nagyjaira,mert nagyon sokk közöttük a mélyen vallásos,Istenhívő ember.Ők a hatalmas tudásukkal/amiről ők úgy érzik,hogy vajmi kevés a megismeréshez/csak Istent tudják elképzelni a tökéletes és végtelen mindenség irányítójaként.Gúnyold ki őket is!
2010. okt. 6. 20:15
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!