Terhes vagyok 17 évesen, mit kéne tennem?
17 éves 11. osztályos tanuló vagyok és pár napja vettem egy terhességi tesztet mert késett a havim, és pozitív lett. A helyzet az, hogy ebben az évben már volt ilyen problémám, úgy tűnik mindegy mennyire védekezünk párommal, valahogy mindig megtalál a terhesség. Az előző alkalommal abortuszom volt, hiszen nagyon magabiztos voltam benne hogy nem szeretnék gyereket, de azóta nagyon sokszor gondoltam bele hogy megoldhattam volna valahogy, és már nagyon vonzó számomra az anyaság gondolata.
A baj csak az hogy nagyon fiatal vagyok, még a gimnáziumot se végeztem el, és tovább is szeretnék tanulni, ebbe pedig egy gyerek nagyon belekavar.
Örökbe adni semmiképp nem akarom, elvetetni meg még kevésbé, hiszen az előző alkalom elég traumatizáló volt számomra.
Arra gondoltam hogy talán elmehetnék magántanulónak arra a két évre ami visszavan a gimiből, utána pedig bölcsibe irathatnám. A szüleimre nemtudom mennyire számíthatok, a múltkor édesanyám nagyon dühös volt, de akkor alapból rossz volt a kapcsolatunk, ami azóta jelentősen javult.
Van egy iskola melletti munkám ami valamennyit fizet, illetve van egy lakás amit megöröklök ha betöltöm a 18-at (amit 9 hónap múlva már be fogok tölteni). A párom nővére 3 éve szült, tőle kapnánk babakocsit, kiságyat, illetve hasonló baba dolgokat. Ezen kívül a finanszírozással kapcsolatban nem sok ötletem van, viszont mindenképp meg szeretném oldani valahogy.
Fogalmam sincs mit kéne tennem, bármi tanács? Valaki aki hasonló helyzetben volt?
U.I.: kérek mindenkit hogy kerüljük el a vallást (nem tartozik a témához) és azt hogy egyszerűen csak ne szexeljek (most már nem tudok mit kezdeni ezzel a "tanáccsal", csak rosszabbul leszek tole)
Egy céget is örököl, csak még nem ért rá leírni.
Akkor leírom az én hosszú történetem. Igaz,kicsit "idosebben" 20 évesen szültem,érettségi már volt. Egyetemista voltam első éves,őrülten egymásba szerettünk egy sráccal. De úgy igazán,nyalva falva egymást,folyton. Az első év nyarán együtt mentünk le a balatonra,végig dolgoztuk,és végig dug..k buliztuk. Óvszert nem használtunk,én gyógyszert szedtem. Aztán valahogy mégis sikerül...szotember végén már biztos volt,hogy terhes vagyok. Az volt a hatalmas szerencsém,hogy anyám mellém állt. Apám régebben meghalt,beteg volt. Ő mindig szerettem volna nekem testvért. Úgyhogy kvázi még örült is a hírnek...azt a fél évet még befejeztem,aztán megszultem a fiam. Úgy volt,hogy később befejezem a sulit,de aztán soha nem fejeztem be. Elvégeztem egy egy éves kozmetikus okj-t később (akkor még volt ilyen) majd rögös uton,de később saját kozmetikat nyitottam. Az akkori (?) párommal meglepő módon elég sokáig együtt voltunk. Ő szegényebb családból jött (én kicsit az átlag felettibol,apám örökségének hála). Az ő szülei..hát..az anyja ki akarta taposni a belem,az apja azt mondta, felőle lehetek a menye is,neki szimpatikus vagyok. Én bp-i vagyok, a párom koleszos volt. Egyszer láttam csak az ősöket az öt év alatt,míg többé kevésbé együtt voltunk. Ő elvégezte az egyetemet,majd könyvelő lett végül idő után saját könyvelő és adótanácsadó irodát nyitott. Nem akarom bozlere ereszteni,házasok vagyunk..de érdekes volt,neki közben volt egy házassága is,végül elvált. Valahogy nem tudunk egymás nélkül élni,az a bizonyos tűz sose aludt el. Ez baromi ritka. És ha nincs anyám,hát nem tudom mit csinálok. Nem láttam ezt így át,és baromi nagy szerencsém volt vele. Egyébként azóta a fiunk tizenöt,lassan tizenhat éves. Van egy három éves lányunk is. Az anyósom azóta megbékélt,bár puszi pajtasok sosem leszünk.
Itt az én történetem. Ha ez nem lenne elég,ismerek egy lányt,volt évfolyamtársam húga, ő 18 évesen szülte a lányát,szerencséje volt,májusban érettségizett,és rá pár hétre szült. Az ő gyereket is kvázi az anyja nevelte fel. Azóta eltelt sok év,férjhez ment (nem a gyerek apjához) egy gazdagabb pasihoz,született közös gyerekük is.
Nem tudom,mit tudsz magaddal vinni ebből,de talán ezt:ezt a gyereket kvázi az anyádnak szulod ennyi idősen. Vele beszéld meg,hogy tud támogatni. Vagy ha szerencséd vanya párod szüli lesznek támogatóak,bár az mindig két esélyes,az anyai szülők többet számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!