Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megrögzött ateistaként gyakran...

Megrögzött ateistaként gyakran kifigurázom a vallást és a vallásos embereket. Szerintetek rossz amit teszek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 21:51
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/138 anonim ***** válasza:
100%

2010-ben nehéz a bibliában és Istenben hinni.....

Nagyon, hisz a 21-dik században már a fejlődésé és a tudományé az út.....ha maradtunk volna kemény vallásos világ akkor talán még mindig lovaskocsikkal mászkálnánk.

Lásd Angyalok és Démonok , Mikor a Camer Lengo akart a Pápa lenni,hogy megállítsa a haladást. Tudom,hogy az csak egy film,de kérem régen ilyen volt....és sajna maradt az emberi fejek jó részében aki vallásos, hogy minden maradjon a régiben.

PL: klónozás.

Az egyház Istentelennek tartja, de ha valakit csak egy klón szerv tudna életben tartani akkor hagynák meghalni?

Isten adta, Isten elvette eljárást hagynák.

Az Egyház miért forgat ki mindent?

Mintha Ő maguk lennének az Istenek....megmondják mi a jó és mi a rossz.

2010. okt. 18. 11:06
 132/138 anonim ***** válasza:
75%

Ha már itt tartunk, az orvostudomány eleve istentelen dolog, hiszen milyen jogon tartanak életben valakit, akinek az Úr a halált szánja?

Istentelen dolog, természetesen csak akkor, ha nem egy pap vagy a pápa betegszik meg, mert utóbbi esetben pl. több pénzt költenek rá, mint Magyarország GDP-je.

2010. okt. 18. 19:40
 133/138 anonim ***** válasza:
100%

nem rossz, feltéve hogy a nyakadba akaszkodó levakarhatatlan álszent vallásterjesztőknek szánod fricskaként.

Vigyázz azonban arra, hogy ne sérts meg vele olyanokat, akik komolyan hisznek valamiben.

2010. okt. 18. 22:26
 134/138 dozzer válasza:
100%

hát ez nekem nagyon sok amit irtatok biztos hogy nem fogom végig olvasni.

én csak annyit tudok mondani ami lehet érdekes lesz sok ember számára de biztos nem fogják el olvasni mert az elsö oldalnál többet én sem olvastam,na de térjünk a lényegre.

én régebben ateaista és realista voltam csak a tudomány és csak az ami anyagi stb szerintem mindenki ismeri.

a vallást teljes mértékben elitéltem

de meg is volt rá az okom

és hát most is meg van

hogy mi az ok? mind össze annyi hogy a vallás el butitotta az embereket a multban és vissza fogta év századokig a fejlödést és akik ezeket irányitották azok mint pénzéhes nagyravágyo mocskok voltak.

maga mint a hit nem feltétlenül rossz de igazábol az ember igazábol szükségét érzi a hitnek nem csak hogy szükségét érzi szüksége is van rá.az aki ateaista az is hisz valamibe csak nem az ismertebb vallásokba.

eljött egy pont az életembe mikor meg változott ez az ateaista oldalam és vágyodtam a tudás felé hajtott a kiváncsiság és el kedtem tanulmányozni más vallásokat mert akkor még mindig nem tudtam elfogadni a keresztény vallást a bibliával eggyütt ijenkor gondolok pl az ezoterikával kapcsolatos dolgokra.aki nem tudná mi az ezoterika annak mondom :hatalmas nagy vallási halmaz bele tartozik pl a mágia a démonok a joslás és még ezer milio dolog.ugye aki keresztény az általába azt monjda erre hogy az hülyeség ijen nem létezik vagy azt hogy ez eretnekség vagy amit akar.pedig el hihetik ez is ugyan ugy igaz.

csak azaz egészben az érdekes hogy az emberek nem ugy nézik mint én.

ha nézzük bármejik vallást az eggy isten hitet vagy a több isten hitet a keresztényt az ezoterikát az arab népek vallását a buthizmust stb ugyan az

igen ugyan az nem kell hogy ugyan ugy legyen le írva meg eggyezö dolggok találhatok mindegyikükbe

ez alapján lehet hogy csak én vagyok a nem normális de az a lényeg hogy az a vallás amiben én hiszek azt én alakitom nem pedig az egyházak és inkább hiszek a természetbe mint egy embernek.

2010. okt. 19. 21:32
 135/138 anonim ***** válasza:

Hogy mit is adhat a hit az embernek?

http://www.youtube.com/watch?v=YWEXs6gVZY4

Legyetek derűsek!

2010. okt. 20. 02:01
 136/138 anonim ***** válasza:
13%

Szánalmas ez a sok szerencsétlen hivö válasz

Nagyon buták és nem veszik észre magukat

2010. okt. 21. 19:18
 137/138 anonim válasza:
68%

Ha van valami,

ami szebb ennél...

„Mily drágák nekem szándékaid, Istenem,

mily hatalmas azoknak száma!”

(Zsoltárok 139,17)

Egy hitetlen ember meg akart győzni egy fiatal

keresztyént arról, hogy a Biblia elavult, és a modern

felfedezések sokszorosan megcáfolják.

Ezért

elküldött neki néhány cikket, amelyeket gondosan

összeválogatott.

A fiatal keresztyén, nagyon is távol attól, hogy

hitében megrendüljön, ezt felelte neki:

„Ha van valami, ami jobb, mint a Hegyi Beszéd,

ha van valami szebb, mint az irgalmas samaritánus,

vagy az asszony története a Jákób kútjánál,

ha vannak nemesebb magatartási szabályai

a Tízparancsolatnál,

ha ismer valami vigasztalóbbat, mint a 23. zsoltár,

ha tud valakiről, aki jobban kijelenti Isten szeretetét,

mint az Ő Fiának, Jézus Krisztusnak az

odaadása,

ha ismer olyan könyvet, ami világosabban beszél

az örök jövőről, mint a Biblia,

akkor kérem, hogy haladéktalanul küldje el nekem!”

A fiatalember sohasem kapott választ. Nem,

mert nincs olyan könyv, amelyet a Bibliához lehetne

hasonlítani, s ennek oka egész egyszerűen

az, hogy

a Biblia Istennek a könyve. Még a filozófus Nietzsche

is, aki olyan ellenséges

indulattal állt szemben

a keresztyénséggel,

ezt írta a „Túl azon, ami jó és

ami gonosz”

című dolgozatában: „A Biblia leírása a

létező dolgokról és az emberekről olyan rendkívüli,

hogy sem a görög, sem pedig az indiai irodalom nem

tud hasonlót felmutatni.”

2010. nov. 30. 20:27
 138/138 anonim ***** válasza:

érzésem szerint te nem csak a vallásos embereket gúnyolod

ki,hanem alapból támadó vagy.Gonolkodj el,és kérlek,ne té-

telezz fel válaszomban rosszindulatot.

2018. okt. 23. 11:16
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!