Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megrögzött ateistaként gyakran...

Megrögzött ateistaként gyakran kifigurázom a vallást és a vallásos embereket. Szerintetek rossz amit teszek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 21:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/138 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező !

A vallás valóban korlátokat állít az emberek elé,és itt tényleg mesékkel és babonákkal van átszőve az egész,a kereszténységben viszont nem kitalált személyről beszélünk,magáról az igazságról Jézusról akit az Isten küldött

azért hogy elvégezze a megváltást,és elhívja az övéit.

Az ateizmussal az a baj hogy logikátlan és azt valóban az emberek találták ki lázadásuk során pontosan azért mert lázadnak a teremtőjük ellen.

Tudod az emberek nagy problémája nem az,hogy különböző bűnöket követnek el

(mert ezeket ha megtérnek Jézus bármikor megbocsátja nekik a mostani időben vagyis a kegyelem korszakában )

hanem az,hogy Istennek nem adják meg az életünkben az őt megillető helyet ami megilleti őt mint alkotónkat.

A teremtett világ szinte kiabálva tesz bizonyosságot arról,hogy ez nem jöhetett volna létre egy tervező és teremtő nélkül csak nézz szét a természetben tele van logikus dolgokkal ami ezt mutatja meg,hogy Isten létezik.

Az ateizmus kitalál különböző elméleteket,hogy ősrobbanás meg ősmassza kavarog és egy nagy bumm utána minden magától összeáll kialakul egy fejlődő világegyetem és véletlen a föld is pont a 3. bolygó.

A tudomány bebizonyította ha közelebb vagy távolabb lenne a naptól nem lenne alkalmas az életre de pont ott van és alkalmas,micsoda véletlen.

És az ilyen logikus dolgokkal tele a természet,és ha csak logikusan gondolkodunk az ateizmus cáfolható aztán ott van,hogy a keresztények tapasztalják Isten létezését életük során vagyis egy olyan természetfölötti beavatkozásokat,segítségeket kapnak tőle, az életükben ami ismét csak bizonyítja Isten létezését,nekem is volt többször ilyen élményem és hiszem és tapasztaltam is a biblia teljesen igaz és az az Isten beszéde.

Az Isten jutalmazását és büntetését nem logika állítja hanem az ő törvénye.

Az Isten törvénye amit ő hozott jelen van a világmindenségben áthatja azt akkor is ha vannak ateisták nem hisznek és gúnyolódnak.

Ha alaposabban megnézed az általam bemásolt igéket rájössz,hogy nem egy fasiszta rendszerhez hasonlítható hanem a cselekedetekről és a cselekedetek mozgatórugóiról van szó.

Isten ugyanis a szíveknek vizsgálója,és az ő döntései ítéletei igazságosak.

Vegyünk egy kézzel fogható gyakorlati példát: valaki betör a lakásodban és elviszi az értékeidet,barátságosan üdvözlöd őt és kezet fogsz vele? Nehogy bántalom érje szegényt és nehogy fasisztának tituláljon? Vagy igazságszolgáltatást akarsz vele szemben alkalmazni?

Rendőrség,és bíróság útján kapja meg a kijáró büntetését?

Szerinted az ember miért ilyen, miért az utóbbit választja?

Mert ezek a dolgok Istentől származnak az igazság és az igazságszolgáltatás mivel ő rendelkezik ezzel a tulajdonsággal többek közt.

5 Mózes 32,4:

4:Kőszikla! Cselekedete tökéletes, mert minden ő útja igazság! Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!

Sajnos a lázadó humanista,egoista emberiség ha ilyet hall vagy olvas azt gondolja Isten szigorú és riasztónak tűnik számukra. Holott ő csak igazságos és ez mellett a szeretet Istene is.

János evangéliuma 3.16-17:

16. Mert úgy szerette Isten e világot,hogy az ő egyszülött Fiát adta,hogy valaki hiszen ő benne,el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

17. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot,hanem hogy megtartassék a világ általa.

(mert ha nem szolgáltatna igazságot akkor csorbát szenvedne az igazságossága és tökéletes volta.)

