Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem várt második baba dilemma....

Nem várt második baba dilemma. Jobbra fordulhatnak az érzéseim?

Figyelt kérdés

Már van egy lassan egy éves kislányunk aki egy igazi energiavámpír, nagyon anyás, folyamat kézbe akar lenni.Ezt a 11 hónapot viszonylag jól de nagyon kimerülten éltük meg. Most becsúszott egy terhesség és az életünk most fordul épp a tetejére. (Költözés olyan lakásba ahol egy gyerek fér, munkahelyi problémák férjemnél stb.)

Őszintén elgondolkodtam az elvetetésen de közbe én annak ellene vagyok. ( a pozitívnak örültem elsőnek, utána jött a félelem) Férjem is dilemmázik de nem mond konkrétat, én döntèsem. Félek, hogy az ígyis igényes lányzóval a kapcsolatom romlik a másik baba miatt. A férjem hetekig is oda van akkor egyedül maradnék a kettő gyerekkel.

Közbe elkezdtem egy tanfolyamot , hogy több lábon áljunk anyagilag és a tanulás így se egyszerű.

Volt valaki hasonló helyzetben? Átvészeltétek? Jobb lett?

tegnap 08:48
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Én vagyok olyan hülye, hogy megtartanám, mert gyereket nem vetetek el. De minden észérv ellene szól. Ha megtartod, ez kőkemény szívás lesz, úgy készülj. Nekem még csak féléves a gyerekem, de nagyon nehéz eset. Szerintem megbolondulnék, ha jönne mellé még egy. Szerencsére ez nem fordulhat elő, kivéve, ha a gólya hozza, mert párom nincs, így nem is szexelek 🤣
tegnap 09:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tartanám meg, ha meg tudnám oldani a fennálló problémákat. Példaul ha most költöztök akkora lakásba ahol 1 gyerek fér,akkor hol lesz a másik?

Munkahely porbléma mit takar? El tudjátok tartani anyagilag a 2-t?

Én döntés párti vagyok, de én se szívesen vetetném el, ha amúgy egy jó kapcsolatban esnék teherbe, de mi is küszködünk az 1 szem gyerekünkkel, lakás is kicsi, így valószínűleg nem tartanám meg, bármennyire is fájna.

tegnap 11:21
 3/3 anonim ***** válasza:
50%

Szia! A második válaszoló kérdéseivel nagyon egyetértek. Azokat kellene fontolóra venni.

Nyilván ezen kívül pedig ilyenkor az életkorotok és egyebek is sokat számítanak.

Pl hogy ha ő most nem marad, később nyitva tudjátok-e hagyni a kaput hogy esetleg legyen még majd egyszer mégis. Mert ha már 40 felé közelednék és eleve is benne volt a pakliban a második, akkor gondok ide gondok oda megtartanám. De ha más helyzetben lennék akkor a leírt körülmények miatt nem.

Illetve az semmiképp sem elhanyagolható, hogy ez a kis korkülönbség brutál lesz egy ideig. Valószínűleg én nem is tudnám szerintem tolerálni, idegekkel kibírni, pláne sokat egyedül.

Nálunk is kérdéses volt hogy legyen-e második. Aztán lett, 5 éves korkülönbséggel. Így is nehezen viseltem, pedig már nem volt annyira nehéz a naggyal.

Bárhogy döntötök minden jót kívànok, ez nehèz helyzet! Kitartás

tegnap 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!