Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megrögzött ateistaként gyakran...

Megrögzött ateistaként gyakran kifigurázom a vallást és a vallásos embereket. Szerintetek rossz amit teszek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 21:51
 91/138 anonim ***** válasza:
Pár oldallal ezelőtt valaki írta hogy miért van olyan sok vallásos tudós. Ha megnézzük a statisztikákat mindenki láthatja hogy az USA-ban átlagban 90% a hívők aránya a lakosságban. Mindez a fizikusok között 20%.
2010. okt. 9. 10:12
 92/138 anonim ***** válasza:
90%

"Hógolyózni akartál és lavina lett belőle!"

Valamennyien ugyan arról írogatunk, konkrétan a megismerésről.

- A hívők csoportja talált egy közösséget ahol jól érzik magukat, közös az érdeklődésük, van egy "főnök" aki irányít és elfogadják a különböző szent könyvek tanításait. Ebben idáig semmi kivetni való nincs. Egyetlen egy gondolat van amit nem lehet, nem szabad megkérdőjelezni, hogy mindez miért van, illetve ami le van írva az sérthetetlen (pl. lásd Biblia).

- A nem hívők elkezdték használni az eszüket. Már meg merték kérdezni, hogy az miért úgy van és miért nem sérthetetlen. Például Isten szeretetből, miért büntet.

Az Ótestamentumban leírtak szerint az Isten többször itt járt személyesen az emberek között, adott jó tanácsot és büntetett. Tehát nagyon is emberi volt! Vagy megfordítom: alkotta az embert a saját képmására! No akkor ezzel most mit kezdjünk? Valóságos, valótlan, jelképes? Erre én még értelmes, logikus, tényekkel alátámasztott választ ezeken az oldalakon nem olvastam. Hittel leírtat igen (de hát hiszem ha akarom). A kérdés feltevése és a rá adott válasz pedig csapda: ha igaz, hogy itt járt, akkor most miért nem teszi, mi oka van rá, hogy elrejtőzik az ember elöl?

Vagy egy másik kérdés, ami feketén-fehéren le van írva:

"... az Úr pedig l e s z á l l a, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építenek vala az embernek fiai.

... nosza s z á l l j u n k a l á, és zavarjuk ott össze a nyelvöket, hogy meg ne értsék egymás beszédét..."

A leszállás "valahonnan" kell, hogy történjen - de honnan? Az Isten miért nem akarja, hogy az ember fia a közelébe "merészkedjen" és netán beszélgessen vele, mint például Mózes, mikor lehozta a kőtáblákat. Erre sincs értelmes válasz.

Jézusról az nem elegendő bizonyíték, hogy tőle számítjuk az időt. Ez a kereszténység bűne, hogy más népek vallását tűzzel, vassal kiirtotta és rájuk kényszerítette a sajátját. Most pedig úgy állítják be, hogy a Földön ez az időszámítás (általánosan jelenleg elfogadott) - részben igaz, mert a zsidók: kb 6010-et írnak, a maják: 17.123-dik évben vannak. És mi van akkor, ha az abszolút 0 hőmérsékleti fokhoz hasonlóan kitaláljuk a földi időszámításra is az abszolút 0 időt? Akkor most a 4.492.558.641 évet kapjuk? Lehet, mert viszonyítás kérdése az egész.

És ha már itt tartunk, akkor az Isten Krisztus előtt hányban alkotta a nagy művét?

A megismeréstől indultam és azzal folytatom, hogy amikor a hit elképzeléseit a tudomány alá tudja támasztani, akkor lesz egyetértés hívők és nem hívők között. Addig meg nyugi!

2010. okt. 9. 22:37
 93/138 anonim ***** válasza:
100%

"Jézusról az nem elegendő bizonyíték, hogy tőle számítjuk az időt."

Mi ez a demagóg marhaság? Az időszámításnak semmi köze Jézushoz.

2010. okt. 9. 23:06
 94/138 anonim ***** válasza:
90%

"Ami véletlen az NINCS! Égessük el máglyán azt az eretneket, amelyik olyat mer állítani, hogy az anyag a fizikai és kémiai törvényszerűségeknek engedelmeskedve szervezi önmagát!

Máglyára vele, karót a szívbe, törjük kerékbe!

Primitív szektás majmok."