És azért szolgáltat igazságot mert megsértették törvényeit és ráadásul a megtérést sem választják ami a megmenekülésük útja lenne inkább kifogásokat és eszméket találnak ki nehogy közösségbe tudjanak kerülni Istennel.

Shalom

2010. okt. 5. 21:49
 32/138 anonim ***** válasza:
0%

"Az ateizmussal az a baj hogy logikátlan"

Fuldoklom a röhögéstől.

Inkább ne írj kommentet könyörgöm, amit itt fentebb összehánytál, mind nonszensz az elejétől a végéig. A logika szót pedig még véletlenül se említsd, mert az ilyenek, mint te, az univerzum legvégéről integetnek ennek a fogalomnak.

2010. okt. 5. 22:33
 33/138 anonim ***** válasza:
90%

"Azt mondod, az ateisták a hiszékenyek, nem pedig a hívők? Ahaokéjó"

Nem! Elolvastad, amit írtam, vagy csak szalmabáb érveléssel lehurrogsz?

"A valóság tényleg az, hogy mint sok hívő, az ateisták túlnyomó többsége is érzelmi alapon dönt a kérdésben - magyarán hiszékenyek."

Ezt tudod-e értelmezni, vagy segítsek?

De a vitakultúrátokat már ennyivel is jól jellemeztétek!

Ellenben az ajánlott linkben megfogalmazott téma jól eltudna igazítani, ha "odáig süllyednél", hogy elolvasd.

Az bőven megcáfol téged is.

2010. okt. 5. 22:54
 34/138 anonim ***** válasza:
77%
A szektás linkedet akkor sem olvasgatnám tíz percnél tovább, ha órabért kapnék érte.
2010. okt. 5. 23:30
 35/138 anonim ***** válasza:
39%

21:49

Gratulálok! Idáig ez volt az általam valaha olvasott legnevetségesebb szöveg vallási vita témakörében. Igazad van, a biblia tényleg tök logikus. Most hogy így mondod, Noé tényleg biztos összehozott minden ma élő fajból kettőt a bárkájára, kezdve a vírusokkal, az egysejtűkön, az algákon, halakon, stb. keresztül egészen az emlősökig, majd ezek egyetlen hímből és egyetlen nőstényből újranépesítették a földet, ráadásul vérfertőzés nélkül. Ez hallod maga a logika.

A gravitáció elméletét pedig szintén csak cáfolni tudom, csak hülyítenek minket azok a francos tudósok. Fontos megjegyezni, hogy a gravitáció csakis elmélet, tehát egyáltalán nem biztos, hogy igaz, csak egy elmélet a sok közül. Ugyan az egyháznak nincs kimondott álláspontja a gravitációról, de én szentül hiszem, hogy a föld csak szívat minket. Ha pedig már a földnél tartunk, meggyőződésem, hogy az lapos, és a csillagok azok, amelyek körülöttünk keringenek.

2010. okt. 6. 01:10
 36/138 anonim ***** válasza:
53%
Egy nagy ember annak idején mondott egy elgondolkodtató dolgot, ami valahogy úgy hangzott, hogy ha tiszteletben akarjuk tartani mások vallását, akkor nem tagadhatjuk meg a szeretetet Osama Bin Ladentől, és az al kaidától sem.
2010. okt. 6. 01:19
 37/138 anonim válasza:
100%

Megrögzött ateista nem szeretnék lenni, mert az úgy hangzik: mondhat bárki, bármit, azt nem vagyok képes belátni, megérteni, elfogadni.

Az ateista még lehet toleráns és tiszteleben tarthatja a mások vallásosságát. A megrögzött aligha.

2010. okt. 6. 06:21
 38/138 anonim ***** válasza:
100%

"Ne itelj, hogy ne iteljenek!"

Tiszteletben kellene tartanod az embertarsaid hitet, meg akkor is, amikor nem ertesz Veluk egyet!

2010. okt. 6. 08:00
 39/138 anonim válasza:
0%

"Megrögzött ateistaként gyakran kifigurázom a vallást és a vallásos embereket. Szerintetek rossz amit teszek?"

