Terhes vagyok 17 évesen, mit kéne tennem?
17 éves 11. osztályos tanuló vagyok és pár napja vettem egy terhességi tesztet mert késett a havim, és pozitív lett. A helyzet az, hogy ebben az évben már volt ilyen problémám, úgy tűnik mindegy mennyire védekezünk párommal, valahogy mindig megtalál a terhesség. Az előző alkalommal abortuszom volt, hiszen nagyon magabiztos voltam benne hogy nem szeretnék gyereket, de azóta nagyon sokszor gondoltam bele hogy megoldhattam volna valahogy, és már nagyon vonzó számomra az anyaság gondolata.
A baj csak az hogy nagyon fiatal vagyok, még a gimnáziumot se végeztem el, és tovább is szeretnék tanulni, ebbe pedig egy gyerek nagyon belekavar.
Örökbe adni semmiképp nem akarom, elvetetni meg még kevésbé, hiszen az előző alkalom elég traumatizáló volt számomra.
Arra gondoltam hogy talán elmehetnék magántanulónak arra a két évre ami visszavan a gimiből, utána pedig bölcsibe irathatnám. A szüleimre nemtudom mennyire számíthatok, a múltkor édesanyám nagyon dühös volt, de akkor alapból rossz volt a kapcsolatunk, ami azóta jelentősen javult.
Van egy iskola melletti munkám ami valamennyit fizet, illetve van egy lakás amit megöröklök ha betöltöm a 18-at (amit 9 hónap múlva már be fogok tölteni). A párom nővére 3 éve szült, tőle kapnánk babakocsit, kiságyat, illetve hasonló baba dolgokat. Ezen kívül a finanszírozással kapcsolatban nem sok ötletem van, viszont mindenképp meg szeretném oldani valahogy.
Fogalmam sincs mit kéne tennem, bármi tanács? Valaki aki hasonló helyzetben volt?
U.I.: kérek mindenkit hogy kerüljük el a vallást (nem tartozik a témához) és azt hogy egyszerűen csak ne szexeljek (most már nem tudok mit kezdeni ezzel a "tanáccsal", csak rosszabbul leszek tole)
"illetve van egy lakás amit megöröklök ha betöltöm a 18-at"
Ezt a részletet kerestem 😂😂😂
Minden ilyen kérdésnél van a fiatal lánynak saját lakása 18 éves korától 😂😂😂
Látszik, hogy 17 évesen képtelen vagy rendesen végiggondolni azt, hogy mi vár rád, ha megtartod a gyereket.Csak azt látod, hogy cuki-muki a gyerek, de ez nem csak ennyiből fog állni.Anyád meg nem valószínű, hogy nevelni meg eltartani akar majd még 1 gyereket csak azért , mert te nem bírtál zárt lábakkal feküdni.
És hiába is írna itt valaki, hogy neki hogyan is alakult az élete, attól a tiéd még nem biztos, hogy ugyanúgy fog.Mindenki helyzete más.És a tiéd extrán szar.
Oké akkor egy kis háttértörténet az értelmetlenebb rétegnek;
Édesapám nem tudja megörökölni a szülei örökségét, mert elvenné tőle a bank (hitel) ezért a nagyszüleim az én nevemre irattak mindent,hogy ne vesszen el a lakásuk, autójuk, bútoraik stb. Azóta apám az autót eladta, minden más még mindig megvan és arra vár hogy nagykorú legyek. Remélem érthető
"Azóta apám az autót eladta, minden más még mindig megvan és arra vár hogy nagykorú legyek"
Nem, ezt nem így szokták. A többi kamus mindig beleírja a kérdésbe, hogy autója is van, bár az mindig saját pénzből.
Legyen már neked is. Úgy hátha hihetőbb lesz a sztori.
És 18 éves koromban meghalnak a nagyszüleid, hogy megoroklod a lakást?
Ha apáddal nem beszélsz, anyáddaleg videozol akkor most kivel élsz?
Hol elnétek ha megszületik a gyerek?
Ezt a szituációt a gyerek szívja meg akárhogy is döntesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!