Mit össze nem tudtok szenvedni! Nagyok a kínjaitok? Azért szerintem - így elolvasva a szöveged - te nagyobb fanatikus vagy bármelyik hívőnél, akiket mocskolsz és "lefanatikusozól"!

Ha kicsit jobban beleásnál a kérdésbe, kicsit őszintébben foglalkoznál a megismerhető igazságokkal, rájöhetnél, hogy itt nem csupán a "véletlen" fogalma van, mint bűvös szó, hanem abszolút képtelenségek kifejezhetetlen sorozata!

De, mint mondtam, ehhez őszintébben és alaposabban bele kéne ásni magad a jelenleg is rendelkezésre álló tényekbe, a valódiakba.

Te szerencsétlen, el sem tudod képzelni, hogy akadnak olyan dolgok, melyek megmagyarázásához a "hosszú idő", vagy a milliárd évek" sem elegendőek? Azt hiszed, hogy ezekkel a kibúvókkal, bűvös szavakkal, mindent el lehet mismásolni???

Miféle "önszervező anyagról" prédikálsz, mely képes azt létrehozni, amit ma anyagi világnak hívunk? Ugyan írd már le részletesen, hogyan képzeled el?

Szép álmokat!

Részlet Prof. Arthur E. Wilder-Smith a genfi egyetem munkatársa, Aki gondolkodik annak hinnie kell c. (regényes alakban megírt, tudományos) könyvéből:

"- Ti (ateista emberek) valóban azt állítjátok, hogy a genetikus kódrendszert egész nyelvi és információs tartalmával együtt az anyag és a véletlen jelenségek írták?

- Ez így van - felelték (az ateista emberek).

- Jó - mondta a ... (hívő) - beszélhetek akkor világosabban?

Az (ateisták) bólintottak.

- Valójában azt akarjátok, hogyha elhinnénk, hogy a papír, amelyre a könyv szövege van írva, nemcsak azt a nyelvet fejlesztette ki, amelyen a könyvet írták, hanem ráadásul valamennyi eszmét és gondolatot is, amelyet a szöveg tartalmaz? Szerintetek tehát a papír írta az egész könyvet? Sőt, még maga a kötés és a fejezetfelosztás is a papírtól származik?

Mi (hívők), nem tudjuk elhinni, hogy a könyv minden szava, gondolata, szókincse és fejezetfelosztása a papír alkotása lenne. Aki ezt elhiszi, az elszakadt a valóságtól. Ha ti (ateista emberek), abban hisztek, hogy a "papír", vagyis az anyag, a föld, amelyből valók vagyunk, írta genetikus "receptkönyvünket" (a genetikus kódot), akkor gondolkodásmódotok érzelmi... Mi hiszünk abban a nagy Szerzőben, aki az élet könyvét írta, mint ahogy minden egyéb könyvet valamilyen szerző írt... " (Prof. Arthur E. Wilder-Smith: Aki gondolkodik, annak hinnie kell 32-33.o)

2010. okt. 10. 00:02
 95/138 Salx Narval ***** válasza:
69%
Amíg az emberi agy nem képes felfogni a végtelen és az örök fogalmát, mindenki találgatni és hinni tud csak.Vélekedjen bárhogy is, a világ dolgai felől.Sajnos nem sok az, amit bizonyítottan tudunk a világunkról.Az élt mibenléte is egyenlőre, hiten ill elképzeléseken alapul.Nektek legalább van valami a tarsolyotokban. Nekem viszont fogalmam sincs mit is takar világmindenség és honnan eredhet az élet.
2010. okt. 10. 06:24
 96/138 anonim ***** válasza:
100%
Semmi kép sem jó amit teszel , de meg tudom érteni miért csinálod , ugyanis én is ezt tettem évekkel ezelőtt , ugyanis jó poénnak tűnt másokat firkálni és jól is esett . Csak akkor kezdtem el másképp gondolkodni amikor a problémáim akkorákra nőttek hogy nem tudtam velük mit kezdeni . Sokkal utána már másként tekintettem a vallásos emberekre . Mindenkinek meg van az identitása , merre húz a hite . Ha te kifigurázod a vallásos embereket akkor nem nekik ártasz igazán , mert ha valaki komolyan gondolja amit hisz azt nehéz megsérteni . Bár bevallom engem is bántana ha fikáznának azért mert hiszek valamiben amiben a világ nem hisz vagy csak látszólag hisz ... Remélem érthető volt :)
2010. okt. 10. 10:30
 97/138 anonim ***** válasza:
53%

"Miféle "önszervező anyagról" prédikálsz, mely képes azt létrehozni, amit ma anyagi világnak hívunk? Ugyan írd már le részletesen, hogyan képzeled el?

