Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok 17 évesen, mit...

Terhes vagyok 17 évesen, mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

17 éves 11. osztályos tanuló vagyok és pár napja vettem egy terhességi tesztet mert késett a havim, és pozitív lett. A helyzet az, hogy ebben az évben már volt ilyen problémám, úgy tűnik mindegy mennyire védekezünk párommal, valahogy mindig megtalál a terhesség. Az előző alkalommal abortuszom volt, hiszen nagyon magabiztos voltam benne hogy nem szeretnék gyereket, de azóta nagyon sokszor gondoltam bele hogy megoldhattam volna valahogy, és már nagyon vonzó számomra az anyaság gondolata.

A baj csak az hogy nagyon fiatal vagyok, még a gimnáziumot se végeztem el, és tovább is szeretnék tanulni, ebbe pedig egy gyerek nagyon belekavar.

Örökbe adni semmiképp nem akarom, elvetetni meg még kevésbé, hiszen az előző alkalom elég traumatizáló volt számomra.

Arra gondoltam hogy talán elmehetnék magántanulónak arra a két évre ami visszavan a gimiből, utána pedig bölcsibe irathatnám. A szüleimre nemtudom mennyire számíthatok, a múltkor édesanyám nagyon dühös volt, de akkor alapból rossz volt a kapcsolatunk, ami azóta jelentősen javult.

Van egy iskola melletti munkám ami valamennyit fizet, illetve van egy lakás amit megöröklök ha betöltöm a 18-at (amit 9 hónap múlva már be fogok tölteni). A párom nővére 3 éve szült, tőle kapnánk babakocsit, kiságyat, illetve hasonló baba dolgokat. Ezen kívül a finanszírozással kapcsolatban nem sok ötletem van, viszont mindenképp meg szeretném oldani valahogy.

Fogalmam sincs mit kéne tennem, bármi tanács? Valaki aki hasonló helyzetben volt?

U.I.: kérek mindenkit hogy kerüljük el a vallást (nem tartozik a témához) és azt hogy egyszerűen csak ne szexeljek (most már nem tudok mit kezdeni ezzel a "tanáccsal", csak rosszabbul leszek tole)

nov. 28. 12:21
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
86%

Gyerek ne szuljon gyereket.

Elarulnad, hogy kell ertelmezni ezt a mondatot ? "mindegy mennyire védekezünk"

Nem tudja a pasid a p*csere rendesen felhuzni a gumit ? Talan ezt kellene gyakorolni, aztan ha sikerul utana felnotteset jatszani !

nov. 28. 12:24
 2/35 anonim ***** válasza:
81%

A párod mennyi idős?

Milyenek az anyagi körülmények?

A szüleiddel milyen a kapcsolatod, mennyire számíthatsz rájuk?

Ezek mind nagyon lényeges tényezők.

Én nem voltam ilyen helyzetben, 30-as korosztály vagyok. Volt egy osztálytársunk szakközépben, magántanuló volt a kezdetektől.

Később tudtuk meg, hogy a 9.osztályt megelőző nyáron született gyereke (azaz nem egész 15 évesen. Hozzáteszem, nem cigánylányról van szó.)

Ugyanúgy leérettségizett velünk, normális életet él, 29 évesen szülte a második gyerekét.

Ezt azért írtam le, mert ha a fenti kérdések alapján megoldható, vállalható a baba + érzed, hogy van kitartàsod így is elvégezni az iskolát, és felépíteni az életeteket, akkor tartsd meg (de csak mert írtad, hogy úgy érzed, szeretnéd.)

nov. 28. 12:29
 3/35 A kérdező kommentje:
Direkt kértem hogy az ilyen válaszok kerüljenek. Gyógyszert szedek és emellett óvszerrel is védekezünk, ha ez nem elég nem tudom mit tudok még tenni. De mint mondtam, utólag már semmit nem ér a kioktatás
nov. 28. 12:30
 4/35 A kérdező kommentje:

A párom fél évvel fiatalabb nálam, ő is iskolába jár, a családja elég szűkösen él.

Az én családom egész vállalható pénzügyi körülményekkel rendelkezik, viszont a szüleim elváltak.

Édesapámmal fényévente beszélünk, édesanyámmal pár hónapja kifejezetten jó lett a kapcsolatunk, rendszeresen beszélünk, videókat küldünk egymásnak stb. Viszont mint mondtam, az előző alkalommal édesanyámmal nagyon pocsék kapcsolatban voltam, és az orvosok előtt is bunkózott, rendszeresen felhívta a figyelmem rá hogy mennyire szánalmas a szituáció. Nem tudom most mennyire számíthatnék rá

nov. 28. 12:36
 5/35 anonim ***** válasza:
76%

Akkor tartsd meg ha tudsz számítani a párodra és a szüleidre.

Az iskolát úgy be tudod fejezni és tovább is tudsz tanulni, ha akarsz.

Kell, hogy legyen anyagi forrás és támogatás. Nem azt mondom, hogy lehetetlen egyedül, mert sok anyának sikerül, de jobb ha van támogatásod, hogy tudj tanulni, hogy legyen jövőd, hogy a gyermeknek meg tudd adni azt ami szükséges.

Az biztos, hogy minden oldalt vizsgálj meg. Mi van ha megtartod hogy lesz stb. Anyagi, érzelmi minden szinten. Nagy felelősség egy gyerek.

nov. 28. 12:36
 6/35 babyboom567 ***** válasza:
74%

Annyira mégsem volt traumatizáló az abortusz, ha megint terhes vagy.

Rettentően sajnállak, mert végtelenül nehéz életed lesz,ha 17 évesen gyereket szülsz a semmire.Nem lehet csecsemőt/totyogót gondozni,és tanulni is egyszerre, valamiből le kell adni.Az én gyerekem mellett,annak is örültem, hogy túléljük a napokat,és végre ágyba kerülök.

nov. 28. 12:39
 7/35 anonim ***** válasza:
85%
A következő abortuszod után kérd meg a dokit, hogy ne pez cukorkát írjon fel fogamzasgátlónak, a kanidnak meg mondd meg, hogy óvszert húzzon a farkára, ne tescos bio zacskót.
nov. 28. 12:41
 8/35 anonim ***** válasza:
90%
17 éves nem igazán fogalmaz igy es látja át ennyire a dolgokat. Szerintem te idősebb vagy. Vagy kamu a kérdés.
nov. 28. 12:43
 9/35 A kérdező kommentje:

9. valaszolo

Köszönöm a dicséretet? Nem igazán tudom hogy reagáljak erre, sokat olvasok és szeretem a magyart ezért jó a szókincsem?

nov. 28. 12:45
 10/35 anonim ***** válasza:
84%

Persze, gyogyszer is meg koton is … aha

Nekunk felesleges hazudnod, ugysem hisszuk el, rajtad meg nem segit.

nov. 28. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!