Nem várt második baba dilemma. Jobbra fordulhatnak az érzéseim?
Már van egy lassan egy éves kislányunk aki egy igazi energiavámpír, nagyon anyás, folyamat kézbe akar lenni.Ezt a 11 hónapot viszonylag jól de nagyon kimerülten éltük meg. Most becsúszott egy terhesség és az életünk most fordul épp a tetejére. (Költözés olyan lakásba ahol egy gyerek fér, munkahelyi problémák férjemnél stb.)
Őszintén elgondolkodtam az elvetetésen de közbe én annak ellene vagyok. ( a pozitívnak örültem elsőnek, utána jött a félelem) Férjem is dilemmázik de nem mond konkrétat, én döntèsem. Félek, hogy az ígyis igényes lányzóval a kapcsolatom romlik a másik baba miatt. A férjem hetekig is oda van akkor egyedül maradnék a kettő gyerekkel.
Közbe elkezdtem egy tanfolyamot , hogy több lábon áljunk anyagilag és a tanulás így se egyszerű.
Volt valaki hasonló helyzetben? Átvészeltétek? Jobb lett?

Akkor tartanám meg, ha meg tudnám oldani a fennálló problémákat. Példaul ha most költöztök akkora lakásba ahol 1 gyerek fér,akkor hol lesz a másik?
Munkahely porbléma mit takar? El tudjátok tartani anyagilag a 2-t?
Én döntés párti vagyok, de én se szívesen vetetném el, ha amúgy egy jó kapcsolatban esnék teherbe, de mi is küszködünk az 1 szem gyerekünkkel, lakás is kicsi, így valószínűleg nem tartanám meg, bármennyire is fájna.

Szia! A második válaszoló kérdéseivel nagyon egyetértek. Azokat kellene fontolóra venni.
Nyilván ezen kívül pedig ilyenkor az életkorotok és egyebek is sokat számítanak.
Pl hogy ha ő most nem marad, később nyitva tudjátok-e hagyni a kaput hogy esetleg legyen még majd egyszer mégis. Mert ha már 40 felé közelednék és eleve is benne volt a pakliban a második, akkor gondok ide gondok oda megtartanám. De ha más helyzetben lennék akkor a leírt körülmények miatt nem.
Illetve az semmiképp sem elhanyagolható, hogy ez a kis korkülönbség brutál lesz egy ideig. Valószínűleg én nem is tudnám szerintem tolerálni, idegekkel kibírni, pláne sokat egyedül.
Nálunk is kérdéses volt hogy legyen-e második. Aztán lett, 5 éves korkülönbséggel. Így is nehezen viseltem, pedig már nem volt annyira nehéz a naggyal.
Bárhogy döntötök minden jót kívànok, ez nehèz helyzet! Kitartás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!