Szép álmokat! "

Hallottál arról, hogy magfúzió? Hallottál arról, hogy molekulák? Hallottál arról, hogy hosszú láncú szén alapú vegyületek?

Iskola? Láttál messziről egyet is?

Szép álmokat!

Amíg a társadalom lehetőséget ad az ilyen mérvű iskolakerülésre, aminek te ékes példája vagy, addig nem is csodálkozom, hogy így terjednek az emberi butaságra épülő szekták.

"te nagyobb fanatikus vagy bármelyik hívőnél"

Nem fanatizálok egyetlen nézetet sem, egyszerűen csak utálom a fajtádat.

2010. okt. 10. 11:10
 98/138 anonim ***** válasza:

"Hallottál arról, hogy magfúzió? Hallottál arról, hogy molekulák? Hallottál arról, hogy hosszú láncú szén alapú vegyületek?"

Most mit játszod itt az "értelmest"??? Ez ostoba demagógia, semmi más.

Én azt kérdeztem (nem tudom, a kérdés értelme eljutott hozzád?), hogy magyarázza már el valaki, hogyan, milyen törvények, mechanizmusok alapján épült fel az anyag, a neki tulajdonított "önszerveződés" mítosza szerint olyanná, amelyik képes az élet hordozására?

Erre az a "bizonyíték", hogy mutogatsz nekem olyan kész és működőképes rendszereket, melyek egyben vannak és láss csodát működnek? De írjad már le a véletlen módszerével, hogyan alakultak ezek ki? Majd valósítsd ezt meg, kísérleti módszerekkel bizonyítsd, ha igaz és NEM SPEKULÁCIÓ!

De ez nem elég: az egymásra épülő hihetetlen komplexitás az egyes alegységek egymásrautaltságát követeli meg - egyik a másik egyidejű jelenléte nélkül nem tud létrejönni, kialakulni, létezni!

Persze, annak idején ez másként volt, hogy??? Nem csak elméleti okoskodásra vagyunk kíváncsiak, hanem olyan mechanizmusokra, melyek képesek voltak létrehozni őket. Ha ezek nincsenek (mert ha lennének, ma is működne), akkor mire épül az a nagyszájú vallásgyalázó filozófiád?

2010. okt. 10. 11:48
 99/138 anonim ***** válasza:

Hogyne, 4 milliárd éves folyamatot levezetek itt neked két perc alatt, mi?

De tudod mit? Sokkal hihetőbb, hogy az Istened a sz*ros nagy semmiből létrehozott mindent. Reprodukáld, ha tudod, majd mutasd be nekem.

Szerencsétlen.

2010. okt. 10. 12:56
 100/138 anonim ***** válasza:

"De tudod mit? Sokkal hihetőbb, hogy az Istened a sz*ros nagy semmiből létrehozott mindent. Reprodukáld, ha tudod, majd mutasd be nekem."

Igen!!!

Sokkal hihetőbb és tudományosan valószínűbb, hogy intelligens eredete van mindennek.

Mondtam már, hogy hiába dobálózol itt milliárd évekkel, semmit, de semmit nem tudtok vele bizonyítani!

Ugyanis bizonyíthatóan létezik az egyszerűsíthetetlen összetettség, ami alá nem lehet lemenni.

Pl. az egyik baktérium 40 fő egységből épül fel, melyek működéséhez egyszerre kell jelen lenni mindegyiknek, különben nem működik. Azt lehet gondolni, hogy ezen alkotórészek lassan fokozatosan alakultak ki, egy korábbi, más funkciót ellátó alkatrészből.

Csakhogy a 40 alkatrész közül csak néhány olyan van, mely más élőlényeknél hasonló feladatot tölt be és hasonlít a szóban forgó eszközökre, a többi teljesen egyedülálló, melyek nem találhatók meg más élőlényekben!

Honnan vették "kölcsön" akkor ezeket?

2010. okt. 10. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!