Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt olyan aki eü okok miatt...

Volt olyan aki eü okok miatt nem tarthatta meg a babát és el kellett vetetnie?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik, megfogant a baba. Orvos még nem erősítette meg, csak a teszt. De még mielőtt lehordanátok, védekezés mellett fogant meg, van már 1 gyermekünk (másfél éves) és sajnos olyan betegségem derült ki a szülés után, ami miatt nem vállalhatok több babát.

Valószínűleg el kell vetetni :(

2011. szept. 24. 15:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/104 anonim ***** válasza:
szia. én még a 2. válaszoló vagyok(meg az utolsó előtti) mégszép,hogy emlékszem rád :D,mert nagyon szorítok jaj és már tűkön ülök veled a holnapi nap miatt. írj majd mindenképpen. Szorítok. Szerintem megtarthatod ,mert hiszem nem véletlen ,hogy sikerült és IStennek hála minden oké vele....remélem nem kell elvetetni és hogy neked se lesz bajod jisz ő a kezdet és nem a vég.Jaj remélem a doki tényleg ért hozzá és engedi ,hogy megtartsd.majd irj szia
2011. okt. 24. 19:04
 32/104 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, nagyon köszönöm a bíztató szavakat! A Párommal megyünk együtt, ott lesz Ő is, lelkileg támogat :) De nagyon jólesnek a Te/Ti szavaitok is.
2011. okt. 24. 21:03
 33/104 anonim ***** válasza:
szia na mi volt ma? ugye csupa jó hírek? Irj
2011. okt. 25. 17:28
 34/104 anonim ***** válasza:
Szia! ÍRJ!!!!
2011. okt. 25. 17:31
 35/104 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A baba: azt mondta az immunológus, hogy Részéről, illetve a betegségem részéről be lehet vállalni a babát! :)))

Amikkel indokolta - azért írom le, hátha mást is érint:

- nekem "csak" 1 látóideggyulladásom volt, azaz 1 "történés", nincs egyelőre visszaesés

- minden más értékem negatív, nincs más immunbetegségem.

A terhesség az én betegségemre nem hat, sem nem javít rajta, sem nem ront. Mondta hogy minden szervezet más és nem lehet pontosan tudni, kiből mit vált ki egy terhesség, de vizsgálni kell az illető immun-eredményeit, tehát személyre szabottan. De azt is mondta hogy vannak immunbetegségek pro és kontra, tehát amikben romlik és amikben javul a betegség.

2011. okt. 25. 21:09
 36/104 A kérdező kommentje:

És ami negatívum: amíg babát várok, nem lehet szedni az Imurant, vagyis ha nagyon kellene, lehetne de nekem nem kell és nem is szabad. Szteroidot meg végképp nem. És ez azért negatívum, mert ha nem szedek gyógyszert, nagyobb az esély arra hogy visszaesésem legyen. Ami lehet szem-probléma, gerinc-probléma, vizelettartási gond, végtaggyengeség, ilyesmi. De mindez nem függ össze a terhességgel. Tehát ha nem szedem az Imurant és nem vagyok terhes, akkor is lehet visszaesés. Sajnos nem lehet előre megmondani.

Ha esetleg baj lenne terhesség alatt, akkor vagy a plazmaferézis jönne szóba (vércsere) vagy infúzióban immunglobulin.

Ennyit mondott a professzor Úr. Most még pár napig átbeszéljük a Párommal, mi legyen. Elvileg szabadna a babát megtartani, csak kicsit félek a gyógyszer nélküli 8 hónaptól. . . és arra senki nem ad garanciát hogy nem lesz baj. Bár ahogy írtam, az a terhességtől független lenne.

Ja, és a baba teljesen biztonságban van, nem lesz beteg, az én autoimmun betegségem nem öröklődik.

2011. okt. 25. 21:10
 37/104 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök, remélem, hogy megtartjátok! 29 hetet kellene akkor gyógyszer nélkül kibírnod, hiszen, ha bármi van, akkor a 37. héten már megszülethet a baba!
2011. okt. 25. 21:16
 38/104 anonim ***** válasza:
SZia! Jaj ez csodás hír :D remélem megtartod ha már ennyien szurkoltunk nektek....vmiért itt van és nem véletlenül...higy és neked sem lesz bajod tőle..mint már irtam ő a kezdet és nem a vég.Jaj örülök :D
2011. okt. 26. 09:54
 39/104 A kérdező kommentje:

Sziasztok, hátha valaki még visszaolvas.

Ma döntöttünk véglegesen, megtartjuk a babát.

Elvileg június 02-án szülnék, de programozott császárom lesz, így kb 1 héttel korábban elvégzik. Azaz május végéig kell kibírnia a szervezetemnek...drukkoljatok. Az 7 hónap innentől.

2011. nov. 2. 13:20
 40/104 anonim ***** válasza:
Szia! Nagyon örülök neki, és gratulálok. Még csak annyit, hogy én is júni 02-re voltam idén kiírva. :) Sok sikert, és jó egészséget, kívánom, hogy minden rendben menjen!
2011. nov. 2. 21:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!