Nem. Gratulálok hozzá. Te nagyszerű ember lehetsz.

2010. okt. 6. 11:18
 40/138 anonim ***** válasza:
100%

Rossz. Valójában tudatlanságra vall. Bármi ok nélküli tagadása tudatlanságra vall.

Tudnod kell hogy mit tagadsz és miért.

Gyógyírként leginkább a Szentírás napi rendszerességgel történő olvasását tudnám ajánlani.

A diplomám után után úgy gondoltam hozzátartozik az alapvető műveltséghez és bár két évbe tellett, de végigolvastam.

Ezután több felekezetnél és közösségnél is megfordultam mint kereső, majd 33 évesen "Krisztusi" korban 4 év hittan után megkeresztelkedtem, első áldoztam, bérmálkoztam.

Gyakorló katolikus vagyok, egy hitétől eltávolodott, de egyébiránt katolikus családból származva felnőttként találtam vissza Istenhez a Szentírás hatására!

Nekem nincs bajom az ateistákkal ugyanúgy Isten teremtményei mint bármi más ezen a földön csak nem fogadják fel.

Istentagadásuk indokaként általában ugyanaz a néhány jól feltérképezhető választ kapom mindegyiküktől; a középkori keresztény bűnök, az Isten hogy engedheti ezt ha létezik, a pedofil papok papok bűneire mind-mind lenne válaszom de erre sajnos kevés itt a hely. Egyben hasonlóak ; bármilyen transzcendens elfogadására képtelenek.

Az ateisták tudatában csak az anyag ismerhető fel minden más nem létezik.

Valószínűleg Istent is csak úgy tudják elképzelni hogy fent ül ott a nagy hidegben, valami nagy cifra trónon és néha ugye természetes hogy meg kell törülnie nagy nedves orrát mert még elcsöppenne.

Valaminek a létét tagadni értelmetlen. Az ateizmust inkább Isten ellenségének aposztrofálnám aki küzd ellene, valamiképpen le akarja győzni a transzcendenst. Ez elsősorban a félelemből fakad.

A tagadás gyengeség, az elfogadás erő!

Engem nem a félelem hanem a kíváncsiság és a felismerés vezetett a hithez. A közösséghez, amelyben rengeteg megkérdőjelezhető dolog ellenére sem azt keresem ami széthúz, hanem ami összetart. Ez nagyon sok erőt és biztonságot ad.

Világi életet élek ugyanúgy mint bárki más, de vannak dolgok amiket már nem tennék meg többet, mint azelőtt, mert megértettem hogy nincs rá szükségem.

Tökéletesen egészséges és boldog életet tudok élni nélkülük.

Tagadni, hazudni sokféleképpen lehet, de igazság csak egy van. Mint ahogy Isten is. A monoteista vallások hívei mind ugyanahhoz az egy Istenhez imádkoznak, felekezettől függetlenül. A különbségek okai a társadalmi, szocializációs eltérések szélsőséges mivoltában és a keleti-nyugati kultúra ellentéteiben keresendők.

Az Iszlám például Jézust is elfogadott prófétájának tartja.

Néhány hozzászólásban a keresztények tipizált tulajdonságairól szóló véleménnyel találkoztam, nos nekem is vannak ilyen tapasztalataim bár nem vagyok híve a motorikus dolgoknak. A földön nincs két egyforma fűszál vagy két teljesen egyforma ember. Minden pillanat, történés, inger más-más reflekciót igényel. Aki ezt nem érti, durvaságával pótolja a hiányt.

A nagyon sok ateistánál fellelhető arroganciával sajnos nehéz mit kezdeni, tisztelet a kivételnek.

Véleményem az hogy a az kibékíthetetlen ellentétek ellenére mégiscsak meg kell találnunk a mérsékelt közös hangot, aztán majd egyszer úgyis mindenkinek menni kell és ott kiderül az igazság. Legalább ebben egyetérthetünk.

Béke veletek.

2010. okt. 6. 11:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!