Terhes vagyok 17 évesen, mit kéne tennem?
17 éves 11. osztályos tanuló vagyok és pár napja vettem egy terhességi tesztet mert késett a havim, és pozitív lett. A helyzet az, hogy ebben az évben már volt ilyen problémám, úgy tűnik mindegy mennyire védekezünk párommal, valahogy mindig megtalál a terhesség. Az előző alkalommal abortuszom volt, hiszen nagyon magabiztos voltam benne hogy nem szeretnék gyereket, de azóta nagyon sokszor gondoltam bele hogy megoldhattam volna valahogy, és már nagyon vonzó számomra az anyaság gondolata.
A baj csak az hogy nagyon fiatal vagyok, még a gimnáziumot se végeztem el, és tovább is szeretnék tanulni, ebbe pedig egy gyerek nagyon belekavar.
Örökbe adni semmiképp nem akarom, elvetetni meg még kevésbé, hiszen az előző alkalom elég traumatizáló volt számomra.
Arra gondoltam hogy talán elmehetnék magántanulónak arra a két évre ami visszavan a gimiből, utána pedig bölcsibe irathatnám. A szüleimre nemtudom mennyire számíthatok, a múltkor édesanyám nagyon dühös volt, de akkor alapból rossz volt a kapcsolatunk, ami azóta jelentősen javult.
Van egy iskola melletti munkám ami valamennyit fizet, illetve van egy lakás amit megöröklök ha betöltöm a 18-at (amit 9 hónap múlva már be fogok tölteni). A párom nővére 3 éve szült, tőle kapnánk babakocsit, kiságyat, illetve hasonló baba dolgokat. Ezen kívül a finanszírozással kapcsolatban nem sok ötletem van, viszont mindenképp meg szeretném oldani valahogy.
Fogalmam sincs mit kéne tennem, bármi tanács? Valaki aki hasonló helyzetben volt?
U.I.: kérek mindenkit hogy kerüljük el a vallást (nem tartozik a témához) és azt hogy egyszerűen csak ne szexeljek (most már nem tudok mit kezdeni ezzel a "tanáccsal", csak rosszabbul leszek tole)
A leírtak alapján egyáltalán nem látszik pozitívnak a helyzeted.
Tanuló vagy, jövedelmed nincs, lakásod nincs, a párodnak szintén. Szülőkkel a viszony nem rózsás. Ha anyukád azt mondaná, hogy ne vidd oda a gyereked, akkor hová mész? Miből fogsz megélni?
Ilyen fiatalon gyermeket vállalni felelőtlenség, tönkremehet a Te életed és a gyereké is. Ráadásul teljesen kilátástalan az anyagi helyzeted. Az, hogy fogsz örökölni egy lakást, az kevés, egyfelől gondolom még benne élnek a nagyszüleid, másfelől meg miből tartanád el magatokat?
Életem során láttam sok olyan kapcsolatot, ahol fiatalon lett baba, szinte sehol nem maradtak együtt. Egy gyerek azon túl, hogy édes, cuki, szíved csücske, hatalmas kötelezettség is, mindenféle szempontból.
Ne vállald, és a továbbiakban fordíts megfelelő figyelmet a fogamzásgátlásra! Ha ennyi nem megy, hogy fog menni egy család?
Kérdező, anyukáddal kell első sorban beszélned. Az ő támogatása nélkül így is-úgy is megszívod.
Ugyanakkor én amondó vagyok, hogy 17 évesen az abortusz, akármennyire is borzasztó beavatkozás, de még mindig a legoptimálisabb megoldás. Illetve a továbbiakban a szextől való tartózkodás, mert ha te gyógyszer és óvszer együttes alkalmazásával is teherbe tudtál esni, akkor a következő tényleg az lesz, amikor vallást alapítanak rád.
"Ezen kívül a finanszírozással kapcsolatban nem sok ötletem van, viszont mindenképp meg szeretném oldani valahogy."
Szigorúan nézve az anyagi oldalát: nem tudsz ellátni egy gyereket, sajnálom. A gyerekvállalás nagyon sok pénzbe kerül, ha jól akarod csinálni.
Mi lesz, ha beteg gyereked születik? Mindig a legrosszabbra kell készülni, erre is fel kell készülni anyagilag. A kezelés, gyógyszerek, fejlesztés ára óriási összegek havonta, akár havonta 100ezer, vagy még több. És akkor még nem kapott enni, ruhát, vitaminokat, oltásokat stb.
Bölcsibe vagy bekerül, vagy nem. Túlterheltek, nincs hely, vagy neked nincs munkahelyed, csak azokat engedik be, akinek van munkajövedelem igazolása.
Érettségivel milyen munkahelyre fognak felvenni, kisgyerekes anyaként? Nagyon sok munkahely sajnos nem foglalkoztat anyukákat, mert a gyerek 2 hetente beteg, és nem mehet bölcsibe, oviba.
Anyagilag nem, nem tudod sajnos megoldani.
17 évesen nem vállalnék be egy gyereket. 30 vagyok, van egy fiam, egy stabil háasságba született és még így is nehéz. Támogató férjem van, mindenből kiveszi a részét. A gyereknevelés nem egyszerű. Sok pénz, idő és támogatás kell.
Hidd el, ha most bevállalod nagyon meg fogod később bánni. Konkrétan előtted az élet. Először végezd el az iskolát (plusz egyetem ha mész vagy szakma), legyen stabil munkahelyed, stabil párkapcsolatod és ne anyátok nyakára szüljél. Okés, hogy segít, de a gyerek a te gyereked. Nagyon sok mindenben fog ütközni a gyereknevelési módszeretek és át fogja venni az irányítást mert te is még csak gyerek vagy. És hidd el nem akarod, hogy anyád nevelje a gyereket és hozzá jobban kötődjön.
"Örökbe adni semmiképp nem akarom, elvetetni meg még kevésbé, hiszen az előző alkalom elég traumatizáló volt számomra."
Akkor bezséld meg a szüleivel, hogy el tudnak-e titeket tartani. Gondolom a gyerek "apja" sem tudja, hogy a szexből lehet gyerek is.
"egyszerűen csak ne szexeljek"
Már pedig ez a legbiztosabb fogamzásgátlás. És bocsi, de ilyen nincs, hogy "egyszerűen megtalál a terhesség".
De remélem én is, hogy ez inkább kamu kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!